Chciałabym zaprosić Was do konkursu, który organizuję razem z firmą Delecta.
Do rozdania mam 5 zestawów, a w każdym 4 galaretki na szybko! Delecty o smaku truskawkowym, agrestowym, cytrynowym i pomarańczowym oraz forma silikonowa.
Możecie o nich poczytać tutaj: klik.
Aby wziąć udział w konkursie wystarczy w komentarzu odpowiedzieć na pytanie:
Jaki smak Galaretki na szybko! powinien dołączyć do obecnych w ofercie marki i dlaczego właśnie ten?  
Na odpowiedzi czekam do 16 czerwca włącznie.

143 Replies to “Konkurs z Delectą.”

  1. Paulina says: 9 czerwca 2012 at 11:34

    Malinowy! To drugie po truskawkach sezonowe owoce, które uwielbiam 🙂 Zawsze mam kilka opakowań galaretek w domu, jak mi się zachce to robie, a taka malinowa na szybko to w ogóle byłby luksus 😉

  2. Anna Bućko says: 9 czerwca 2012 at 11:34

    brzoskwiniowa. dlaczego? mój mąż uwielbia sernik na zimno, a brzoskwinie są dostępne w puszkowej wersji cały rok. jestem typem zapinającym i z tego powodu mąż nie często cieszy się swoim ulubionym "ciastem" 😉
    gdyby była brzoskwiniowa to jedną rozpuściłabym i połączyła z serem, a drugą wylałabym na górę na owoce 😀

  3. Izaa says: 9 czerwca 2012 at 11:35

    jagodowy- chyba nie widziałam galaretki o smaku jagodowym a i kolorem byłoby trochę urozmaicenia

  4. k.m.w. says: 9 czerwca 2012 at 11:36

    koniecznie owoce leśne! dlaczego? bo to najlepszy smak na świecie, a kolor galaretki idealnie komponowałby się z przeróżnymi deserami:)

  5. Mandarynkowa Mama says: 9 czerwca 2012 at 11:38

    śliwkowy:) ze zwględu na kolor i na pewno nikt takiego jeszcze nie ma!

  6. Mienta says: 9 czerwca 2012 at 11:39

    bananowy dlatego, że uwielbiam desery z dodatkiem bananów i miło byłoby gdybym jeszcze mogła się zajadać galaretką w tym smaku:)a sernik z galaretką bananową to by było coś 😀

  7. Polcia says: 9 czerwca 2012 at 11:40

    ja również uważam, że malinowy! Bardzo mało firm ma taki smak w swojej ofercie. Kiedyś szukałam to chyba z 10 sklepów musiałam odwiedzić zanim znalazłam ten smak. Maliny są sezonowymi owocami, których smak chętnie przypomniałabym sobie zimą jedząc galaretkę! Szczególnie, że mam przepis na świetne ciasto z malinami i taka właśnie galaretka najlepiej do niego pasuje. Może kiedyś pochwalę się przepisem 😉

  8. Urszula Jaworska says: 9 czerwca 2012 at 11:40

    Zdecydowanie potrzebny jest smak malinowy (dla mnie) i wiśniowy (dla męża)!!!

  9. TheDoliouse says: 9 czerwca 2012 at 11:43

    Arbuzowa…. tak, arbuz to jest to. W gorące dni pasuje jak ulał. Niestety w ziemie arbuzów nie ma, za to byłaby cudna galaretka o smaku lata ;))

  10. ko-kocha says: 9 czerwca 2012 at 11:47

    Czarna porzeczka- moje dzieci uwielbiają tęczowy deser galaretkowy- a w tych kolorach brakuje tylko fioletowego 🙂

  11. Patrycjaa says: 9 czerwca 2012 at 11:48

    różany! Bo miałaby cudny, różowiutki kolor, smak napewno też. Moglibyśmy ją jeść nawet w zimowe i jesienne szaro-bure dni, a nie tylko w sezonie, kiedy robimy je w domu. 🙂

  12. goh. says: 9 czerwca 2012 at 11:48

    Fioletowa – winogronowa:)

  13. Kinga Kręciwilk says: 9 czerwca 2012 at 11:49

    Ja bym chciała smak mięty. Galaretka sama w sobie jest orzeźwiająca, a mięta dodatkowo jeszcze bardziej orzeźwi. Mniam!

  14. Ewa w kuchni says: 9 czerwca 2012 at 11:57

    Moim zdaniem smak owoców leśnych. Taka galaretka ma niepowtarzalny kolor i smak. Jednym słowem wszystkie owocowe dary lasu zamknięte w jednej torebce galaretki.

  15. Ewa Smaczniutkie.pl says: 9 czerwca 2012 at 12:00

    Ja proponowałabym bananową. Mam przepis na deser-ciasto bananowiec, w którym należy użyć
    właśnie galaretki bananowej. Zawsze muszę zastąpić ją galaretką cytrynową. Nie spotkałam się
    jeszcze z takim smakiem dostępnym u nas w Polsce.

  16. Nieśka says: 9 czerwca 2012 at 12:01

    Może by tak jakaś wytrawna? 🙂 Buraczana albo szpinakowa: do wylania na pasztet, pieczeń.

  17. zauberi says: 9 czerwca 2012 at 12:03

    kiwi!! Zawsze marzyłam o galaretce o tym smaku 🙂

  18. gosijka says: 9 czerwca 2012 at 12:07

    A ja myślę, że truskawkowo miętowa. Dlaczego właśnie taki smak? Bo truskawkowe galaretki są pyszne, a dodatkowo wiele osób je lubi, a mięta jest niesamowicie orzeźwiająca. Dlatego takie połączenie byłoby dla mnie idealne.

