Zielone jabłuszko.
Kołysze się na drzewku.
A liście już opadły.
Gałka oczna
250 ml śmietany kremówki
250 ml mleka
50 g cukru
4 łyżeczki żelatyny Dr. Oetker
plasterek kiwi
żurawina suszona
sos malinowy
Śmietanę z mlekiem i cukrem zagotować.
Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
Przelać do miseczek, zostawić do ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Wyjąć pannę cotę z miseczki, można wspomóc się przez polewanie miseczki ciepłą wodą, na talerz.
Ozdobić plasterkiem kiwi i suszoną żurawiną, polać sosem malinowym.
Świetnie wygląda a pyszna jest na pewno 🙂
Strasznie smaczny deser 🙂
bardzo pomysłowe!
Hahaha, dobre:)
ale pychotka! 🙂
heheh super pomysł na halloween 🙂
Ciekawe..
Pysznie 😉 planuje zrobić imprezę na Halloween, więc przepis się przyda 😉 Dziękuje 😉
Super pomysł na słodką, a zarazem straszna, ucztę 🙂
Na haloween super 🙂 pysznie wygląda
ciekawe 🙂
ojej, widać, że halloween się zbliża, strach się bać…
scary!
Oryginal w mojej opinii lepszy. 🙂 http://www.instructables.com/id/Creepy-Coconut-Kiwi-Panna-Cotta/
Niezły pomysł z tym kiwi;) wygląda jak prawdziwa tęczówka:)
Fajny pomysł, na haloweenową imprezę jak znalazł 🙂
:DDDD
Super 🙂
ale pomysłowo Dusiu!!!
Ale fajne 🙂
Super !!!!
Świetne! Uwielbiam Twoje dania. Wszystko tak pięknie wygląda, a nadal dania wydają się proste w wykonaniu. Super!
Przerażająca i pociągająca zarazem…
Super!:) Nic tylko widelczyk i… bumm… w galke oczna wbijac:)))) ałłłłaaaaa hehe
Halloweenowo, strasznie i pysznie
pomysłowe:)
hehe Dobre 😉
Kojarzy się także z czymś innym 😉
cos dla dzieci ;p
Bardzo Dusiu pomysł wspaniały i bardzo na czasie ! Pozdrawiam 🙂
Dusiu, szkoda że nie podałaś źródła inspiracji 🙂
Nie wiem, które źródło jest oryginalne, a recepturę sama opracowałam.
rewelacja:)))
Robi wrażenie:) ! Bardzo lubię do Ciebie zaglądać:)
wygląda super! 😀 w dodatku uwielbiam panna cotę! 😛
Oj też Ci wyszło super oczko 😉 Ja już myślę nad kolejnymi wersjami 🙂 z różnymi tęczówkami 😉