Jak wiecie należę do grona Przyjaciół Winiary, dlatego dzisiaj chciałabym zaprosić Was na konkurs dla wszystkich fanów szybkich deserów, gdyż do wygrania są 3 zestawy produktów Winiary „Pomysł na…deser”.

Pytanie konkursowe:
Jaki jest Twój ulubiony jesienny deser z owocami?
Anonimowych użytkowników proszę o pozostawienie emaila.
Creme Caramel
pomysł na Creme Caramel Winiary
250 ml śmietanki 30%
250 ml mleka
50 ml wody
Deser przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Zostawiamy do stężenia.

Konkurs trwa do 28 listopada  do godz. 23.59

44 Replies to “Konkurs z Winiary”

  1. Aneta says: 25 listopada 2012 at 13:31

    Moim ulubionym jesiennym deserem, jest zdecydowanie cynamonowa szarlotka z kruszonką. Najlepiej zjadać ją jeszcze ciepłą z dodatkiem gałki lodów waniliowych.. mniam;)

  2. Just Try Eat says: 25 listopada 2012 at 13:34

    Mój ulubiony jesienny deser, to zdecydowanie Crumble z żurawiną, gruszkami i ogromną ilością przypraw korzennych. Aromat cynamonu i imbiru oraz pieczone gruszki dają złoty jesienny kolor przypominający pożółkłe liście drzew.

  3. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 13:37

    ptasie mleczko z bitej śmietany i galaretki nadziane owocami i bakaliami ułożone na biszkoptach i polane rozpuszczoną czekoladą – 2 galaretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, zostawiamy do stężenia, miksujemy bitą śmietanę, dodajemy potem te galaretki, miksujemy, dodajemy owoce, mieszamy, do formy wyłożonej biszkoptami wykładamy, do lodówki na pół godziny wstawiamy i po wyjęciu rozpuszczoną czekoladą dekorujemy i potem ze smakiem jemy 🙂 Gosia mp35@poczta.fm

  4. Asia says: 25 listopada 2012 at 13:38

    Ulubiony jesienny deser z owocami? Pieczone jabłka z rodzynkami, miodem i cynamonem 🙂

  5. Jagoda Z. says: 25 listopada 2012 at 13:38

    Jeden z moich ulubionych jesiennych deserów to po prostu budyń. Najlepiej z kostką czekolady na dnie miseczki, mandarynkami, orzechami, wiórkami kokosowymi i kakao na wierzchu : )

  6. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 13:41

    a ja uwielbiam pieczone jabłka!! ciepłe mięciutki a w wydrążony środek faszeruje migdałami i powidłem:) sama słodycz !!

  7. Didoos says: 25 listopada 2012 at 13:41

    Mój ulubiony jesienny deser to jabłka pod kołderką, czyli jabłka zapieczone z cynamonem pod kruszonką z masła, cukru i mąki. A na dodatek, żeby przełamać słodycz łyżeczka jogurtu naturalnego:)

    didoos@wp.pl

  8. kulinarne-smaki says: 25 listopada 2012 at 13:43

    Zdecydowanie chrupiące crumble jabłkowe z cynamonem i musem śliwkowym
    Składniki:
    4 jabłka
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyża soku z cytryny
    10 śliwek
    1 łyżka cukru
    odrobina masła do wysmarowania formy

    Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. Całość wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Wrzucić do naczynia wysmarowanego masłem. Śliwki umyć i przesmażyć z cukrem na patelni do czasu kiedy powstanie jednolita masa (można je pognieść)

    Składniki na kruszonkę:
    40 g płatków orkiszowych
    70 g mąki pszennej
    40 g cukru
    40 g płatków migdałowych
    1/2 łyżeczki cynamonu
    50 g masła

    Do miski wsypać wszystkie składniki – wymieszać, dodać masło pokrojone w mniejsze kawałki i palcami wyrobić kruszonkę.
    Na owoce wysypać kruszonkę i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 30 minut.
    Podawać ciepłe polane musem śliwkowym.

