Caprese
czyli włoska sałatka
kilka pomidorków koktajlowych
zotarella
kilka liści sałaty lodowej
bazylia (u mnie suszona, lepiej dać świeżą)
oliwa z oliwek
Na talerzu rozkładamy liście sałaty.
Wrzucamy na to kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych i kilka kuleczek zotarelli.
Polewamy wszystko oliwą z oliwek.
Posypujemy bazylią (lub dajemy kilka świeżych listków).

7 Replies to “A na podwieczorek…”

  1. wisienka says: 10 lutego 2011 at 12:37

    uwielbiam twoje przepisy! 😉

  2. aga says: 10 lutego 2011 at 19:02

    smaczna salatka:)

  3. katarzyynka says: 10 lutego 2011 at 19:30

    dodaje, i zapraszam do siebie,

    uwielbiam ta salatke 😉

  4. Arvén says: 10 lutego 2011 at 22:03

    Kilka składników, najprostsze wykonanie – i niezapomniany smak. Uwielbiam!

  5. Barbara says: 11 lutego 2011 at 13:21

    Tak patrzyłam się na tą sałatkę i aż zgłodniałam. Prosty przepis i o to chodzi. Zrobię sobie taką na kolację 😀

  6. kachasek says: 13 lutego 2011 at 18:00

    a ja nie zrobię (powód prosty – brak składników), za to podeślę ci adres i czekam na sałatkę 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.