Dużo pomysłów.
Spraw moc.

Banany w czekoladzie

3 banany
czekolada gorzka
wiórki kokosowe
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Banana pokroić w plasterki.
Plasterki banana zanurzać w czekoladzie (lub posmarować pędzelkiem od góry), a za chwilę zanurzać lub posypać wiórkami kokosowymi..

a na pomarańcz w czekoladzie zapraszam tutaj –klik

33 Replies to “Banany w czekoladzie.”

  1. kulinarne-smaki says: 24 marca 2012 at 12:24

    Prosto, szybko, smacznie 🙂

  2. russkaya says: 24 marca 2012 at 12:38

    Najprostsze rozwiązania są najlepsze :*

  3. blog okularnicy says: 24 marca 2012 at 12:47

    tak zwane COŚ z prawie niczego! 🙂

  4. ola says: 24 marca 2012 at 12:56

    banan i czekolada ♥ to połączenie przegrywa tylko z malinami i czekoladą xD

  5. asieja says: 24 marca 2012 at 13:04

    lubię tą prostotę, którą nam tu serwujesz.

  6. M. says: 24 marca 2012 at 13:32

    to dopiero połączenie trzech genialnych smaków, takie proste a jakie musi być pyszne!

  7. Shyfull says: 24 marca 2012 at 13:46

    słodkości 🙂

  8. Chocoholiczka says: 24 marca 2012 at 14:11

    a ja dzisiaj mam właśnie ochotę na banana w czekoladzie!

  9. DarkANGELika says: 24 marca 2012 at 17:44

    Pyszne połączenie;)

  10. Cytrynka says: 24 marca 2012 at 18:00

    ach, bananowe "czekoladki" – prosto i pysznie 🙂

  11. Avelina says: 24 marca 2012 at 19:12

    Podoba mi się pomysł

  12. Josia says: 24 marca 2012 at 19:24

    Ale to musiało być pyszne…

  13. Barbara says: 24 marca 2012 at 21:16

    Banan i czekolada idealnie do siebie pasują 🙂

  14. Karmel-itka. says: 24 marca 2012 at 21:26

    Dusiu, rozbrajasz mnie, wiesz? takie proste smaołyki pokazujesz, które nawet by mi do głowy nie przyszły. mistrzyni improwizacji ;]

  15. moje pasje says: 24 marca 2012 at 21:31

    🙂 oj przypomniałaś mi dzieciństwo. Pamiętam jak moja mama zdobyczne banany tak robiła tylko nie posypywała kokosem ale w nim obtaczała :)Strasznie dawno ich nie jadłam…..

  16. Ala says: 24 marca 2012 at 22:19

    Słodziaki – bananiaki!

  17. Emma says: 24 marca 2012 at 23:35

    banan + czekolada to chyba jeszcze lepsze niż jabłko + cynamon (chociaż nie wiem, czy przebije banana z masłem orzechowym ;))

  18. Aga w kuchni says: 25 marca 2012 at 09:41

    szybki i jaki pyszny pomysł na deser:)

  19. kruszyna says: 25 marca 2012 at 09:48

    Czekoladki z nadzieniem z banana, Pycha! 😀

  20. PRZYTULIA says: 25 marca 2012 at 10:04

    Uwialbiam! 🙂 Wczoraj robiłam w wersji wiosennej – grillowanej! 🙂

  21. soot says: 25 marca 2012 at 13:25

    Takie proste, a takie pyszne : )
    Co do gerberów to też jem tylko owocowe. Na wytrawne nawet nie patrzę : )

  22. Elexis says: 25 marca 2012 at 13:35

    Uwielbiam takie desery:)

  23. Sue says: 25 marca 2012 at 15:34

    To jest to! Super pomysł!

  24. Dorota says: 25 marca 2012 at 15:38

    Ale pysznie wyglądają te plasterki czekoladowo-bananowe…mniam.
    pozdrawiam:-)

  25. Joanna Skoraczyńska says: 25 marca 2012 at 16:51

    uwielbiam, choć w bardziej "pornograficznej" wersji 😉

  26. Olka says: 26 marca 2012 at 07:22

    Smażyłam już banany i polewałam czekoladą, ale to rozwiązanie jest jeszcze prostsze!

  27. abbra says: 27 marca 2012 at 04:23

    Pyszny deser – i do tego prosty.

    Jakiś czas temu robiłyśmy taki z moim dziecięciem, tylko bez wiórków kokosowych 🙂

  28. gruszka says: 27 marca 2012 at 11:13

    Ja robię takie w mlecznej czekoladzie 🙂 I do rozpuszczonej czekolady daję ciut ciut oleju rzepakowego to wtedy polewa nie zastyga tak na twardo, tylko dalej ma konsystencję polewy – serwuję w formie founde 😉

  29. agattekha says: 27 marca 2012 at 18:08

    To musi być dobre 🙂

  30. Kaś says: 27 marca 2012 at 19:36

    pewnie każdy kęs to "chwila przyjemności" 🙂

  31. Lola says: 21 kwietnia 2012 at 17:53

    Ależ to musi być pyszne!!!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.