I tam był śnieg.
I zima.
A tu szaro.
I buro.
I zima.
A tu szaro.
I buro.
Kotlety mielone z żółtym serem i papryką
500 g mięsa mielonego
czerstwa bułka
cebula
czerwona papryka
jajko
sól, pieprz
około 100 g sera żółtego
olej
Do miski wyłożyć mięso.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa.
Cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę, wrzucić do miski i wymieszać.
Wbić jajko, dodać przyprawy i wszystko porządnie zagnieść ze sobą.
Ser pokroić w większą kostkę.
Formować kotlety, w każdą kulkę mięsa włożyć kostkę sera i porządnie zakryć.
Smażyć z każdej strony na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.
Uwielbiam ser roztopiony, robie podobne kotleciki z piersi 🙂
Aż mi ślinka poleciała na widok tego cuda;p jeszzcze z takim przepisem się nie spotkałam.
fajna alternatywa dla zwykłych mielonych
Super są takie kotleciki w sam raz na dzisiejszy obiad.
Bardzo fajny pomysł na urozmaicenie kotletów:-)
Wyglądają bardzo apetycznie! 🙂
Uwielbiam takie kotlety mielone! 🙂
Pozdrawiam,
Jolka
Ale smakowicie 😉
ja robie z pieczarkami:D
ooo, za tradycyjnymi mielonymi nie przepadam, ale te z serem w środku wyglądają kusząco 🙂
ehhh Kochana, w Toruniu też szaro buro, brzydko jesiennie, bez słońca, a za to z siąpiącym deszczem… ;/
Z serem może i by były dobre, ale za papryką nie przepadam więc pas 🙂
fajnie się prezentuje i z pewnością smakuje wyśmienicie 🙂
Odmienione mielone,też często robię ich inną wersję:)
ciekawe urozmaicenie od zwykłych mielonych:)
Tak ulepszone mielone jak najbardziej mnie przekonują 😀
fajna obiadowa propozycja 😉 wypróbuje przy najbliższej okazji 🙂
Fajny przepis dziś wypróbuję :-)Arleta