Co zrobić z torebką ugotowanego ryżu po obiedzie? przygotować placuszki ryżowe na kolację lub śniadanie. wczoraj wpadłam na taki pomysł i placuszki mają zaskakującą konsystencję. Wszystkie przepisy na placuszki i naleśniki tu.
Placuszki z ugotowanego ryżu
torebka ugotowanego ryżu (użyłam basmati)
1 i 1/4 szklanki mąki
1 i 1/4 szklanki mleka
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka cukru
łyżka oleju
Wszystkie składniki wymieszać łyżką ze sobą.
Smażyć bez tłuszczu na patelni teflonowej (gdyby się przyklejały, ale nie powinny to wlać odrobinę oleju na patelnię).
ooo super!
ale świetny pomysł z tym ryżem,koniecznie muszę wypróbować:)
Basia
O rany! Jaka świetna alternatywa dla pancake wrocław;skic, które jem nagminnie! Bardzo fajne wykorzystanie ryżu z niedzieli, który nam został i nie chcemy go wyrzucać. Widze je z bananami albo syropem klonowym, tak jak amerykańskie pankejki właśnie. Domyślam się że nie jest to najbardziej fit śniadanie ale pomysł jest naprawdę bardzo ciekawy. Dziękuje 😉