Cukinia.
Moje nowe odkrycie.

Placuszki z cukinii
1 mała cukinia
4 łyżki mąki
1 jajko
sól, pieprz
natka pietruszki
Z cukinii wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Odcisnąć z nadmiaru soku.
Wbić jajko, dodać mąkę i posiekaną pietruszkę – wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smażyć na patelni z obu stron do zarumienia się. 
U mnie podane z sosem czosnkowym.

15 Replies to “Kabaczek.”

  1. slyvvia says: 29 sierpnia 2011 at 18:13

    Takie placuszki uwielbiam i ostatnio odkryłam, że pyszne są nawet na słodko 🙂

  2. EVE says: 29 sierpnia 2011 at 18:29

    z kabaczka jeszcze nie robiłam! wyglądają apetycznie 🙂

    u mnie za to dzisiaj były cukiniowe 🙂

  3. monami says: 29 sierpnia 2011 at 18:35

    placki z cukinii, to to co lubię 🙂

  4. Majana says: 29 sierpnia 2011 at 18:42

    Bardzo lubię cukinię:).
    Placuszki pyszne:)

  5. Dusia says: 29 sierpnia 2011 at 18:57

    wg mnie cukinia i kabaczek to to samo 😉 wikipedia też tak mówi http://pl.wikipedia.org/wiki/Kabaczek

  6. mnemonique says: 29 sierpnia 2011 at 19:13

    cudne te placuszki, a jak ładnie podane!

    Pozdrawiam
    Monika
    http://www.bentopopolsku.blogspot.com

  7. Avelina says: 29 sierpnia 2011 at 21:24

    Bardzo lubię cukinię i często ją wykorzystuję w kuchni.

  8. shy says: 30 sierpnia 2011 at 06:34

    to cukinia czy kabaczek? (to pierwsze przyszło mi na myśl; chociaż też uważam, że to to samo)
    Placuszki z cukinii są boskie.. ale nie jadłam ich z natką… spróbuję 🙂

  9. Grażyna says: 30 sierpnia 2011 at 07:20

    Z kabaczka jeszcze nie robiłam placuszków, chętnie zapiszę przepis bo wyglądają wspaniale 🙂

  10. Chełkowski Tomasz says: 30 sierpnia 2011 at 11:49

    Interesujący, samowity przepis 🙂 🙂 🙂

  11. lutka40 says: 30 sierpnia 2011 at 18:27

    Wyglądają super i takie pulchne .Pycha

  12. kulinarne-smaki says: 30 sierpnia 2011 at 19:29

    i do tego z sosem czosnkowym – niebo w gębie 😉

  13. Kuchareczka says: 31 sierpnia 2011 at 08:21

    Poezja smaku 🙂 A takie proste 🙂

  14. ana says: 31 sierpnia 2011 at 11:37

    Cukinia – moja miłość od dawna.

  15. Anonimowy says: 20 września 2013 at 09:06

    uwielbiam placuszki z cukinii i już bardzo wyrośniętej, czyli kabaczka …. a nuta czosnkowa sosu dopełnia …. ,,niebo w gębie" ….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.