image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Ostatni ciężki.
Dzień naukowo.
Do końca roku.
Kakao piernikowe z bitą śmietaną
kakao, przepis na kakao, kakao piernikowe, świąteczne kakao, korzenne kakao
szklanka mleka
łyżka kakao
łyżeczka miodu
pół łyżeczki przyprawy korzennej Dr Oetker
bita śmietana
Mleko z miodem i przyprawą korzenną zagotować w garnuszku.
Dodać kakao, wymieszać trzepaczką aż się pozbędziesz grudek.
Przelać do szklanki, ozdobić bitą śmietaną, a wierzch posypać dodatkowo szczyptą przyprawy korzennej. 
kakao, przepis na kakao, kakao piernikowe, świąteczne kakao, korzenne kakao
kakao, przepis na kakao, kakao piernikowe, świąteczne kakao, korzenne kakao

18 Replies to “Kakao piernikowe”

  1. MartynCia ^^ says: 17 grudnia 2012 at 08:38

    mmm alez musialo byc aromatyczne 🙂

  2. Kamila says: 17 grudnia 2012 at 09:20

    Kakao podane w bajkowej oprawie! Pozdrawiam

  3. blog okularnicy says: 17 grudnia 2012 at 10:36

    mmm, wygląda jak prezent dla Mikołaja! cudne!
    powodzenia Duś w ostatnim ciężko naukowo dniu :*

  4. Karolina Wiatrowska says: 17 grudnia 2012 at 11:51

    Cudny nastrój osiągnęłaś dzięki tym lampkom w tle! Gratuluję zmyślnego zabiegu.
    korzystając z okazji chciałabym zostawić małe info o tyciulkiej niespodziance jaką szykuję dla koleżanek blogerek – http://fotografia-kulinarna.blogspot.com/2012/12/zapowiedz-poradnika-dla-blogerek.html
    Zachęcam do podawania informacji dalej. I piszcie proszę jakie informacje będą dla Was najbardziej przydatne!

  5. teenager ;) says: 17 grudnia 2012 at 14:13

    mniam , ale pychotka *.*

  6. kuchcikOla says: 17 grudnia 2012 at 15:30

    takie proste, a cieszy 🙂

  7. Kamciss says: 17 grudnia 2012 at 17:21

    Mmm rozpieszczasz 🙂

  8. kulinarne-smaki says: 17 grudnia 2012 at 17:43

    Fantastyczne, zapragnęłam je mieć

    1. kulinarne-smaki says: 19 grudnia 2012 at 19:31

      zrobiłam jest wyborne 🙂

    2. Dusia says: 19 grudnia 2012 at 19:32

      czekam na fotki na fb:)

  9. Ona says: 17 grudnia 2012 at 18:49

    Dusiu, właśnie je zrobiłam. Przyprawę zamieniłam na sam cynamon, a brakiem śmietany uspokoiłam sumienie;) Pychota!

    1. Dusia says: 17 grudnia 2012 at 18:51

      Delektuj się teraz 🙂 i zachęcam do podzielenia się zdjęciem na fanpejdż 🙂

  10. DominikaD says: 18 grudnia 2012 at 09:37

    Świetne kakao… 🙂 Nie piję kawy, więc dla mnie idealne 😀

  11. Kulinarna Ja says: 18 grudnia 2012 at 17:56

    Pyszne kakao, wypróbuję!

  12. Marta says: 20 grudnia 2012 at 17:08

    pyszne świąteczne kakao! fotki kuszące, aż mam ochotę takie przyrządzić 🙂

  13. Helen G. says: 27 marca 2014 at 08:15

    Zagotowany miód niestety nie ma już żadnych wartości.

  14. Kalina says: 26 stycznia 2018 at 14:24

    Ja tą przyprawę sypie do wszystkiego, a o kakao zapomniałam . Dziękuję za przepis.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.