  9. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 13:45

    Dla mnie waniliowe mini serniczki z musem są najlepszym deserem. W jesieni podaję je z musem jabłkowym i cynamonem lub musem z dyni. Proste i bardzo smaczne :).
    kprzybylo@op.pl
    Pozdrawiam.

  10. Kruszynka says: 25 listopada 2012 at 13:47

    Gruszki z oczkami z aronii i bitą śmietaną 😉

  11. littleMissSissi says: 25 listopada 2012 at 13:48

    Moim ulubionym deserem jesiennym jest crumble w kazdej postaci. Zapach jest powalajacy, owoce rozpuszczaja sie w ustach, kruszonka cudownie chrupie… Jaki deser jesienny dostarczy nam tyle witamin i przyjemności? Plus można Serwowac go z lodami, budyniem lub sam w sobie jest pyszny! Nie można przejść obok niego obojętnie!!!!

    joanna.keeler@gmail.com

  12. Adam Okuń says: 25 listopada 2012 at 14:11

    Szarlotka sypana – najprostsze, najlepsze i najbardziej jesienne ciasto na świecie 🙂

    *Jabłecznik*

    2 kg jabłek
    szklanka mąki pszennej
    szklanka kaszy manny
    3/4 szklanki cukru
    1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    cynamon
    cukier waniliowy
    kostka masła

    Do pojemnika wsypujemy mąkę, kaszę manną, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy dokładnie i rozdzielamy całość na 3 szklanki. W blaszce (użyliśmy podłużnej ale najlepszy efekt uzyskamy w tortownicy lub naczyniu do tartej) musimy rozściełać papier do pieczenia. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na największych oczkach tarki a uzyskaną masę dzielimy na pół. Do przygotowanej blaszki wsypujemy pierwszą szklankę sypkiej mieszanki.
    Na to rozkładamy pierwszą część startych jabłek. Posypujemy jabłka cynamonem i cukrem waniliowym. Kolejna szklanka zostaje wysypana na wierzch. Na to trafia druga część jabłek które przyprawiamy cynamonem i waniliowym cukrem. Całość zakrywamy zawartością ostatniej szklanki. Na wierzch układamy pokrojoną kostkę masła. Ciasto pieczemy w piekarniku około godziny w temperaturze 180 stopni. Brązowa skorupka na wierzchu da nam znać że deser gotowy.

  13. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 14:16

    Crumble z jabłkami i gruszkami. Palce lizać 🙂
    anja_21@o2.pl

  14. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 14:38

    Szarlotka na ciepło z cynamonem i lodami.
    Serenely21@gmail.com

  15. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 15:01

    Oczywiście, podobnie jak u innych – szarlotka, jabłecznik. Nie odróżniam. Ważne, żeby była przygotowana przez ukochaną babcię. Pachnąca, ciepła, najlepiej z aż przesadzoną ilością cynamonu. Taka świąteczna, idealna. Dużo delikatnego nadzienia, cienka warstwa chrupkiego ciasta. Zjedzona w towarzystwie rodziny, tej kochającej. Przy kubku herbaty czy kawy. Wyśmienita. Moja ulubiona. 🙂

    sandra9961@wp.pl

  16. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 16:20

    ulubiony jesienny deser to jabłko pieczone z powidłem śliwkowym i odrobina cynamonu i wanilii. proste i pyszne idealne na jesienna pluchę 🙂

  17. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 18:35

    Moim ulubionym deserem jest, moze nie bede orginalna ale jest to pieczone jablko:). ale nie takie zwykle, poniewaz ucinam jablku kapelusik i w jablko 'wpinam pare gozdzikow, laske cynamonu i anuz gwiazdkowy. po czym wkladam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i trzymam okolo 20 minut. Po wyciagnieciu z piekarnika polewam je miodem:). polecam bo jest naprawde pyszne:)
    Pozdrawiam
    Monia Gotuje
    mariolka2004@gmail.com

