W końcu dojrzałam.
Aby pokochać francuskie.
Lubię jak tak słodko się chrupie…
Kwadraty francuskie z jabłkiem

opakowanie ciasta francuskiego
1 duże jabłko
1 jajko
cukier(1 łyżeczka na każdy kwadrat)
przyprawa do szarlotki(cynamon, goździki, imbir, kardamon)
Jabłko obrać i pokroić na plasterki.
Ciasto pokroić na kwadraty.
Każdy kwadrat posmarować rozkłóconym jajkiem.
Na każdy kwadrat nałożyć jabłka i posypać przyprawą, a następnie cukrem.
Piec ok.15min w 200st.C aż się zarumienią.

21 Replies to “Miłość po francusku.”

  1. DarkANGELika says: 3 listopada 2011 at 05:30

    Tak mało rzeczy trzeba żeby ucieszyć podniebienie 😉 Bardzo fajne Ci wyszły te kwadraty 🙂

  2. Aleksandra says: 3 listopada 2011 at 05:44

    takie proste a jakie pyszne 🙂

  3. Majana says: 3 listopada 2011 at 05:48

    Fajnie napisane 🙂
    Super te kwadraciki:)
    Pozdrawiam.

  4. slyvvia says: 3 listopada 2011 at 05:49

    Proste i szybkie, a dają tyle radości 🙂 Pycha 😀

  5. Panna Malwinna says: 3 listopada 2011 at 05:59

    Jak ja lubię takie słodkości;)

  6. majka says: 3 listopada 2011 at 07:04

    Ja uwielbiam ciasto francuskie. Pozwolisz wiec, ze sie poczestuje? :))

    Pozdrawiam cieplo.

  7. Anonimowy says: 3 listopada 2011 at 08:48

    zakochałam się…;)

  8. kachna says: 3 listopada 2011 at 10:29

    pyszności… 🙂

  9. Anonimowy says: 3 listopada 2011 at 10:35

    Kocham takie ciastka francuskie z różnymi dodatkami. Superszybki i pyszny pomysł na słodkie co nieco 🙂

  10. judik1119 says: 3 listopada 2011 at 11:59

    Nie ma to jak ciasto francuskie z jabłkami:-) Prosta szybka i przede wszystkim bardzo smaczna przekąska:-) Porywam Ci jedno takie ciasteczko:-)

  11. Maggie says: 3 listopada 2011 at 12:42

    Proste, szybkie, pyszne… Jak tu ich nie lubic? 🙂

  12. flusso says: 3 listopada 2011 at 14:30

    Fracuskie lubię za to, że jak tylko jest w lodówce, to zaraz można mieć coś smacznego, albo coś słodkiego z niego 😉 (nawet mi się zrymowało :D)

  13. Barbara says: 3 listopada 2011 at 16:31

    O, przypomniałaś mi, że dawno nie jadłam ciasta francuskiego. Kiedyś zrobiłam coś podobnego, wiatraczki 🙂 Ale chyba teraz skorzystam z Twojego przepisu 😉

  14. kabamaiga says: 3 listopada 2011 at 17:29

    Najprostsze i najlepsze zarazem.

  15. Aciri says: 3 listopada 2011 at 19:12

    Idealne w swej prostocie:)A tytuł dwuznaczny:)

  16. "moje pasje" says: 4 listopada 2011 at 08:23

    tytuł mnie powalił 😉

  17. dariaanna says: 4 listopada 2011 at 11:50

    Świetne rozwiązanie na szybki deser. Musze zacząć go sobie serwować 🙂

  18. *sweet dreadi* says: 4 listopada 2011 at 11:54

    O rzeczywiście, zrobiłyśmy sobie to samo na wieczorny deser :)))
    Tylko ja nie smarowałam jajkiem, w wypadku słodkich wypieków z owocami na wierzchu zazwyczaj go nie używam.

  19. Olciaky vel Olcik says: 4 listopada 2011 at 19:55

    😉
    wiesz co?
    pyszne musiały być!

  20. Joanna says: 6 listopada 2011 at 22:22

    Mmmmmm jabłkowe, jesienne pyszności 😀 Pycha 😀

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.