Lato na talerzu.
A w sercu jakby zima.
A w sercu jakby zima.
Frittata z szynką, pomidorem i kiełkami
2 jaja
pół pomidora
garść kiełków rzodkiewki
plasterek szynki
sól, pieprz, oregano
Pomidora kroimy w plasterki, szynkę w kosteczkę.
Całość mieszamy ze sobą i wylewamy na patelnię.
Smażymy pod przykryciem do 5 minut.
Dawno nie jadłam na wytrawnie, ani omleta, ani fritatty, chba wiem co będzie jutro na obiad;)
Po takim obiedzie wiosna powinna szybko zapukać:)
bardzo lubie wszelkie omlety i fritatty. są szybkie w przygotowaniu i zawsze smaczne 🙂
Kiełki! 🙂
Mniam! Ale dawno kiełków nie jadłam…
Bardzo ładnie się prezentuje 🙂
kolorowo 😉 ładnie się prezentuje.
Ja to bym tam wrzuciła jeszcze całe naręcze warzyw. Chyba jestem głodna 😉
mniam!:)
lubię takie szybkie przepisy, na pewno wypróbuję
super yummy 🙂 ♥
Lubię fritattę 🙂
piękna, letnia 🙂
frittata jest doskonała! zdrowa i dietetyczna; Twoja pyszna:)
Jaka piękna i kolorowa!
ooo dobrze, że przypominasz o kiełkach:) przez lato nie hodowałam, a znowu wypadałoby zacząć:)
o pierwsze słyszę i nie omieszkam wypróbować 😉
zapraszam do mnie, dopiero zaczynam i bardzo mi zależy na opiniach, wskazówkach.
http://danceinmykitchen.blogspot.com/
Wygląda bardzo smakowicie 🙂
rzeczywiście, bardzo podobne zachciewanki miałyśmy 🙂