  19. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 12:17

    Colowy! Galaretka o smaku coli to jest to w upalny dzień! 🙂
    Ula

  20. na gazie says: 9 czerwca 2012 at 12:17

    szafranowa 🙂 tak !! krewetek w galarecie 🙂 mniam

  21. agnes says: 9 czerwca 2012 at 12:17

    Z chęcią bym zrobiła galaretkę jeżynową 🙂

  22. Gosia says: 9 czerwca 2012 at 12:25

    Fioletowa – dla koloru :)) a smak – owoce leśne, jagodowy, winogronowy 🙂 jak pięknie by się komponowała wśród już istniejących 🙂
    Pozdrawiam Gosia

    1. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 12:31

      Malinowa, poziomkowa, jagodowa i wisniowa. Dlaczego? Bo to ulubione smaki i kolory mojej córki. Ona uwielbia galaretkowe desery, a ja uwielbiam sprawiac jej przyjemnosc i patrzec na jej usmiechnieta buzke 🙂
      Pozdrawiam!
      Kasia
      kasia_b10@interia.eu

  23. Kaś says: 9 czerwca 2012 at 12:29

    czereśniowy! bo uwielbiam smak tych owoców, a sezon na nie tak krótki. a galaretka byłaby na wyciągnięcie ręki calutki rok 🙂

  24. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 12:32

    Malinowa, poziomkowa, jagodowa i wisniowa. Dlaczego? Bo to ulubione smaki i kolory mojej córki. Ona uwielbia galaretkowe desery, a ja uwielbiam sprawiac jej przyjemnosc i patrzec na jej usmiechnieta buzke 🙂
    Pozdrawiam!
    Kasia
    kasia_b10@interia.eu

  25. Aga w kuchni says: 9 czerwca 2012 at 12:41

    skoro żółty, czerwony i niebieski to podstawowe kolory, a galaretka pomarańczowa już jest (niby pomarańcz ale może być), czerwona (truskawka) a nie niebieskiej nie ma to obstawiam jakąś niebieską gumę do żucia, albo lodową 🙂

    Wtedy już będzie można galaretki mieszać i powstanie nam każdy kolor tęczy 🙂

  26. Nenecha says: 9 czerwca 2012 at 12:43

    O smaku mango galaretkę ja chcę! – bo jeszcze się z taką nie spotkałam ;P
    Poza tym to wg mnie mango jest jednym z nielicznych owoców egzotycznych, nadających się idealnie do słodkości wykwintnych, na wszelakie uroczyste okazje!

  27. Μαγδαλενα says: 9 czerwca 2012 at 12:44

    a moze by tak stworzyc czekoladowa? dla kazdego czekoholika byloby to cos super 😉

  28. Michaela Furgał says: 9 czerwca 2012 at 12:48

    Ja proponuje smak wiśniowy (to smak dostępny u producenta), ponieważ wiśniowa galaretka ma lekko kwaskowy smak i bardziej wyrazisty kolor….
    a z takich smaków niedostępnych proponowałabym jabłko-mięta a kolor bursztynowy czy też złocisty…połączenie smaku jabłka z miętą wydaje mi się wręcz doskonałe lekko kwaskowe złote jabłko i posmak mięty…to jest to co lubię pomimo faktu, że nie przepadam za miętą…

  29. madziulaczek1991 says: 9 czerwca 2012 at 12:50

    Koniecznie bananowy..:) Kocham banany… Moze byłaby taka bardziej subtelna i delikatna w smaku

  30. mojetworyprzetwory says: 9 czerwca 2012 at 13:01

    Poziomkowa – jest dla mnie bajkowa w smaku jak same poziomki;), które tak krótko są dostępne;) kojarzyłaby mi się domem rodzinnym, jak Mama sama robiła nam poziomki w galaretce truskawkowej, było pysznie;)

  31. Marta Sokołowska says: 9 czerwca 2012 at 13:02

    marakujowy! dlaczego? to bardzo proste – jest to mój ulubiony smak, a na polskim rynku nadal brakuje produktów tworzonych z tego cudownego owocu! myślę, że przyciągnęłyby dużą liczbę konsumentów ze względu na swoją oryginalność 🙂

    pozdrawiam
    cookbook-soko.blogspot.com

  32. Sandy says: 9 czerwca 2012 at 13:05

    Jak dla mnie to owoce leśne w kolorze niebieskim 😀 Na rynku widziałam tylko Wodzisława o takim kolorze, a Delecta nie tylko ułatwiłaby dostęp, a i zaoszczędziłaby nam wszystkim czasu! W końcu co to jest te 30 minut 🙂

  33. kulinarne-smaki says: 9 czerwca 2012 at 13:22

    Myślę, że cola byłaby mega wypasem a dlaczego bo raczej żadna firma jeszcze takiego nie posiada 🙂 (przynajmniej ja się nie spotkałam)

  34. Izuś says: 9 czerwca 2012 at 13:24

    Jabłkowo -miętowa!
    Bo w końcu idzie lato, a taki smak galaretki jest pyszny i orzeźwiający!

  35. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 13:25

    A ja bym chciała, żeby powstały kwiatowe smaki! Wyobrażacie sobie truskawki pod galaretką różaną albo gruszki z galaretką lawendową? Nie mówiąc już o serniczku na zimno o smaku fiołkowym! To byłoby coś wspaniałego i oryginalnego! 🙂

    Pozdrawiam,
    Agata
    agatawiencis(at)o2.pl

  36. Puenta says: 9 czerwca 2012 at 13:33

    winogronowy z aronią:) o pięknym kolorze i cudownym, lekko cierpkim smaku. Aronia i winogrona to niepowtarzalne połączenie!

  37. Aneta says: 9 czerwca 2012 at 14:17

    ananasowa – to chyba mój ulubiony owoc, a niestety nie spotkałam się jeszcze z jego odpowiednikiem galaretkowym. Może Delecta wyjdzie na przeciw moim oczekiwaniom? 🙂

    marielle@vp.pl

  38. DD says: 9 czerwca 2012 at 14:27

    Guma balonowa idealnie różowa stworzona do dziecięcych bajkowych deserów.
    I melonowa, soczyście żółta, słodka i słoneczna.

    dagus90@o2.pl

  39. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 14:32

    Tęczowa, bajeczna, z garnkiem złota i skrzatem na końcu, To propozycja, któą należy traktować z przymróżeniem oka: wsypujemy zawatość saszetki zalewamy i odstawiamy do zastygnięcia, a potem w tym miejscu czeka na nas piękna, kolorowa tecza w 8 kolorach i smakach, rzecz jasna!

