Dzień.
Czekolady.
Czekoladki z galaretką
mleczna czekolada
galaretka
300 ml wrzącej wody
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Przy użyciu silikonowego pędzelka dokładnie wypełniać zagłębienia w silikonowych foremkach na pralinki lub kostki lodu.
Włożyć do lodówki na jakiś czas, aby czekolada zastygła.
Powtórzyć wypełnianie czekoladą i wstawić ponownie do lodówki.
Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody i ostudzić.
Przestudzoną galaretką, tężejącą wlewać do zagłębień z czekoladą.
Wstawić do lodówki i czekać aż stężeje.
Teraz pralinki są gotowe, wystarczy lekko wycisnąć je z foremek, ale można też „zakleić” dno czekoladek ponownie nakładając roztopioną czekoladę – nie będzie to łatwe, bo do galaretki czekolada może się nie chcieć przykleić.
Fajny pomysł, może w końcu na coś przydadzą się te foremki z Biedronki 🙂
Boskie! Idę do kuchni po kostkę czekolady 🙂
T.
Chyba muszę wyciągnąć swoje foremki i takie zrobic..dziękuję za udzial w akcji.
Na dzień czekolady idealne : )
super, wypróbuję na pewno w wolnej chwili 🙂
Dusiu, a propos galaretek, to czasem warto przeczytać wpis, a nie tylko oglądać obrazki… Pozdrawiam!
Dusiu śliczne domowe galaretki w czekoladzie. Nic tylko wcinać :)))
Pozdrawiam,
Olinka – Smakowy Raj
Super plan! Przepadam za sklepowymi galaretkami w czekoladzie, domowe muszą być jeszcze lepsze 🙂 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Wyglądają PYSZNIE!
Piękne pralinki Dusiu!:)
Wspaniałe 🙂
Rewelacja – takie proste, a takie pyszne!!! bo już zrobiłam oczywiście 🙂
Super pomysł, chyba dzisiaj zrobię 🙂
Pozdrawiam
Dusiu,nie widze banerka do akcji Przekąski na jeden kęs.