image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Ocet różany niezwykle pięknie pachnie różami oraz ma intensywny rubinowy kolor. Przepis na ocet różany jest banalnie prosty, a sam ocet nada się potem do letnich sałatek i na pewno zaskoczy aromatem różanym nie jednego gościa. Pamiętajcie, by zebrać płatki róż z niezanieczyszczonych miejsc!
Ocet różany
przepis na ocet różany, ocet różany przepis, przepis ocet rozany, jak zrobić ocer różany

 szklanka octu winnego biały lub jabłkowy
spora garść płatków róży pomarszczonej (szklanka płatków róż lekko ubitych)
Umyte i osuszone płatki róż umieścić w słoju.
Zalać octem winnym – u mnie jabłkowy.
Odstawić na tydzień w ciepłym miejscu np. w kuchni na tydzień.
Codziennie przemieszać zawartość słoika.
Po tygodniu usunąć płatki na sitku i gotowy ocet różany zlać do słoika i przechowywać w ciemnym miejscu.
przepis na ocet różany, ocet różany przepis, przepis ocet rozany, jak zrobić ocer różany
przepis na ocet różany, ocet różany przepis, przepis ocet rozany, jak zrobić ocer różany
przepis na ocet różany, ocet różany przepis, przepis ocet rozany, jak zrobić ocer różany

4 Replies to “Ocet różany”

  1. Majana says: 24 czerwca 2014 at 19:54

    Nigdy jeszcze nie robiłam octu różanego. Na pewno cudownie pachnie.
    Pozdrawiam 🙂

  2. Agnieszka, Czerwona Fasola says: 25 czerwca 2014 at 12:05

    uwielbiam kwiatowe dodatki do potraw, octu jeszcze nie próbowałam, ale dobrze się składa bo cały krzak róży mam w ogrodzie, więc chyba go przygotuję

  3. Ol says: 1 lipca 2014 at 07:11

    Do czego można zastosować taki ocet ?

    1. Dusia says: 1 lipca 2014 at 09:28

      Tak jak napisałam idealnie pasuje jako składnik sosu do sałatek, można w nim marynować mięso np. na grilla

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.