    Wioletta Wójcik

  40. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 15:37

    Czekoladowa. Chyba jeszcze nie ma takiej galaretki, a jak sobie wyobrażam biszkopt z truskawkami zalanymi czekoladową galaretką, to aż mam gęsią skórkę.
    Tak zdecydowanie, jestem za smakiem czekoladowym!!!

  41. Agata says: 9 czerwca 2012 at 15:56

    Myślę, że jagodowa. Ciasta z galaretką najczęściej robimy latem z sezonowymi owocami, na biszkopcie.. oprocz popularnych truskawek i malin często właśnie sięgamy po jagody i fajnie by było, gdyby można było dostać galaretkę o tym smaku. Dodatkowo faktycznie kolor na pewno przemawiałby do klientów i przydałby się do barwienia różnych ciast (polecam sprobować dodać galaretke do ciasta!) oraz do tworzenia różnych tęczowych kombinacji.

  42. Smacznie Zdrowo Tanio says: 9 czerwca 2012 at 16:07

    Brakuje mi na rynku galaretek o smaku bananowym, ananasowym, czereśniowym i porzeczkowym. Jeśli mogłabym kupić takie smaki i na dodatek galaretka tężałaby w 10 minut to byłoby wspaniale:)

  43. vinka says: 9 czerwca 2012 at 16:14

    Galaretka morelowa
    Trochę słońca tu się schowa!
    A deser melonowa
    jeszcze więcej słońca! i przygoda!
    galaretki-orzeźwienie
    w letnie popołudnie.
    Dla dzieciaków i dla dużych
    Każdy znajdzie smak, na swe podniebienie.

    :):)

  44. pasjonatka says: 9 czerwca 2012 at 16:20

    rabarbarowa 😉 to w Polsce bardzo popularne warzywo, mamy dużo dań z nim związanych a ciasto drożdzowe z rabarbarem to mistrzowski popis co 2 gospodyni domowej, rabararowa galaretka bylaby zapewne hitem. Wystarczy zobaczyc jak rabarbar znika z tragu. 😉 Myslę, że wartobyloby więc zamknac jego smak w galaretnce i zachowac go nawet na zimowe dni.

  45. Dota says: 9 czerwca 2012 at 16:25

    a ja poprosze agrestowa bo ja lubie bardzo:)

    1. Dusia says: 9 czerwca 2012 at 16:26

      agrestowa jest w ofercie Delecety, masz jeszcze jedną szansę:P

  46. Małgorzata sz. says: 9 czerwca 2012 at 16:49

    a ja miałam napisać że rabarbarową bo taką właśnie robiłam sama w domu ale widzę że ktoś już podał więc bardzo chętnie kupiłabym galaretkę o smaku gruszkowym.Uwielbiam słodkie dojrzałe żółciutkie i soczyste gruszki pod każdą postacią: w cieście, deserach, w kompocie oraz oczywiście jako surowe.Ostatnio znalazłam przepis na ciasto gruszkowe i zamierzam je zrobić i do niego przydałaby się właśnie galaretka gruszkowa.

  47. PRZEMO says: 9 czerwca 2012 at 17:11

    galaretka o smaku kiwi. dlaczego? bo jestem w trakcie sesji, a ponoć kiwi dobrze działa na myślenie, a ja tak lubię galaretki, i ten teges… zapędziłem się :-).

  48. kochanyptysiu says: 9 czerwca 2012 at 17:45

    Ananasowa-niestety na naszym rynku niedostępna a tak przydatna przy robieniu deserów-szczególnie tych z dodatkiem kokosu
    Marchewkowa-na rynku jest już kisiel to dlaczego nie wypuścić fajnych,warzywnych galaretek dla dzieci?
    Miętowa-orzeźwiająca,ale byśmy z nią zaszalały:)
    Mango-piękny kolor i cudowny aromat
    Banany-bo dlaczego by nie,wspaniały owoc no i ten kolor(mleczy żółty)rewelacja
    Czereśnie bo kto ich nie lubi?
    Pigwowa-cierpka,żaden inny owoc nie może jej zastąpić,byłaby to fajna propozycja nie tylko do deserów,ale także do mięs,pasztetów…..

  49. MałgosiaZ says: 9 czerwca 2012 at 18:18

    a ja chętnie przygotowałabym ciasto z galaretką różaną! Jest zwyczajnie rewelacyjna i kto nie lubi np pączków z różą? wyobrażasz sobie taką delikatną pianeczkę z różaną galaretką? o jacie, mi już ślinka cieknie!

    gosiaziolkowa@gmail.com

  50. Kulinarne Graffiti Zośki i Jagi says: 9 czerwca 2012 at 18:36

    A może tak coś nietypowego i egzotycznego… arbuzowa albo o smaku mango. Myślę, że galaretka figowa też zdałaby egzamin, a jeszcze wspanialsza była by kompletnie egzotyczna, czyli z pitaji 🙂 Myślę, że dużo bym ich kupowała, bo bardzo by się przydały w wieeelu deserach.

  51. Jola says: 9 czerwca 2012 at 18:45

    Ja jako niepoprawna amatorka kawy i czekolady chciałabym mieć galaretkę o smaku czekolady i kawową oczywiście.Poza tym jeszcze galaretkę orzechową chętnie bym zjadła.

