image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Tusz na rzęsy.
Idealna kreska.
Różowa szminka.
Orkiszowe pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami
pierogi, przepis na pierogi, pierogi orkiszowe, włoskie pierogi, pierogi z mozzarellą, zdrowe pierogi
3 szklanki mąki orkiszowej
szklanka gorącej wody
pół łyżeczki soli
2 łyżki oleju
farsz:
150 g mozzarelli tartej
kilka suszonych pomidorów
dodatkowo:
pesto bazyliowe
Mąkę mieszamy z solą i stopniowo wlewamy wodę, zagniatając.
Dodać olej i zagnieść na elastyczne ciasto.
Mozzarellę wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką,  wykrawać szklanką kółka i  nakładać farsz.
Zlepiać pierożki, docisnąć brzegi widelcem.
Gotować w osolonej wodzie 4 minuty.
Podawać z pesto bazyliowym.
pierogi, przepis na pierogi, pierogi orkiszowe, włoskie pierogi, pierogi z mozzarellą, zdrowe pierogi
pierogi, przepis na pierogi, pierogi orkiszowe, włoskie pierogi, pierogi z mozzarellą, zdrowe pierogi

20 Replies to “Orkiszowe pierogi z mozzarella i suszonymi pomidorami”

  1. Marzena says: 27 listopada 2012 at 10:36

    Fajny pomysł, wyglądają znakomicie:-)

  2. hadzia says: 27 listopada 2012 at 10:37

    trzeba będzie wypróbować

  3. Karla says: 27 listopada 2012 at 10:40

    O matko! muszą być przepyszne!

  4. Mała kuchareczka says: 27 listopada 2012 at 10:42

    Na 100% musiały być pyszne !!!!

  5. blog okularnicy says: 27 listopada 2012 at 10:49

    Duśka, zjeżdżam do domu i już je lepię!!!! wow :)))

  6. Melania W says: 27 listopada 2012 at 11:03

    Wyglądają tak pysznie, żę zaraz wejdę w ekran 😉

  7. Kruszynka says: 27 listopada 2012 at 11:12

    Musiały być przepyszne 😉

  8. Madleine says: 27 listopada 2012 at 11:20

    o kurcze,moge sie poc zestowac?:)

    1. Dusia says: 27 listopada 2012 at 11:20

      lepiej zrobić, ale proszę 🙂

  9. Anonimowy says: 27 listopada 2012 at 13:36

    Czesc! Nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award. Zapraszam do mnie po szczegóły 🙂
    http://kuchniabakino.blox.pl/html

  10. Maggie says: 27 listopada 2012 at 13:56

    Zdecydowanie wole takie pierogi od tych bardziej tradycyjnych!

  11. www.kasia-gotuje.pl says: 27 listopada 2012 at 14:45

    Dziś jak zobaczyłam ten wpis to oszalałam! uwielbiam mozzarelle i suszone pomidory, ale lepić pierogi??? ostatni raz robiłam je chyba 4 lata temu 🙂

    Jednak tak za mną chodziły te pierogi, że zrobiłam! tak jak myślałam wyszły przepyszne. Ciasto rewelacja!
    Jeśli ktoś się zastanawia czy je zrobić, to niech ucieka do kuchni i już lepi! 😀

  12. MartynCia ^^ says: 27 listopada 2012 at 16:19

    bardzo oryginalne połaczenie 😉
    i do tego w pierogach! super:)

  13. Majana says: 27 listopada 2012 at 18:06

    I różowe pierogi! 🙂

  14. Andźka says: 27 listopada 2012 at 20:50

    Mmmm pycha! Piękne!

  15. Izuś says: 27 listopada 2012 at 21:13

    Och pyszne!
    Spróbuję:))

  16. Olka says: 28 listopada 2012 at 22:48

    Ale pychota. Uwielbiam pierogi.

  17. sisterskitchen says: 29 listopada 2012 at 00:44

    strzał w dziesiątkę, to coś zdecydowanie dla mnie!

  18. PRZYTULIA says: 13 grudnia 2012 at 14:33

    Pysznie wyglądają 🙂 Fajne połączenie coś z babcinej kuchni i coś z włoskiej, dla mnie bomba! 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.