  18. MartynCia ^^ says: 25 listopada 2012 at 19:07

    hmm. pijana gruszka z karmelizowanymi orzechami, miodem i lodami <3

  19. Moja Manufaktura Smaku says: 25 listopada 2012 at 19:09

    Mój ulubiony deser jesienny z owocami to zdecydowanie- Złote ciasto z pachnącą gruszką z odrobiną karmelu lub syropu klonowego:) Rewelacyjne połączenie. CIASTO może być w wersji tradycyjnej (waniliowej) lub czekoladowej. Do tego szczypta cynamonu hmmm poezja:)

  20. Angelika K. says: 25 listopada 2012 at 19:44

    A ja najbardziej lubię pyszne crumble z jabłkami prosto z sadu mojej babci oraz pyszną orzechową kruszonką. Kocham to połączenie, a cudowny zapach cynamonu, który wypełnia moją kuchnię podczas pieczenia, przypomina o zbliżających się świętach 😉
    chocoo.lady92@gmail.com

  21. Anonimowy says: 25 listopada 2012 at 19:44

    Kocham bananowy suflet i tiramisu z truskawkami! 🙂

  22. Marzena says: 25 listopada 2012 at 20:36

    Ryż gotowany na mleku na słodko, z podsmażanymi jabłkami i cynamonem 🙂

  23. Mała kuchareczka says: 25 listopada 2012 at 20:47

    Boże jakie te desery są okropne z proszku fuuu. Robiłam i wiem że nigdy tego nie kupię. Ja nie wiem jak może takie coś innym smakować.Pewnie dlatego że nie jedli dobrze zrobionej panna coty lub innego z ich serii.

  24. Olga says: 25 listopada 2012 at 22:03

    A mój ulubiony deser jesienny to pieczone jabłka faszerowane miodem i bakaliami w płaszczyku z ciasta francuskiego z sosem cynamonowo – karmelowym. Pyyycha:)

  25. klementynka says: 26 listopada 2012 at 04:49

    mój ulubiony deser to jabłka i gruszki zapiekane pod kruszonką orzechowo- migdałową, posypane cynamonem i podane z gałką lodów orzechowych:)

    lena.fulat@gmail.com

  26. Melania W says: 26 listopada 2012 at 10:51

    Mój ulubiony deser jesienny to gruszki w sosie dodatkiem dyni i odrobiny advocata 🙂

  27. Anonimowy says: 26 listopada 2012 at 15:55

    Mój ulubiony deser jesienny to pieczone jabłka faszerowane ryżem na mleku (z cynamonem) i bakaliami.. polane miodem.
    beatka.f@autograf.pl

  28. Ola says: 26 listopada 2012 at 21:25

    cynamonowo-kakaowe ciasto z jabłkami i orzechami 🙂
    aleksandraszczesliwa@gmail.com

  29. Anonimowy says: 26 listopada 2012 at 21:41

    W jesienne wieczory czas jakoś się dłuży,
    a gdzieś słyszałam ze deser temu dobrze służy.
    wiec szybko idę do koszyka bo tam jabłka są złożone.
    zagniatam kruche które nie jest wcale suche
    cynamon tez tu pasuje bo z szarlotka się świetnie komponuje.

    aneta24071@wp.pl

  30. Ma_niusia says: 27 listopada 2012 at 13:28

    Uwielbiam gruszki w czekoladzie!!! Z kropelką rumu i zapachem goździków – mniam!

  31. Karolka says: 27 listopada 2012 at 13:37

    Pieczone jabłka, nadziane brązowym cukrem, orzechami laskowymi i szczyptą cynamonu!:)
    Niebo w gębie, że się tak wyrażę, a tak mało wkładu własnego.

    dulkarolina@onet.eu

  32. Magdalena says: 27 listopada 2012 at 15:00

    Pieczona gruszka na gęstej czekoladzie z chilli.