  52. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 19:09

    Dusiu wydaje mi się, że najlepszym pomysłem na smak galaretki to: Wanilia. Laska wanilii 🙂
    Zapach oraz smak kojarzy się z 'luksusem,wykwintnością'. Wanilia jako produkt jest ciężko dostępny i dosyć drogi, więc jako galaretka na szybko skusiłaby większość smakoszy 🙂

  53. abcmojejkuchni says: 9 czerwca 2012 at 19:10

    A ja bym chciała galaretkę o smaku gumy balonowej(DONALD)takiej jak to kiedyś w Peweksie były!:) Najlepiej gdyby miała biały kolor 🙂 A dlaczego? bo mogłabym zrobić super deserek bez mieszania np. mleka żelatyny i olejków smakowych. Tylko woda i proszek! To byłby rarytas i to w 30 min. Bo chciałabym, żeby znalazła się w tej serii. Poza tym żadna firma jeszcze takiej nie wyprodukowała więc byłby na nią wielki zbyt!
    Pozdrawiam 🙂

  54. agata says: 9 czerwca 2012 at 19:11

    galaretka o niepowtarzalnym smaku granata! żeby nie było za słodko, bo w życiu przecież też tak słodko-gorzko bywa… ; )

  55. Moni says: 9 czerwca 2012 at 19:50

    W zestawie ewidentnie brakuje smaku wiśniowego, bo to nostalgiczny smak babcinych deserów z dzieciństwa.
    Komponuje się doskonale z biszkoptem, znakomicie pasuje do sernika na zimno, a nawet domowego ptasiego mleczka:) No i chyba smak wiśni lubi każdy 🙂

  56. Moni (monika.mohr@journalist.com) says: 9 czerwca 2012 at 19:55

    Albo gruszkowa- gruszko na winie z dodatkiem lawendy zalane galaretką gruszkową. Deser wprost z lodówki w sam raz na letnie popołudnie 🙂

  57. Anonimowy says: 9 czerwca 2012 at 20:03

    http://cupcakesofsmile.blogspot.com Super tu ! ; ) Zapraszam do mnie ; )

  58. kaczodajnia.blogspot.com says: 9 czerwca 2012 at 20:03

    Tiramisu oczywiście. Zawsze i wszędzie tiramisu ze mną będzie.
    Wszyscy, którzy mnie znają nie zadają mi już takich pytań. Jeśli zagadka brzmi jaki byś wybrała smak – zawsze padnie odpowiedź tiramisu bo to najlepszy na świecie smak a jeszcze takiej galaretki nie spotkałam.

  59. Emcia Pichci! says: 9 czerwca 2012 at 20:23

    Galaretka o smaku toffi? kokosa? hmmm czemu nie! ale zdecydowanie najlepszą dla mnie byłaby galaretka o smaku mojito… jadłabym! 😉

  60. pinkcake says: 9 czerwca 2012 at 20:50

    Może cocacolowy? Dzieci byłyby zachwycone, a chyba nie ma takiej w ogóle na rynku.

  61. mamaSzymona says: 9 czerwca 2012 at 21:03

    Ananasowy!!!. Uwielbiam ananasową galaretkę i skoro Galaretki na szybko tężeją ze świeżym ananasem, taka galaretka byłaby pysznym wykończeniem np. sernika na zimno.

  62. Iwona says: 9 czerwca 2012 at 22:23

    miętowa..koło tego smaku na bank nie przejdę obojętnie
    cynamonowa…niebo na ziemi
    waniliowa..ziemia w niebie

  63. Ania says: 9 czerwca 2012 at 22:28

    A mi marzy galaretka o smaku owoców lichi i o smaku smoczego owocu, czyli pitaji. Uwielbiam te – niestety trudno dostępne w Polsce – owoce i galaretka o ich smaku byłaby dla mnie ideałem. W ogóle w ofercie galaretek brakuje mi egzotycznych smaków, a byłyby wspaniałym dopełnieniem wielu deserów i ciast. Ehhh pomarzyć dobra rzecz, ale coś czuję, że nigdy się nie doczekam takich smaków. Pewnie galaretki z tych owoców byłyby dla producentów nieatrakcyjne kolorystycznie, bo lichii jest praktycznie przezroczyste, ale już widzę oczami wyobraźni galaretkę ze smoczego owocu: białą z czarnymi ziarenkami. To byłoby coś!!! Może jednak Delecta się skusi na taki smak? 🙂

  64. AiShinigami says: 10 czerwca 2012 at 06:22

    Galaretka o smaku owocowej herbaty! – jabłko-truskawka albo banan-malina *zdecydowanie moje ulubione* 🙂

  65. Vea (malgorzata.skiba@wp.pl) says: 10 czerwca 2012 at 08:10

    wybuchowa galaretka o smaku granatów:P smaczna o pięknie rubinowym kolorze nada się do wszystkich deserów…

  66. Aciri says: 10 czerwca 2012 at 08:20

    Mango – uważam, że ma zniewalający smak. Intensywny, w sam raz do deserów z dodatkiem galaretki. Żółto-pomarańczowy kolor będzie idealny. Jeszcze nigdy takiej galaretki nie widziałam, więc z utęsknieniem czekam i z pewnością będę kupować jeśli się pojawi.

  67. Renata says: 10 czerwca 2012 at 08:22

    Marzę o tym aby pojawiła się galaretka waniliowa albo mleczne 🙂 nie budyń a właśnie galaretka. Byłoby SUPER!!!

  68. Anonimowy says: 10 czerwca 2012 at 09:58

    Trudne pytanie bo w oferta jest spora. Może o smaku owoców egzotycznych. Nie ma jeszcze bananowej i ananasowej. Oba smaki sa ciekawe a owoce pyszne. Może o smaku granatu albo kiwi, choć galaretka na kiwi nie zastygnie to może choć taki smak uda się wydobyć. Może papaya i pitahaya. Ten ostatni = czarny kolorek jak atrament. A może czereśniowa. Tych w ofercie Delecta chyba nie ma, prawda?

    1. Dusia says: 10 czerwca 2012 at 10:30

      Galaretki delecty zastygają z kiwi 🙂

  69. Anonimowy says: 10 czerwca 2012 at 10:35

    Ale chyba nie na kiwi. Chyba że teraz producenci poradzili sobie z tym problemem. Kiwi wytwarza sok który utrudniał zastyganie galaretki.

