Zakopane.
Magiczne.
Zakochane.

Gruszka z serem, orzechami i grisini
gruszka z serem pleśniowym, gruszka z orzechami, gruszka z serem i orzechami, grisini, przepis na przystawkę,
 gruszka
ser typu blue
orzechy włoskie
paluszki grisini
olej z pestek dyni
miód
Gruszkę pokroić w półplasterki.
Na gruszce układać ser.
Posypać całość orzechami włoskimi.
Skropić olejem z pestek dyni, polać miodem.
Dodać paluszki grisini.
gruszka z serem pleśniowym, gruszka z orzechami, gruszka z serem i orzechami, grisini, przepis na przystawkę,
gruszka z serem pleśniowym, gruszka z orzechami, gruszka z serem i orzechami, grisini, przepis na przystawkę,

20 Replies to “Gruszka z serem, orzechami i grisini”

  1. Szana says: 1 stycznia 2013 at 13:57

    wszystkiego dobrego w nowym roku! 🙂
    A Gruszka mega apetyczna !
    pozdrawiam,
    Szana 🙂

  2. Majana says: 1 stycznia 2013 at 15:51

    Kocham Zakopane 🙂 Jest magiczne i wspaniałe.
    A taką gruszkę chętnie bym zjadła.
    Miłego pobytu!:)

  3. blog okularnicy says: 1 stycznia 2013 at 17:11

    wytwornie!
    wszelakiej pomyślności Dusieńko :*

  4. Inspirowane Smakiem says: 1 stycznia 2013 at 17:54

    Ale to smakowicie wygląda!

  5. Mariola says: 1 stycznia 2013 at 17:55

    super deser na romantyczny wieczór dla dwojga 🙂 Mam nadzieje ze was pobyt w polskich górach jest pełen magii i szczęścia. Wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń i dużo miłości w 2013

  6. zufik says: 1 stycznia 2013 at 18:17

    Apetycznie!
    Pozdrawiam w nowym roku:)

  7. Dota|oneginetatopa says: 1 stycznia 2013 at 18:34

    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! Sobie i Tobie życzę, żeby wpisy były coraz ciekawsze, przepisy smaczne!
    Pozdrawiam serdecznie
    Dota

  8. Agata Ornafa says: 1 stycznia 2013 at 19:50

    Szanowni Państwo!

    Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 – 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.

    Ankieta dla autorów blogów kulinarnych: http://www.ebadania.pl/97797035d63e99d8

    Dziękuję za poświęcony czas,
    Agata Ornafa.

    1. Dusia says: 3 stycznia 2013 at 21:01

      wypełniam właśnie;)

    2. Agata says: 10 czerwca 2014 at 08:09

      Witam ponownie,
      dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w moim sondażu 🙂 Dzięki Waszym 381 ankietom, udało mi się napisać w zeszłym roku pracę magisterską i obronić ją z wynikiem bardzo dobrym. W tym roku na podstawie udzielonych przez Was odpowiedzi powstała książka "Blogi kulinarne – pyszna historia Internetu". Zapraszam wszystkich do lektury! 🙂 http://wydaje.pl/e/blogi-kulinarne-pyszna-historia-internetu

  9. Gama says: 2 stycznia 2013 at 13:04

    Uwielbiam połączenie słodkiej gruszki i słonego sera! Ja osobiście zawsze wybieram Camembert i jest pysznie!

  10. Nemi says: 2 stycznia 2013 at 19:27

    Szczęśliwego 2013;)

  11. judik says: 2 stycznia 2013 at 20:20

    podoba mi się to połączenie:)

  12. Ola says: 2 stycznia 2013 at 22:32

    słodko-słone, z tym serowym posmakiem. Zestawienie pierwsza klasa 🙂
    zazdroszczę Zakopca

  13. Dusia says: 3 stycznia 2013 at 15:00

    Ciekawe połączenie 🙂 Szcześliwego Nowego Roku ! 🙂

    zapraszam do mnie :http://dusia-gotuje.blogspot.com/

  14. Bazylia says: 3 stycznia 2013 at 20:28

    Ser pleśniowy i gruszka – idealnie 🙂

  15. Mała kuchareczka says: 3 stycznia 2013 at 20:51

    Hej i jak doszły buciki, pasują ?

    1. Dusia says: 3 stycznia 2013 at 20:55

      tak doszły, rodzice odebrali paczkę, musi mi zejść opuchlizna z nóg po górach i dam znać:)

  16. MartynCia ^^ says: 4 stycznia 2013 at 12:17

    wspaniale się prezentuje! tak elegancko 😉

  17. muffinkowe niebo says: 7 stycznia 2013 at 11:27

    wspaniała potrawa!chętnie bym się poczęstowała :)pozdrawiam

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.