Małe.
Chrupiące.
Wigilijne ślimaczki.
Na ciepło i zimno.

Paszteciki z kapustą i grzybami w cieście francuskim
opakowanie ciasta francuskiego
farsz z kapusty i grzybów {stąd}
Ciasto francuskie przekroić na pół.
Na każdej połówce ciasta układać farsz, zostawiać ok.2cm wolnego brzegu.
Potem ciasta zwijać w rulon od dłuższego boku.
Taką roladkę pokroić pod skosem na mniejsze kawałki tworząc paszteciki.
Następnie każdy pasztecik nacinać nożem w kreski.
Piec w 200st. ok 20min.

24 Replies to “Paszteciki z kapustą i grzybami.”

  1. Majana says: 27 grudnia 2011 at 19:57

    Świetne paszteciki!:)

  2. Sue says: 27 grudnia 2011 at 20:16

    Mniam, mniam. A z moich nic już nie zostało!

  3. Siaśka says: 27 grudnia 2011 at 20:18

    😀 mniam pyszniutki

  4. ilka_86 says: 27 grudnia 2011 at 20:29

    ojj zjadłabym takiego pasztecika! 🙂 pozdrowionka

  5. Anonimowy says: 27 grudnia 2011 at 20:43

    bardzo fajny przepis 🙂 akurat mam sporo ciasta francuskiego. no i mnie dziewczyno natchnęłaś! 😀

    kulinarnyoliwek.blox.pl

  6. blog okularnicy says: 27 grudnia 2011 at 20:44

    w cieście francuskim jeszcze nie jadłam…

  7. Dorotas30 says: 27 grudnia 2011 at 21:08

    w sam raz na sylwestrową noc!

  8. ola says: 27 grudnia 2011 at 21:17

    Uwielbiam takie paszteciki! 😀

  9. Barbara says: 27 grudnia 2011 at 21:19

    Też miałam paszteciki! Tylko, że u mnie mama kupiła i nie były w cieście francuskim.. Ale smaczne, zajadałam do ciepłego barszczu 🙂 buziaki :*

  10. pees says: 27 grudnia 2011 at 22:19

    jak ja uwielbiam paszteciki!:)
    dziś też jadłam, do barszczyku na kolację!:)

  11. Dominika says: 27 grudnia 2011 at 22:35

    Bardzo sympatyczne 🙂

  12. flusso says: 28 grudnia 2011 at 10:31

    Bardzo apetyczne maleństwa 🙂

  13. kachna says: 28 grudnia 2011 at 12:25

    z ciasta francuskiego jeszcze nie jadłam, ale na pewno pycha 🙂 Twoje przemawiają do mnie 🙂
    pozdrawiam

    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

  14. judik says: 28 grudnia 2011 at 13:05

    Już się nimi zachwycałam, ale muszę napisać jeszcze raz-pychotka!:)

  15. ŁAKOMCZUCHY says: 28 grudnia 2011 at 15:16

    pewnie, że świetne są taki paszteciki!
    hop siup i gotowe 🙂

  16. shy says: 28 grudnia 2011 at 16:18

    wspaniale wyglądają, ja robiłam takie już 2 razy i zawsze coś było nie tak 🙁

  17. *sweet dreadi* says: 28 grudnia 2011 at 17:21

    I u mnie takie gościły na wigilijno-świątecznym stole, identyczne! 🙂 Przepyszne, ja bym poleciła nie tylko w okresie okołoświątecznym :)))

  18. Avelina says: 28 grudnia 2011 at 18:28

    Bardzo lubię takie paszteciki, ostatnio je robiłam jak "trochę" przesadziłam z ilością farszu do pierogów.

  19. Nemi says: 28 grudnia 2011 at 22:34

    Idealne, żeby "wrzucić na ząb":)

  20. Domi w kuchni says: 29 grudnia 2011 at 11:27

    Pszteciki… śliczne, drobne i idealne na Sylwestra 🙂

  21. mopswkuchni says: 29 grudnia 2011 at 12:49

    A wiesz, że o zawinięciu w rulon nie pomyślałam…bo też robiłam paszteciki z ciasta francuskiego na Święta… Teraz już wiem, jak będą ładniej wyglądały 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.