Bida vel Stefania
1l. mleka
1szkl. cukru
1 kostka margaryny Kasi
2 łyżki kakao
1 szkl. kaszki mannej
paczka krakersów/herbatników
do posypania wiórki kokosowe lub kakao
Zagotować mleko z cukrem, margaryną i kakao.
Do gotującego się masy dodać kaszkę manną i chwilę gotować.
Krakersy/herbatniki wyłożyć na dno kwadratowej formy.
Masę wylać na krakersy i wierzch posypać wiórkami kokosowymi lub kakao.
Stefania, to ciacho mojego dzieciństwa:))
A ja nigdy go nie jadłam. Muszę zrobić, żeby skosztować, bo mnie zaintrygowało.
A ja o nim nigdy nie słyszałam 🙂
mniam <3
Mniam, pycha!!!
Ja znam je pod nazwą Ciastka Majki 🙂
ja znam to ciasto jako Stefania, tylko na gore tez wykladam herbatniki, mam je nawet u siebie na blogu. Narobilas mi smaku… mniam:)
Uuuuuuuuuuuuuu znane i lubiane ciacho!
http://www.przysmakiewy.pl
a ciasta nie znam- prezentuje się smakowicie;)
Rety, świetne!;-)
Nigdy wcześniej o niej nie słyszałam, ale już mi się podoba:)
Pozdrawiam!
Pierwszy raz słyszę o takim cieście, ale wygląda na bardzo smaczne:) Przepis zapisuję i na pewno wypróbuje.
Bardzo interesujace !