Kierunek.
Warszawa.
Grzanki ze szpinakiem i jajkiem
kilka kromek chleba
kilka jajek
szpinak baby
sól, pieprz
Wodę w garnku zagotować, zmniejszyć moc palnika i gotować 5 minut na twardo lub półtwardo.
Zdjąć z palnika, przelać zimną wodą.
Po ostudzeniu obrać ze skorupek i przekroić na 4.
Chleb podgrzać w tosterze lub na patelni.
Układać na nim szpinak, a na to jajka.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na zdjęciach możecie podziwiać piękną deskę prosto od BernOnTable. Każda deska jest wyjątkowa, ma swoją historię i jest jedyna w swoim rodzaju. Dzięki wprowadzanemu w życiu recyklingowi przedłużamy życie drzewom, w naszej kuchni. Lubię i cenię ludzi z pasją 🙂 Zajrzyjcie do sklepu – klik.
grzanki wyglądają świetnie:) bardzo ciekawy kształt ma deska:)
Kocham Bern on table, robią cuda:)
Piękno w prostocie:-)
Teraz sobie dopiero uświadomiłam, że nigdy nie jadłam świeżego szpinaku, w listkach. Z chęcią bym spróbowała 🙂
nie ma to jak kanapki z jajuszkiem ,często je robię ;D fajny ten dodatek szpinaku 😉
mniammm 🙂
porywam kanapeczkę:)
mega apetyczne 🙂
piękna deska 🙂 a grzanka z liściami szpinaku brzmi wspaniale 🙂
Zainspirowane, zrobiłam nieco inną wersję, z mrożonym szpinakiem. Zapraszam!