Ciasto francuskie.
Tak bardzo nie lubiłam.
Do tego lata. 
Kiedy spróbowałam 'domowego’.
Świeżego i ciepłego.

Parówki w cieście francuskim
opakowanie ciasta francuskiego
opakowania parówek
ketchup
Ciasto francuskie pociąć na długie paski.
Owijać parówki wedle uznania.
Posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok.15min. 
Polać ketchupem.

11 Replies to “Francuskie raz.”

  1. wiosenka27 says: 26 sierpnia 2011 at 19:31

    Świetna przekąska:)

  2. Kuchareczka says: 26 sierpnia 2011 at 19:55

    O, to klasyka przegryzkowa 🙂

  3. aga says: 26 sierpnia 2011 at 20:04

    zjadlabym takie 🙂

  4. Avelina says: 26 sierpnia 2011 at 20:19

    Bardzo lubię taki zestaw i często gości u nas na kolację. Robię z krótkich parówek, przekrojonych na połowę.

  5. złodziejka przysmaków says: 26 sierpnia 2011 at 20:23

    Uwielbiam ciasto francuskie, ale pod taką postacią już dawno nie robiłam:)

  6. Barbara says: 26 sierpnia 2011 at 20:28

    Bardzo lubie ciasto francuskie, ale w takim polaczeniu jeszcze nie jadlam 🙂

  7. piegusek1976 says: 26 sierpnia 2011 at 20:34

    mój mąż już mnie napastuje o te parówki, aleś mi teraz narobiła hahaha:) pozdrawiam

  8. Karmel-itka. says: 26 sierpnia 2011 at 21:44

    ech, a mnie one juz tak długo nęcą.
    a ja ich coś zrobic nie mogę. a tam, jutro do roboty!

  9. shy says: 27 sierpnia 2011 at 06:35

    Robiłam kiedyś parówki w taki sposób.. i były pyszne 🙂

  10. tu-tusia says: 27 sierpnia 2011 at 09:33

    ja wolę takie parówy w cieście drożdżowym, ale te we francuskim są niewątpliwie szybsze 🙂

  11. Majana says: 28 sierpnia 2011 at 10:07

    Fajne są takie przekąski 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.