Trójmiasto prężnie się rozwija jeśli chodzi o kulinaria. Ciągle na prowadzeniu chyba jest Gdynia, ale ostatnio w Gdańsku otwiera się bardzo dużo nowych restauracji. Do której byście się chętnie wybrali?
NOWE KULINARNE MIEJSCA W TRÓJMIEŚCIE #11
- Przepis na… jedzenie wino przyjaciele to restauracja na gdańskiej Morenie z kuchnią z całego świata i dobrymi cenami. Dzień możecie zacząć tu od śniadania, w południe wpaść na lunch albo zamówić dania z karty. W weekendy, w ładną pogodę organizowane są grande grille, a czasem odbywają się tu też warsztaty z degustacją wina. Na pewno sprawdzę „Przepis na” :).
- Piwnica Rajców to nowoczesna restauracja połączona z browarem restauracyjnym znajdująca się w piwnicach Dworu Artusa. To miejsce, w którym kiedyś była znana restauracja, ciekawe czy tym razem też tak się stanie. W menu klasyczne dania pasujące do serwowanych piw. Bardzo jestem ciekawa tego miejsca!
- Sztuka Lasu to nowy lokal na Starej Stoczni, która pięknie rozkwita kulinarnie. Serwowana jest tu kuchnia bazująca na dziczyźnie – czegoś takiego nie było jeszcze w Trójmieście.
- Coctail Land to kolejny lokal otwarty na Starej Stoczni, w którym rządzą kolorowe koktajle. Może tu nas ponieść fantazja, bo możemy stworzyć sobie własne autorskie kompozycje.
- Bosco to elegancka, włoska restauracja, która powstała w sercu Sopotu. W menu oryginalne, włoskie smaki, nie zabrakło pizzy i karty win.
- Nie/Mięsny to bistro, które powstało w miejscu po sklepie mięsnym w Gdańsku na Jaskółczej. To kolejny przykład przeniesienia się z food trucka MUKA Bar na stacjonarny lokal. To pierwszy lokal w Trójmieście, który ma dwa niemalże identyczne menu – jedne mięsne, a jedno wegetariańskie!
- Meso Ramen – właściciele MeSoBox, o którym pisałam Wam tu [klik] otworzyli własny lokal na Przymorzu, gdzie dalej serwują oczywiście kuchnię japońską i kozackie rameny w różnych wariantach.
- Honolulu Wise Food to kolejny przykład jak z food trucka przenieść się do własnego bistro (w Gdyni na Starowiejskiej). To od nich zjedliśmy przekozacką kanapkę z krewetkami. Są kalmary, krewetki, ser halloumi i hawajski klimat.
Wszystkie zdjęcia we wpisie są własnością restauracji.
Fajne, mają to coś:)
Bardzo fajne miejsce. Muszę kiedyś tam wstąpić 🙂
Rzeczywiście bardzo prężnie się rozwija kuchnia w trójmieście. Niedługo jadę tam, to będę próbować nowych specjałów 🙂 Dzięki za polecone restauracje.
Super, fajnie widzieć jak Trójmiasto się rozwija kulinarnie 🙂