Bida vel Stefania

1l. mleka
1szkl. cukru
1 kostka margaryny Kasi
2 łyżki kakao
1 szkl. kaszki mannej
paczka krakersów/herbatników
do posypania wiórki kokosowe lub kakao

Zagotować mleko z cukrem, margaryną i kakao.
Do gotującego się masy dodać kaszkę manną i chwilę gotować.
Krakersy/herbatniki wyłożyć na dno kwadratowej formy.
Masę wylać na krakersy i wierzch posypać wiórkami kokosowymi lub kakao.

12 Replies to “Bida vel Stefania.”

  1. andzia-35 says: 6 kwietnia 2011 at 12:36

    Stefania, to ciacho mojego dzieciństwa:))

  2. Ag Pe says: 6 kwietnia 2011 at 13:25

    A ja nigdy go nie jadłam. Muszę zrobić, żeby skosztować, bo mnie zaintrygowało.

  3. kulinarne-smaki says: 6 kwietnia 2011 at 14:03

    A ja o nim nigdy nie słyszałam 🙂

  4. Alexandra says: 6 kwietnia 2011 at 15:15

    Mniam, pycha!!!
    Ja znam je pod nazwą Ciastka Majki 🙂

  5. aga says: 6 kwietnia 2011 at 15:50

    ja znam to ciasto jako Stefania, tylko na gore tez wykladam herbatniki, mam je nawet u siebie na blogu. Narobilas mi smaku… mniam:)

  6. Biedr_ona says: 6 kwietnia 2011 at 17:39

    Uuuuuuuuuuuuuu znane i lubiane ciacho!

    http://www.przysmakiewy.pl

  7. Panna Malwinna says: 7 kwietnia 2011 at 06:35

    a ciasta nie znam- prezentuje się smakowicie;)

  8. Sabienne says: 7 kwietnia 2011 at 06:51

    Rety, świetne!;-)

  9. KUCHARNIA, Anna-Maria says: 7 kwietnia 2011 at 07:30

    Nigdy wcześniej o niej nie słyszałam, ale już mi się podoba:)
    Pozdrawiam!

  10. Barbara says: 7 kwietnia 2011 at 10:03

    Pierwszy raz słyszę o takim cieście, ale wygląda na bardzo smaczne:) Przepis zapisuję i na pewno wypróbuje.

  11. agnicy says: 20 kwietnia 2011 at 20:14

    Bardzo interesujace !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.