    Tu podpisuję się bo inaczej nie mogłam. Powyżej jest mój post 🙂
    Justyna Dajniak

    1. Dusia says: 10 czerwca 2012 at 10:37

      Poradzili właśnie sobie po raz pierwszy w tych galaretkach na szybko 🙂

    2. Anonimowy says: 10 czerwca 2012 at 16:59

      O, jak fajnie. Dobrze wiedzieć 🙂

  70. dorkamini says: 10 czerwca 2012 at 11:04

    Galaretkę maluchy zwykle ubóstwiają,
    ale i starsi swoje smaki mają…
    Kto nie lubi wspomnień sentymentu nuty?
    Kto nie wchodzi myślą w "tamtych" czasów buty?
    Wtedy ten owoc był na wagę złota,
    Że budził euforię, żadna to dziwota.
    Bananku kochany! "Delecty" zew słyszę,
    Głos na "Mister Kuchni" dziś na ciebie piszę!
    Ty barwą słoneczną oczy me radujesz,
    smaku aksamity z estymą fundujesz…
    Dusi szepnę w uszko, a ona przekaże,
    że o Tobie w pucharku tak mocno dziś marzę;)

    Dorota W.
    minidorka@wp.pl

  71. CornerWithRecipes says: 10 czerwca 2012 at 11:24

    Żurawinowy, wiśniowy i może limonkowy, ponieważ te smaki nigdy mi się nie znudzą:D świetnie pasują do owocowych, letnich deserów, a takie słodkości lubię najbardziej:)

  72. wizjaa says: 10 czerwca 2012 at 12:26

    ja bym chetnie zjadla galaretke jablko-mieta! To smak najbardziej kojarzazy mi sie z wakacjami – soki tymbarka z kapslem w tym wlasnie smaku idealnie orzezwiaja i taka galaretka napewno swietnie chlodzilabym latem!

  73. Bizneswoman w kuchni says: 10 czerwca 2012 at 13:00

    Najchętniej kupiłabym galaretkę o smaku kaki. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z taką galaretką, a myślę, że warto byłoby taki smak stworzyć, ponieważ jest to niedoceniany owoc 🙂

  74. Kamila says: 10 czerwca 2012 at 14:13

    Rabarbarowy, bo lubię jego smak 🙂

  75. Anonimowy says: 10 czerwca 2012 at 14:56

    O smaku czerwonego wina. Żeby deser pasował do tego, czym jest popijany.

    Anka
    pannanna@autograf.pl

  76. Dorota says: 10 czerwca 2012 at 15:06

    No to nie pozostaje Deleccie nic innego jak zrobić kiwi i ananasową aby udowodnic niedowiarkom że tężeją galaretki ze wszystkimi owocami:-)

  77. od-kuchni says: 10 czerwca 2012 at 15:35

    A mi się marzy galaretka karmelowa 🙂

    Pozdr,
    B
    ryba022@o2.pl

  78. moai says: 10 czerwca 2012 at 16:37

    jagodowa – biszkopt z jagodami i jagodową galaretką byłby obłędnie pyszny. I ten kolor… 🙂

  79. bebak21 says: 10 czerwca 2012 at 19:09

    Winogronowy, soczyście fioletowy i przepyszny. Świetnie się komponuje z różnymi owocami i ma intrygujący kolor.

  80. Anonimowy says: 10 czerwca 2012 at 20:13

    Zdecydowanie pora na cos szalonego! Figa, melon, liczi, arbuz mmm to bylaby istna rozkosz zajadac ciasto z taka galaretka! Rozana i fiolkowa tez bylaby oszalamiajaca i w kolorze i w smaku 😉

    Karolina

    vanillia_fiels@wp.pl

  81. Anonimowy says: 10 czerwca 2012 at 20:19

    Wśród galaretek na szybko powinien się znaleźć smak wiśniowy. Jest to mój ulubiony smak galaretki i wykorzystuje go do wielu ulubionych deserów jak np.: panacotta z galaretką wiśniową na wierzchu, sernik na zimno z galaretką, tortu wiśniowego czy ciasta kokosowego z galaretką. Brak mojego ulubionego smaku wśród galaretek tężejących w 10 minut to duża strata:) a to oczekiwanie na gotowe ciasto zawsze się tak dłuży…

    dorota
    ja_frida@yahoo.fr

  82. Monika says: 10 czerwca 2012 at 20:41

    A ja bym chciała jabłkowo – cynamonową:), uwielbiam to połączenie i nigdy o takim smaku galaretki nie spotkałam:)
    Pozdrawiam:)

  83. TRZY CYTRYNY. says: 10 czerwca 2012 at 21:22

    zdecydowanie rabarbarowa, lekko kwaskowa i z różowawym kolorem.Na tą porę byłaby idealna!

  84. gotujebochce says: 10 czerwca 2012 at 23:10

    Jak dla mnie to o smaku czarnego "FRUGO" – ten niesamowity smak dzieciństwa to jest to 🙂 Tego jeszcze nie było, a połączenie owoców co w tym napoju myślę, że było by świetne!

  85. Pastelle says: 11 czerwca 2012 at 04:41

    Myślę – galaretka, mówię – zielona herbata… Orzeźwiająca, pysznie cierpka o wspaniałej letniej barwie… Dziś, gdy wszyscy szukamy odrobiny luksusu w kuchni, eksperymentujemy i smakujemy, taka galaretka mogłaby sprostać tym wymaganiom. Świetnie sprawdziłaby się z owocami, na cieście, ale także samodzielnie, na niedzielne popołudnie letnią porą – siedząc w ogrodzie, pośród zielonych drzew, i krzewów, otoczona promieniami słońca i zapachem dzikiej róży rosnącej pod płotem zajadałabym się galaretką z zielonej herbaty z rozetką bitej śmietany i listkiem mięty na czubku… Kwintesencja orzeźwienia i relaks w czystej formie…

