image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Przepis powstał na konkurs inspirowany nową Nestea Zimowa Śliwka. Tosty francuskie kojarzą mi się z rozgrzewającymi, zimowy śniadaniami, dodatek powideł śliwkowych idealnie pasuje do napoju, a lawenda podkręca smak, niczym cynamon w napoju. Idealny duet. Tosty francuskie z powidłami to naprawdę pyszne śniadanie.
Tosty francuskie z powidłami i lawendą
tosty francuskie z powidłami, tosty francuskie z dżemem, tosty francuskie,

4 kromki jasnego chleba
jajko
1/3 szklanki mleka
2 łyżeczki cukru lawendowego 
powidła śliwkowe
olej do smażania
Jajko rozmieszać z mlekiem i dodać cukier lawendowy.
Kromki chleba przekroić na pół, smarować powidłami śliwkowymi i składać ze sobą.
Złożone tosty namoczyć z każdej strony w mieszance jajeczno-mlecznej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
tosty śliwkowe, tosty z lawendą, tosty z powidłami śliwkowymi
tosty śliwkowe, tosty z lawendą, tosty z powidłami śliwkowymi

4 Replies to “Tosty francuskie z powidłami”

  1. Justyna Żak says: 5 lutego 2014 at 15:23

    pysznie wyglądają 🙂 oj dawno nie robiłam tostów:) jak kupiłam toster to robiłam na okrągło a teraz leży i się kurzy:)

  2. Poezja Smaku says: 5 lutego 2014 at 17:12

    Tosty – coś wspaniałego 🙂

  3. Anonimowy says: 7 lutego 2014 at 20:37

    Mniam, aż się głodna zrobiłam 😉

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.