Caprese
czyli włoska sałatka
kilka pomidorków koktajlowych
zotarella
kilka liści sałaty lodowej
bazylia (u mnie suszona, lepiej dać świeżą)
oliwa z oliwek
Na talerzu rozkładamy liście sałaty.
Wrzucamy na to kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych i kilka kuleczek zotarelli.
Polewamy wszystko oliwą z oliwek.
Posypujemy bazylią (lub dajemy kilka świeżych listków).
uwielbiam twoje przepisy! 😉
twoje ciasteczka 😉
http://wisienkaa.blogspot.com/2011/02/ciasteczka.html
smaczna salatka:)
dodaje, i zapraszam do siebie,
uwielbiam ta salatke 😉
Kilka składników, najprostsze wykonanie – i niezapomniany smak. Uwielbiam!
Tak patrzyłam się na tą sałatkę i aż zgłodniałam. Prosty przepis i o to chodzi. Zrobię sobie taką na kolację 😀
a ja nie zrobię (powód prosty – brak składników), za to podeślę ci adres i czekam na sałatkę 😀