  86. agnieszkazg says: 11 czerwca 2012 at 11:26

    Według mnie, powinien być to smak pistacjowy. Dlaczego właśnie ten? Dlatego, że wiele osób wręcz uwielbia ten smak (w tym ja! :D), a pistacjowych smakołyków jest naprawdę mało :(. Poza tym, same pistacje są dość drogie – a taka galaretka byłaby namiastką tego smaku. No i w tym sezonie modny jest kolor pistacjowy 😛

  87. Anonimowy says: 11 czerwca 2012 at 12:17

    Ja proponuję smak "pina colada" – ananas i kokos…, jest to połączenie idealne. Wspaniały smak i zapach

    kasie.k@o2.pl

  88. Pyza says: 11 czerwca 2012 at 13:23

    kawowa – do deserów mocca, capuccino – nie trzeba by szukać kawy w domu 😀 i nigdy się z taką nie spotkałam więc konkurencja wysiada 🙂

  89. Dzikowiec says: 11 czerwca 2012 at 13:32

    Zdecydowanie czekoladowa! A do niej biszkopt, krem z bitej śmietany, a na wierzch czekoladowa galaretka! To by było coś! Czekoladoholicy (ze mną na czele) byliby w siódmym niebie! A dlaczego czekoladowa? Bo miałaby najwięcej fanów! 🙂

  90. Nutinka says: 11 czerwca 2012 at 14:47

    Żurawinową poproszę. Bardzo lubię jej kwaskowy smak – świetnie się komponuje ze słodkimi owocami. 🙂

  91. Anonimowy says: 11 czerwca 2012 at 15:06

    A co myślicie o galaretce o smaku … dobrego alkoholu? Oczywiście bez procentów. Na przykład pucharek pełen kostek galaretki o smaku dobrej whisky. Albo pucharek wypełniony kostkami galaretki o smaku malibu podany z bitą śmietaną i posypany wiórkami kokosowymi…
    Pozdrawiam. Edyta Kyzioł

  92. justwanttosayhellox3 says: 11 czerwca 2012 at 15:07

    Proponuję kokosową gdyż ma niepowtarzalny, charakterystyczny smak i jak na razie nigdzie się z takim nie spotkałam.
    Byłaby idealna jako dodatek do najprostszego biszkoptu.

    justwanttosayhellox3@gmail.com

  93. nataliie says: 11 czerwca 2012 at 15:27

    Poziomkowy!!! Bo jest letni, lekki i przepyszny a do tego rzadko spotykany

  94. Bernadeta says: 11 czerwca 2012 at 16:36

    "arbuzowy" bo tego smaku brakuje mi przez 10 miesiecy w roku.

  95. Unknown says: 11 czerwca 2012 at 18:00

    jako 100 komentarz, pokuszę się i ja 😀
    ja bym chciała żeby Delekta stworzyła smak ananasowy 😉 nie dla koloru, ale dla smaku, bo smak ananasa jest jedyny w swoim rodzaju i ciężko go zastąpić czymś innym, a taka galaretka w połączeniu z pysznym ciastem i kawałkami tego owocu… mniam !

  96. precelia says: 11 czerwca 2012 at 18:08

    A może wiśniowa z nutą wanilii:) Myślę że to będzie idealne połączenie! Albo trochę szalona bazyliowa, która mogłaby stanowić fajny dodatek do zakąsek.

  97. Dorota says: 11 czerwca 2012 at 18:10

    zgłaszam się
    mi w brakuje smaku
    malinowego czereśniowego ale to już się powtarzam
    nie widziałam by ktoś podał smak
    JAGODOWY czasami potrzeba mi niebieskiej galaretki
    qwe2001@tlen.pl

  98. ciasteczkowa potworzyca says: 11 czerwca 2012 at 18:47

    Ja widzę oczami wyobraźni zieloną galaretkę o smaku mięty- taką świeżą i orzeźwiająca idealna do letnich deserów, druga opcja to galaretka o smaku Pinacolady…czyli połączenie kokosu z ananasem ( no cóż w tym wydaniu może zabraknąć rumu, żeby dzieci tez mogły delectować się tym smakiem ;))achhhh ależ by było cudnie- oj cudnie by było…

  99. Amethyst... says: 11 czerwca 2012 at 19:02

    Galaretka o smaku Kiwi ! 🙂 Uwielbiam ten owoc, byłabym w 7 niebie zajadając się właśnie tą galaretką 🙂

  100. Młodzi-Rodzice says: 11 czerwca 2012 at 19:13

    o smaku coca coli !!!! ja i moje dziecko ją uwielbiamy !!!!
    barbaratomczak@onet.pl

  101. Inviernita says: 11 czerwca 2012 at 20:01

    Arbuzowa. To jeden z moich ulubionych owoców, a tylko na sezon. Próbowałam robić dżem arbuzowy, ale to nie to samo:( Chociaż, może wtedy bym tak nie czekała na czerwiec?…
    agnzimka@wp.pl

  102. raeszka says: 11 czerwca 2012 at 21:06

    Chętnie się przyłączę do zabawy :).

    Moja ulubioną galaretką jest agrestowa, która jest już dostępna :).

    Dodałabym jeszcze wiśniową ze względów kolorystycznych. Nie ma to jak sernik na zimno w kolorach pomarańczowym, wiśniowym i agrestowym :).

  103. Kasia says: 11 czerwca 2012 at 22:09

    Jagodowa 🙂 a to dlatego, że uwielbiam wszystko co z jagódkami ma coś wspólnego 🙂

  104. better-choice says: 12 czerwca 2012 at 08:59

    Brakuje smaku innowacyjnego- mamy na rynku wiele klasycznych smaków, a żaden producent nie zaproponował np. aceroli, której wiele osób nigdy nie próbowało, a jest bardzo wyrazista w smaku.

  105. iga says: 12 czerwca 2012 at 11:25

    Ja stawiam na fiolety wiec na pewno jagodowy,jeżynowy a może winogronowa

  106. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 13:11

    Pinacolada. Orzeźwiący smak idealny na lato.

