Słów coraz.
Więcej w pracy.
Strony tworzą się.
I końca nie.
Widać.
Naleśniki na piwie
400 ml piwa (użyłam piwa alt z browaru piwna)
szklanka mleka
300 gram mąki pszennej
2 jaja
pół łyżeczki soli
łyżka oleju
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą na gładkie ciasto.
Odstawić na kilka minut.
Patelnię rozgrzać, nalać cienką warstwę ciasta i smażyć do momentu aż pojawiają się pęcherzyki.
Wtedy przekręcamy naleśnik na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.
Przełożyć na talerz – podawać z wytrawnym nadzieniem.
Wyglądają totalnie super;)
Mniam, smakowite!:)
pyszności!:)
Piwne naleśniki? Hmm zaintrygowałaś mnie! 🙂
Nie widzę banerka do akcji "Smaki dzieciństwa"
magisterka Dusiu? nie martw się, w końcu i koniec będzie dostrzegalny 🙂
Pozdrawiam,
Okualrnica
o piwne , to chyba nie dla mnie … hehe ;D
Uuu takie to bym z chęcią zjadła 😉
Bardzo mi się ta idea podoba 🙂 Pasowałoby mi tu gulaszowe nadzienie moze
Ale fajny pomysł 🙂
z piwem nigdy nie robiłam, wypróbuję do szpinakowego nadzienia 🙂
bardzo ciekawy pomysł, jeszcze o takim nie słyszałam, trzeba będzie spróbować 🙂
lubie nalesniki na piwie,ale nie wiem czemu rzadko je robie 🙂
Takich jeszcze nie próbowałam 🙂
Zrobiłem, zjadłem i co się okazało, że z samą solą są pyszne! Idealne na posiadówę ze znajomymi gdy nie masz czym poczęstować 😀
To na zdrówko! Następnym razem podeślij fotkę do galerii czytelników na fb 🙂
W Holandii naleśniki to prawie danie narodowe, w związku z czym do tych z nadzieniem wytrawnym zawsze daje się piwo, później często posypując papryka slodka w proszku:) Sa pyszne.
Właśnie wykorzystałam ten przepis na moje pierwsze w życiu naleśniki i wyszły naprawdę superrr!!! 🙂
Cieszę się razem z Tobą 🙂 Pozdrawiam