Różowy hummus, czyli pasta z ciecierzycy i tahiny z dodatkiem buraczków to świetne smarowidło do kanapek, krakersów, do wyjadania z miseczki. Na dodatek to wegańska propozycja i bezglutenowa. Przepis na klasyczny hummus tutaj.

Hummus z burakiem
różowy hummus

4 łyżki tahiny
ząbek czosnku
łyżka soku z cytryny
puszka ciecierzycy
1/3 szklanki zimnej wody
kilka kropel oliwy
kilka łyżeczek startych ugotowanych buraczków
sól do smaku
Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką pastę. 
Doprawić do smaku solą, zmiksować.
W razie potrzeby, gdyby pasta była za gęsta dodać odrobinę zimnej wody lub oliwy. 
różowy hummus

One Reply to “Hummus z burakiem”

  1. Naturalne metody says: 6 sierpnia 2015 at 11:54

    Jestem za ! taki hummus musi być pyszny;)

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.