Na pocieszenie:)

Likier kajmakowy
gotowa masa kajmakowa kokosowa
0,5l wódki (dałam 300ml i wyszło bardzo gęste, ale do lodów idealne)
Masę kajmakową zmiksować.
Dolać wódkę, zmiksować.
Przelać do buteleczki.

13 Replies to “Likier kajmakowy.”

  1. Danka M. says: 17 czerwca 2012 at 08:51

    No to następny w kolejce likier kajmakowy będzie (z 0,5l wódki:)) … dzisiaj mam w planie krówkowy zrobić:)

  2. Arcoiris says: 17 czerwca 2012 at 10:48

    Takie likiery to się nadają jedynie do deserów bo są za słodkie. Jestem wstanie normalnie wypić tylko Advocata.

  3. burczymiwbrzuchu says: 17 czerwca 2012 at 11:16

    Taka forma pocieszania się bardzo do mnie przemawia 🙂

  4. Barbara says: 17 czerwca 2012 at 12:55

    Słodko, czyli najlepiej na pocieszenie 😉

  5. Karmel-itka. says: 17 czerwca 2012 at 13:08

    lubię ;]
    pocieszenie potzrebne od zaraz, ale Twoja krówka idealnie się nada!

  6. Antenka says: 17 czerwca 2012 at 16:57

    uwielbiam takie likierki. Ostatnio dodaję takie do kawki. To jest dopiero pychota:D

  7. magda k. says: 17 czerwca 2012 at 18:54

    likierek pierwsza klasa 🙂

  8. Gula says: 18 czerwca 2012 at 06:57

    Likier dobry na każdą okazję:) Chociaż musi być bardzo słodki:)

  9. kuchenny bałagan says: 18 czerwca 2012 at 15:29

    Podoba mi się, proste i na pewno smaczne.

  10. Joanna Skoraczyńska says: 19 czerwca 2012 at 08:33

    Genialnie prosty pomysł. Super, tym bardziej, że kocham kajmak 🙂

  11. Gosia says: 27 czerwca 2012 at 07:53

    i to takie proste? 🙂
    nie widziałam masy kajmakowej kokosowej..

  12. Tomek gotuje says: 21 lipca 2012 at 08:51

    Jakie to proste 🙂 Można nawet na poczekaniu przygotować, kiedy się poczuje potrzebę na słodki % 🙂

  13. aa says: 20 sierpnia 2012 at 10:32

    robię taki, ale dodaję jeszcze pół szklanki kremówki i 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzonej w minimalnej ilości wrzątku i wódki zdecodywanie 0,35 – 0,5 jest za mocne

    super blog, super przepisy 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.