  107. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 16:44

    owoc passiflory – ładnie brzmi!!

    carolii@wp.pl

  108. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 18:49

    Idealna byłaby galaretka na szybko o smaku owoców leśnych, czyli połączenie maliny, jeżyny, jagody i słodkiej poziomki. Chyba wszyscy je uwielbiają, a dostępne są przez tak krótki okres w roku… Dlaczego by nie przedłużyć sobie tej przyjemności? Kto nie skusiłby się na taki pobudzający zmysły deser? Przepyszny zarówno sam, jak i w doborowym towarzystwie wiśni, czy jako zwieńczenie boskiego sernika na zimno. A w chłodny, zimowy wieczór, wraz z lampką czerwonego wina, nie byłoby lepszego sposobu na przywołanie wakacyjnych wspomnień. Na samą myśl niemal czuję zapach lasu…

    Beata, mauryca7@wp.pl

  109. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 19:03

    Ananas, ananas i jeszcze raz ananas! Słodki, soczysty, wyjątkowo egzotyczny. Przywołujący na myśl rajską plażę – gorący piasek, lekko falujący ocean, leżak i drinki z parasolką… Idealny dla osób w każdym wieku – ubóstwiany przez dzieci (najlepsza opcja na kinderparty?, a w wersji z procentami pochłaniany przez dorosłych. Na rynku istnieje niewybaczalna dziura, którą w wielkim stylu mogłaby załatać Delecta. Życie od razu wydawałoby się bardziej pozytywne!

    Beata, mauryca7@wp.pl

  110. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 19:08

    Może np galaretkę białą o smaku kokosa lub wanilii. Albo czarną o smaku czarnej porzeczki lub czarnego bzu?:)
    Pozdrawiam
    Majka
    mmaajjkkaa11@wp.pl

  111. ROMA says: 12 czerwca 2012 at 19:36

    Optuję za: kiwi, kokosową, rabarbarową, agrestową, z czarnej porzeczki,ananasową,arbuzową, winogronową, o smaku adwokata, o smaku kawy i jogurtową – bo tych smaków najmniej jest wśród produktów deserowych dostępnych na rynku.
    ROMA
    dobrenaspleen-blogspot.com
    spec-place@wp.pl

  112. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 21:21

    JAGODOWA-dlaczego?, bo to smak lasu, a LAS to natura, NATURĘ kochają WEGETARIANIE, którzy żyją w harmonii z nią.. Poza tym, czy ktoś widział galaretkę o smaku jagodowym? Pora wprowadzić ją na rynek, bo właśnie zbliża się pora na te czarne kuleczki:)
    magdalenasikora18@wp.pl

  113. inga says: 13 czerwca 2012 at 08:27

    Also I would like sign up for these fine candy:)
    My favorite is the raspberry, I like to try.
    hugs
    Gerda

  114. Zosia says: 13 czerwca 2012 at 14:42

    A ja proponuję galaretkę o smaku liczi, czyli chińskiej śliwki. Ma słodko-kwaśny smak i świetnie skomponuje się z większością owoców. Co więcej, w tym smaku Delecta nie miałaby konkurencji 🙂

  115. Rincewind99 says: 13 czerwca 2012 at 21:01

    A może właśnie coś nie spotykanego zbyt często, egzotycznego? Zosia ubiegła mnie z liczi, więc zaproponuję owoc GRANATU. Dlaczego? Ponieważ jest to wyzwanie, nie spotkałam się jeszcze z galaretką o tym smaku, a urozmaicenie w tej dziedzinie bardzo się przyda na polskim rynku. No i możnaby poszaleć jeśli chodzi o kolor takiej galaretki – mógłby być np. granatowy 🙂 a to z kolei otwierałoby nowe możliwości jeśli chodzi o komponowanie tęczowych deserów z różnych galaretek.

  116. mama-misi-tosi says: 13 czerwca 2012 at 22:33

    o smaku czereśni a dlaczego? bo czereśnia wszak Polska jest i uwielbiam je a co dopiero gdyby móc wcinać galaretki okrągły rok eh 😀

  117. Anonimowy says: 14 czerwca 2012 at 08:17

    TOFFI !
    k.k.

  118. co by tu zjeść? says: 14 czerwca 2012 at 08:23

    Zdecydowanie miętowa w smaku i żeby kolor piękny miała bo uwielbiam miętę i taka galaretka do wielu deserków by się nadawała .

  119. Aneta says: 14 czerwca 2012 at 08:34

    Ja chciałabym galaretkę różaną, jeszcze nigdy takiej nie widziałam a byłaby na pewno pyszna;)

  120. Anonimowy says: 14 czerwca 2012 at 11:43

    ja poproszę o galaretkę limonkową tak słodko kwaśny smak TAK na upały najlepsze ożeźwienie

  121. lapappilon says: 14 czerwca 2012 at 16:25

    wow! wow! woooooooow!
    …please enter my name….
    I like kiwi!!!!!!!!!!
    lapappilon@blogspot.com
    lapappilon@gmail.com

    hugs
    Eva from Serbia

  122. Kinga Kręciwilk says: 14 czerwca 2012 at 16:49

    Przemyślałam sprawę i chciałabym jeszcze galaretki o smaku kaktusa! To byłoby coś! Uwielbiam sok z kaktusem, więc myślę że to byłby strzał w dziesiątkę.

    k.kreciwilk@gmail.com

  123. piegusek1976 says: 14 czerwca 2012 at 19:50

    zdecydowanie najbardziej brakuje mi tu smaku wiśniowego-to jeden z najbardziej popularnych smaków-bynajmniej w mojej kuchni:)

  124. amaggie says: 15 czerwca 2012 at 08:33

    Zdecydowanie M A L I N O W Y !!! Ukochane przeze mnie owoce i wszystko, co smakuje tak, jak one 😉

  125. senninha says: 15 czerwca 2012 at 09:09

    Ktokolwiek miał okazję spróbować Amaretto wie, dlaczego zdecydowałam się na ten smak. Słodki, z lekką nutką goryczy. Idealny do deserów. I jego kolor – podobny do bursztynu mieniącego się w słońcu. Idealna.
    Migdałowy tort z galaretką z Amaretto brzmi tak zachęcająco, że mojej diecie mówię nie!
    Zdecydowanie byłoby to coś nowego, innego od owoców, ale myślę, że smakiem i wyglądem z pewnością by im nie odstępowały.