  33. Ewa Anna says: 27 listopada 2012 at 16:26

    Ryż z jabłkami i orzechami włoskimi z dodatkiem cynamonu i gałki muszkatołowej:) To moja wersja na szybko, a najlepszy jest taki ryż zapiekany w wykonaniu mojego taty, niestety bardzo rzadko mam okazję pojechać do domu i namówić tatę, żeby mi go upichcił..

  34. www.kasia-gotuje.pl says: 27 listopada 2012 at 19:48

    ja uwielbiam gruszki gotowane w whisky, skarmelizowane w brązowym cukrze i podane z gałką no dobra kilkoma gałkami dobrych lodów waniliowych 😀

  35. Anonimowy says: 28 listopada 2012 at 13:21

    Ulubiony jesienny deser? Po prostu zwykła kaszka manna na mleku, z dodatkiem miodu i uprażonych orzechów oraz domowymi jagodami ze słoiczka:D

    zaneta.c@vp.pl

  36. Anonimowy says: 28 listopada 2012 at 14:06

    Mój ulubiony deser to gorący mus jabłkowy przekładany jogurtem naturalnym z posiekanymi orzechami włoskimi i polany gorzką czekoladą.

    Justyna
    dzastin_1988@wp.pl

  37. Anonimowy says: 28 listopada 2012 at 14:32

    Owocami jesiennymi bez których nie wyobrażam sobie życia są śliwki. Zwykle jem je w świeżej postaci.
    Jako, że jestem mięsożercą moim ulubionym "deserem" są suszone śliwki owinięte boczkiem i ciastem francuskim (ewentualnie bez ciasta francuskiego). Robi się je bardzo szybko i są na prawdę smaczne 🙂

    pozdrawiam,
    Łukasz (lukaszmordon@poczta.fm)

    1. Anonimowy says: 28 listopada 2012 at 14:38

      A ja zajadam się w jesienne wieczory jabłuszkami z mojej działeczki pieczonymi w moim piecu kaflowym posypane cynamonem oczywiście 🙂 mmmmm mniammm ….
      paulinacel@o2.pl

  38. miki24 says: 28 listopada 2012 at 15:09

    Tarta z gruszkami lub szarlotka

  39. Anonimowy says: 28 listopada 2012 at 17:13

    Moim ulubionym deserem w okresie jesiennym są gruszki z orzechami, miodem i imbirem zapiekane oraz polane rumem 😉 PYCHA

    magda.uss@interia.eu

  40. Anonimowy says: 28 listopada 2012 at 19:03

    A ja podczas długich jesiennych wieczorów najchętniej zajadam się ciastem fale dunaju z jabłkami 😉
    monis767@wp.pl

  41. Magda says: 28 listopada 2012 at 21:40

    Mój ukochany deser na jesień to ciepły kompot jabłkowy z goździkami, skórką pomarańczową i cynamonem..
    Drugi zaś to suszone morele, które moczę w alkoholu przez noc a potem gotuję z odrobiną wody. Później miksuję, doprawiam cukrem, cynamonem i dodaję jogurt. A do tego moja naleweczka z pigwowca:)

  42. Anonimowy says: 28 listopada 2012 at 21:50

    gorąca pszenica z miodem, orzechami włoskimi, wędzonymi śliwkami i rodzinkami. Przyprawiona cynamonem i anyżem. Całe to małe niebo zwieńczone pachnącym grzanym winem mniam mniam mniam !! pozdrawiam ciepło 🙂
    magda.sadowska93@wp.pl

  43. PiernikowaChata says: 28 listopada 2012 at 22:08

    Mój ukochany deser to ciepłą szarlotka na kruchym cieście pod kruszonką, jabłka z miodem, a do tego lody cynamonowe… poezja smaku 😀

    piernikowachata@wp.pl

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.