Sezon start.
12 km. Rolki.
Z Gdańska.
Do Sopotu.
Kurczak duszony z cukinią i porem
pierś z kurczaka
sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka
cukinia
por
olej
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki.
Obtoczyć w soli, pieprzy, ziołach prowansalskich i papryce słodkiej.
Wstawić do lodówki na godzinę.
Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju, aż będzie rumiane.
Cukinię pokroić w plasterki, pora w półplasterki, doprawić warzywa solą i smażyć na oleju aż zmiękną.
Do warzyw dodać łyżkę sosu sojowego oraz usmażonego kurczaka.
Przykryć pokrywką i chwilę dusić razem.
Proste a jakie pyszne 🙂
Kurczak – bomba, kto nie spróbuje, ten trąba 😉
Uwielbiam takie proste dania 🙂 Pycha!
Uwielbiam takie proste dania 🙂 Pycha!
pysznie wygląda i moje smaki 😀
wygląda pysznie! mógłby mi ktoś zrobić na obiad 😀
no no! prezentuje się znakomicie 🙂
ehhh, zazdroszczę rozpoczęcia sezonu… u mnie kontuzja pleców póki co nie pozwala wsiąść na rower, a już tak mi go brakuje… 🙁