    Pozdrawiam,
    senninha@vp.pl

  126. peggi says: 15 czerwca 2012 at 14:07

    Jeśli chodzi o smak to marzą mi się owoce leśne – bo je uwielbiam. Galaretka użyta zostałaby do deserów w okresie jesienno – zimowym, tak aby zawsze mieć pod ręką smak lata 🙂

  127. Matt says: 15 czerwca 2012 at 14:36

    Myślę, że smak owoców granatu to jest to. Byłaby zapewne pierwsza na rynku, a Polacy powoli przekonują się do owoców egzotycznych i coraz chętniej je kupują. 🙂

  128. Musta says: 15 czerwca 2012 at 14:36

    Zdecydowanie malinowa!

    Już wkrótce sezon na maliny, a że trwa krótko – nie warto tracić czasu w oczekiwaniu na zastygnięcie galaretki 😉

  129. smerfetka79 says: 15 czerwca 2012 at 14:50

    Ja bardzo bym chciała o smaku gruszkowym- właśnie jedna gruszka patrzy na mnie swoim wzrokiem i zachęca aby ją zjeść albo wykorzystać w jakimś deserze. Byłabym też baaardzo szczęśliwa gdyby pewnego dnia na półkach sklepowych pojawiły się galaretki o smaku zielonego jabłuszka, orzeźwiającej cytryny z miętą i owoców liczi, które tak pięknie pachną:) Myślę że wielką furorę zrobiłyby galaretki np. do deserów kawowych- np. o smaku amaretto, tiramisu:)) Mam nadzieję, że kiedyś spełnią się i moje i innych osób ciche, słodkie marzenia:) Pozdrawiam

  130. Anonimowy says: 15 czerwca 2012 at 16:14

    PORZECZKA! najlepiej czarna. charakterystyczny lekko kwaskowy smak wprowadziłby trochę pozytywnego zamieszania w kuchni. ozdobienie ciasta galaretką w czarnym kolorze daje wielkie, ale to wielkie pole do popisu. w czarnej galaretce można ukryć owoce, by zjadający ciasto nie widział ich, a jedynie DELEKT(A)ował się smakiem, taka ot kulinarna ruletka. można też zastosować biały krem, czarną galaretkę, ciasto B&W, trochę vintage. poza tym każdy pamięta z czasów dzieciństwa, jak się biegało i wyjadało z krzaczków małe czarne kuleczki – porzeczkowa galaretka była powrotem do czasów beztroski, choć na chwilę. (:

    pozdrawiam, Kuba
    redhotmoon92@o2.pl

  131. Anonimowy says: 15 czerwca 2012 at 18:52

    jablkowa (biala) – na naszym rynku nie ma bialej galaretki. niby mozna uczyc samej zelatyny, ale to nie to samo. glownie mysle tutaj o walorach kulinarnych. ostatnio probowalam farbowac galaretke ctrynowa z marnym skutkiem

    pozdrawiam
    schira

    schira@poczta.fm

  132. Lovelykate says: 15 czerwca 2012 at 21:59

    Ja proponuję galaretkę poziomkową.
    Swoją niewinnością, prostotą i wspaniałym smakiem powaliłaby wszystkie inne galaretki na kolana.
    Niewymagająca, delikatna i wyrafinowana.
    Będzie idealna do wszelakich deserów 🙂

  133. judik says: 16 czerwca 2012 at 07:21

    Jak dla mnie najlepsza byłaby o smaku granata, to zdecydowanie mój ulubiony owoc, drogi poza sezonem a taki pyszny w smaku i niebanalny. Dodatkowo to przecież owoc życia;) Galaretka miałaby piękny głęboki kolor i wspaniały, niecodzienny smak:) Kupowałabym ją często:)

    jud7@op.pl

  134. Amigurumi says: 16 czerwca 2012 at 09:38

    Gdyby dodać do oferty galaretkę w kolorze fioletowym np. owoce leśne i zrobić jakiś przepis z tyłu paczki na ekspresowe tęczowe ciasto to konsumenci kupili by wszystkie rodzaje galaretek włącznie z nowym smakiem. Drugi powód to taki że ja bardzo lubię galaretki o smaku owoców leśnych, ale nie jem ich często bo ich przygotowanie zajmuje cały dzień.

  135. agnieszka says: 16 czerwca 2012 at 11:44

    hmmm a nie daloby sie od razu zrobic galaretki mlecznej np waniliowej? nie trzeba by bylo mieszac ze smietana i cudowac albo wyobrazcie sobie taka smietankowo truskawkowa mmmmm 🙂

  136. Elżbieta Sadłowska says: 16 czerwca 2012 at 13:23

    O smaku truskawkomaliny! Mało osób zna takie owoce, a one nie dość, że ładnie wyglądają, to smakują wyśmienicie 🙂
    Często brakuje mi czasu na stworzenie pysznego deseru, więc taka galaretka z pewnością by się przydała, szczególnie, że uwielbiam maliny i truskawki 🙂

    Pozdrawiam,
    Elżbieta (elzbieta24055@gmail.com)

  137. Smak Chwili says: 16 czerwca 2012 at 19:44

    Ja myślę, że wspaniała byłaby biała galaretka o smaku kokosowym, galaretka o smaku kiwi, co byłoby nie lada wyzwaniem, i przezroczysta o smaku 7up 🙂 Tak to sobie wymarzyłam ..
    mail: chwilismak@gmail.com

    Pozdrawiam cieplutko 🙂

  138. Anonimowy says: 22 kwietnia 2013 at 18:49

    kwaskowatą galaretkę wiśniową z guaraną ;D
    to by było coś… orzeźwiająca i o specyficznym posmaku tego nieziemskiego owocu 😉

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.