Zapraszam na już 3 odcinek w ramach „nowych kulinarnych miejsc w Trójmieście„. Tym razem mamy prawdziwy wysyp lodziarni :).



Altana Smaków to kawiarnia i lodziarnia w jednym na Św. Ducha 115/117. Znajdziecie tu klasyczne smaki oraz owocowe sorbety.

Słony Karmel to nowa lodziarnia w Gdyni na 10 lutego 6. Smaki lodów to np. cytryna z bazylią, ogórek z miętą, mascarpone z malinami i bezą.

Wytwórnia U lodziarzy to sieć lodziarni, której przygoda rozpoczęła się w Białymstoku, a teraz zacznie w Gdyni na Świętojańskiej 100. Lodziarze bazują na recepturze międzywojennej, mleku z regionalnej mleczarni i składników z całego świata.

Projekt36 to zupełnie, nowa odmieniona restauracja w Villi Antoninie w Sopocie, jednak dalej możemy tu skosztować menu degustacyjnego. Tutaj czarować ma także forma podania, która będzie nawiązywać do samego dania.

Ale Browar otworzył się w Gdyni na Starowiejskiej 40 B, jest tu dosyć duży wybór złotego trunku, który leci z kraników lub można go zakupić w butelce na wynos.

Integracja to nowa restauracja w górnej części monciaka, zastaniecie tu także coś czego na monciaku nie może zabraknąć, czyli coctail bar.
wszystkie zdjęcia są własnością restauracji i pochodzą z ich fanpagów

2 Replies to “Kulinarne miejsca #3”

  1. fiolka says: 19 maja 2016 at 14:46

    Słony karmel -jadłam przedwczoraj. mają cudowne lody! Jedne z najlepszych jakie jadłam w Trójmieście o ile nie najlepsze <3

  2. kreska says: 20 maja 2016 at 17:01

    Słony karmel jest MEGA:) Z pozostałych znam tylko Integrację – mają pyszne drinki i w dobrych cenach jak na monciak.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.