Wierzę.
Wyzwania.
Wysiłek.
Chili con carne
500 g mielonego mięsa
duża cebula
3 ząbki czosnku
łyżka oliwy
puszka z pomidorami 400 g
papryka czerwone
papryka żółta
puszka czarnej fasoli 400 g
łyżeczka oregano
łyżeczka kuminu
łyżeczka chili
sól, pieprz
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę oliwy i dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany drobno czosnek.
Dodać mięso mielone, najlepiej wołowinę – mieszać aż się zrumieni.
Po przysmażeniu mięsa doprawić je solą i pieprzem.
Dodać pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą.
Doprawić oregano, kumin i chili.
Papryki pokroić w paseczki, dodać do mięsa i smażyć około 10 minut aż stanie się miękka.
Na koniec dodać fasolę z puszki bez zalewy i chwilę pogotować.
Podawać z ryżem.
Powodzenia!!! :*
Oj kusisz, a ja jeszcze muszę na mój obiad czekać;/;p
chodzi za mną to danie, na Twoim talerzu wygląda pysznie 🙂
ale dobre! doskonałe:)
dawno juz chcialam sprobowac ale jakos sie nie sklada ;p
Jeszcze nigdy nie robiłam a w Twoim wykonaniu wygląda mega apetycznie:)
u mnie dzisiaj ja dodaje kilka suszonych pomidorow do tego 🙂 no i podaje z ryzem i chipsami tortilla