Słów coraz.
Więcej w pracy.
Strony tworzą się.
I końca nie.
Widać.
Naleśniki na piwie
naleśniki na piwie, piwne naleśniki, przepis na naleśniki, naleśniki na wytrawnie
400 ml piwa (użyłam piwa alt z browaru piwna)
szklanka mleka
300 gram mąki pszennej
2 jaja
pół łyżeczki soli
łyżka oleju
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą na gładkie ciasto.
Odstawić na kilka minut.
Patelnię rozgrzać, nalać cienką warstwę ciasta i smażyć do momentu aż pojawiają się pęcherzyki.
Wtedy przekręcamy naleśnik na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.
Przełożyć na talerz – podawać z wytrawnym nadzieniem. 
naleśniki na piwie, piwne naleśniki, przepis na naleśniki, naleśniki na wytrawnie

naleśniki na piwie, piwne naleśniki, przepis na naleśniki, naleśniki na wytrawnie

19 Replies to “Naleśniki na piwie”

  1. Inspirowane Smakiem says: 26 lutego 2013 at 07:05

    Wyglądają totalnie super;)

  2. Majana says: 26 lutego 2013 at 07:20

    Mniam, smakowite!:)

  3. gotująca pani says: 26 lutego 2013 at 08:38

    Piwne naleśniki? Hmm zaintrygowałaś mnie! 🙂

  4. Duusiak says: 26 lutego 2013 at 09:17

    Nie widzę banerka do akcji "Smaki dzieciństwa"

  5. Anonimowy says: 26 lutego 2013 at 12:40

    magisterka Dusiu? nie martw się, w końcu i koniec będzie dostrzegalny 🙂
    Pozdrawiam,
    Okualrnica

  6. teenager ;) says: 26 lutego 2013 at 14:31

    o piwne , to chyba nie dla mnie … hehe ;D

  7. Kamciss says: 26 lutego 2013 at 15:27

    Uuu takie to bym z chęcią zjadła 😉

  8. Anonimowy says: 26 lutego 2013 at 17:55

    Bardzo mi się ta idea podoba 🙂 Pasowałoby mi tu gulaszowe nadzienie moze

  9. Ania says: 26 lutego 2013 at 18:02

    Ale fajny pomysł 🙂

  10. Gosia says: 27 lutego 2013 at 14:21

    z piwem nigdy nie robiłam, wypróbuję do szpinakowego nadzienia 🙂

  11. Agnieszka says: 27 lutego 2013 at 15:29

    bardzo ciekawy pomysł, jeszcze o takim nie słyszałam, trzeba będzie spróbować 🙂

  12. Madleine says: 27 lutego 2013 at 17:54

    lubie nalesniki na piwie,ale nie wiem czemu rzadko je robie 🙂

  13. DominikaD says: 27 lutego 2013 at 19:05

    Takich jeszcze nie próbowałam 🙂

  14. Anonimowy says: 3 września 2013 at 12:38

    Zrobiłem, zjadłem i co się okazało, że z samą solą są pyszne! Idealne na posiadówę ze znajomymi gdy nie masz czym poczęstować 😀

    1. Dusia says: 3 września 2013 at 17:18

      To na zdrówko! Następnym razem podeślij fotkę do galerii czytelników na fb 🙂

  15. Anonimowy says: 2 kwietnia 2014 at 11:48

    W Holandii naleśniki to prawie danie narodowe, w związku z czym do tych z nadzieniem wytrawnym zawsze daje się piwo, później często posypując papryka slodka w proszku:) Sa pyszne.

  16. Anonimowy says: 20 października 2014 at 18:55

    Właśnie wykorzystałam ten przepis na moje pierwsze w życiu naleśniki i wyszły naprawdę superrr!!! 🙂

    1. Dusia says: 20 października 2014 at 21:21

      Cieszę się razem z Tobą 🙂 Pozdrawiam

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.