Małe.
Chrupiące.
Wigilijne ślimaczki.
Na ciepło i zimno.
Paszteciki z kapustą i grzybami w cieście francuskim
opakowanie ciasta francuskiego
farsz z kapusty i grzybów {stąd}
Ciasto francuskie przekroić na pół.
Na każdej połówce ciasta układać farsz, zostawiać ok.2cm wolnego brzegu.
Potem ciasta zwijać w rulon od dłuższego boku.
Taką roladkę pokroić pod skosem na mniejsze kawałki tworząc paszteciki.
Następnie każdy pasztecik nacinać nożem w kreski.
Piec w 200st. ok 20min.
Świetne paszteciki!:)
Ładniutkie 🙂
Mniam, mniam. A z moich nic już nie zostało!
😀 mniam pyszniutki
ojj zjadłabym takiego pasztecika! 🙂 pozdrowionka
bardzo fajny przepis 🙂 akurat mam sporo ciasta francuskiego. no i mnie dziewczyno natchnęłaś! 😀
kulinarnyoliwek.blox.pl
w cieście francuskim jeszcze nie jadłam…
w sam raz na sylwestrową noc!
Uwielbiam takie paszteciki! 😀
Też miałam paszteciki! Tylko, że u mnie mama kupiła i nie były w cieście francuskim.. Ale smaczne, zajadałam do ciepłego barszczu 🙂 buziaki :*
jak ja uwielbiam paszteciki!:)
dziś też jadłam, do barszczyku na kolację!:)
Bardzo sympatyczne 🙂
Bardzo apetyczne maleństwa 🙂
pyyycha! 😀
z ciasta francuskiego jeszcze nie jadłam, ale na pewno pycha 🙂 Twoje przemawiają do mnie 🙂
pozdrawiam
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
Już się nimi zachwycałam, ale muszę napisać jeszcze raz-pychotka!:)
pewnie, że świetne są taki paszteciki!
hop siup i gotowe 🙂
wspaniale wyglądają, ja robiłam takie już 2 razy i zawsze coś było nie tak 🙁
I u mnie takie gościły na wigilijno-świątecznym stole, identyczne! 🙂 Przepyszne, ja bym poleciła nie tylko w okresie okołoświątecznym :)))
Bardzo lubię takie paszteciki, ostatnio je robiłam jak "trochę" przesadziłam z ilością farszu do pierogów.
pyszności 🙂
Idealne, żeby "wrzucić na ząb":)
Pszteciki… śliczne, drobne i idealne na Sylwestra 🙂
A wiesz, że o zawinięciu w rulon nie pomyślałam…bo też robiłam paszteciki z ciasta francuskiego na Święta… Teraz już wiem, jak będą ładniej wyglądały 🙂