Dzięki temu, że jestem Przyjacielem Winiary miałam okazje przetestować ich nowy „Pomysł na…”. Dodatkowo dostałam patelnię Tefal z powłoką tytanową i bon do Tesco na zrealizowanie zakupów.
Ten nowy produkt to „Pomysł na…papirus”, gdzie znajdziemy 4 kawałki pergaminu z przyprawami i ziołami. Wystarczy wsadzić w pergamin lekko rozbitą pierś z kurczaka i smażyć z dwóch stron po 5minut na patelni bez tłuszczu.
Mamy 3 wersje smakowe:zioła prowansalskie, czosnek z ziołami i z papryką.
Jedyne mięso, które jem z przyjemnością to pierś z kurczaka, a pierś usmażona w ten sposób jest niezwykle soczysta i bardzo dobrze doprawiona. Minus to tłuszcz utwardzony w składzie, a miało być całkiem beztłuszczowo. Dobrze, że nie ma sztucznych barwników czy glutaminianu. Jednak polecam i sama będę kupować 🙂 A złośliwe komentarze będę kasować 🙂

39 Replies to “Pomysl na papirus.”

  1. Kruszynka says: 24 sierpnia 2012 at 05:05

    🙂 Ja też lubię pierś, a ten przepis wygląda smakowicie 🙂

  2. whiness says: 24 sierpnia 2012 at 05:11

    Ten kurczak wygląda naprawdę pysznie. Chyba się skuszę na kupienie tego produktu. 🙂

  3. paauliska says: 24 sierpnia 2012 at 06:14

    mniam smakowicie wygląda 🙂

  4. Elexis says: 24 sierpnia 2012 at 06:17

    Fajna sprawa:) Lubię czasem spróbować czegoś nowego.

  5. pees says: 24 sierpnia 2012 at 06:33

    🙂
    i ja muszę spróbować!:)

    kasuj, a co tam:*

  6. Rocksanka says: 24 sierpnia 2012 at 06:37

    ooo, o tym pomyśle jeszcze nie słyszałam. 🙂
    szkoda tylko, że ma ten tłuszcz w składzie, ale…chętnie wypróbuję. 🙂

  7. Madzialena says: 24 sierpnia 2012 at 06:40

    Nie widziałam jeszcze tego produktu Winiary ale świetnie się zapowiada 🙂 Uwielbiam kurczaka z folii więc to będzie ciekawa alternatywa.

  8. Weronika says: 24 sierpnia 2012 at 06:42

    Bardzo apetycznie wygląda. Nie miałam jeszcze okazji próbować tego produktu. Będę polować w sklepie 🙂

  9. teenager ;) says: 24 sierpnia 2012 at 06:53

    to bardzo fajny pomysł na pyszny obaid , kupiłam sobie dwie paczki 😉

  10. sniadankomania says: 24 sierpnia 2012 at 06:59

    wygląda przepysznie ! uwielbiam taką pierś z kurczaka na obiad 🙂

  11. Antenka says: 24 sierpnia 2012 at 07:14

    jeszcze nie widziałam tej nowości:)sama czasem kupują takie rzeczy na czarną godzinę;) wtedy jest jak znalazł:) musze wypróbować

  12. lekki brzusio says: 24 sierpnia 2012 at 07:23

    no doprawiona to musi być napewno skoro tyle przypraw na tym pergaminie.
    Opłaca się być Przyjacielem Winiary 😉

  13. MakeCooking says: 24 sierpnia 2012 at 07:25

    Chętnie przetestuję ten produkt u siebie w domu, bo wygląda zachęcająco 🙂

  14. patitolubi says: 24 sierpnia 2012 at 07:25

    Ciekawy pomysł. Sama chętnie kupię
    Pozdrawiam ♥ Pati

  15. MartynCia ^^ says: 24 sierpnia 2012 at 07:30

    ja lubię winiary i lubię testować nowości 😉 tak wiec będę polować na to cudo w sklepie 😉

  16. AZgotuj! says: 24 sierpnia 2012 at 08:02

    No, całkiem ciekawy ten Pomysł na…

  17. Polcia says: 24 sierpnia 2012 at 08:03

    czekam, aż będzie w sklepie i będę mogła wypróbować. Ja też jadam tylko kurczaka, a potrawy z woreczka chętnie urozmaicę czymś nowym 🙂
    pozazdrościć Ci tylko takiego przyjaciela Winiary 🙂

  18. Aga says: 24 sierpnia 2012 at 08:13

    Podoba mi się ten pomysł:)

  19. Kulinarna Ja says: 24 sierpnia 2012 at 08:26

    Fajny pomysł, w zasadzie łatwy w przygotowaniu. A ja uwielbiam filety z kurczaka pod każdą opcją! Mniam!

  20. GrowingUp says: 24 sierpnia 2012 at 08:31

    Zgadzam się z Tobą odnośnie mięsa, z checią pierś z kurczaka zjem. Za innym… nie za bardzo;).

  21. Barbara says: 24 sierpnia 2012 at 08:43

    Ten pomysł mi się podoba 🙂 Jak trafię w sklepie, to chętnie wypróbuję.
    Podzielam zdanie na temat piersi z kurczaka, najlepsze mięso 😉

  22. Gula says: 24 sierpnia 2012 at 09:28

    Ciekawy pomysł:) Pewnie wypróbuję:)

  23. Kasiaaa says: 24 sierpnia 2012 at 10:47

    łatwo i szybko można zrobić coś smacznego…na pewno przetestuję 🙂

  24. Kamciss says: 24 sierpnia 2012 at 12:27

    Ja również najbardziej preferuję pierś z kurczaka, nie ma nic lepszego! Z pewnością wybiorę się po taki "pomysł na.." 🙂

  25. aleglodomorek says: 24 sierpnia 2012 at 12:47

    Jeszcze z takim czymś się nie spotkałam, czego to nie wymyślą!

  26. anpapi says: 24 sierpnia 2012 at 13:04

    ooo, muszę poszukac w sklepach, bo nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad, a ochotę na pierś z kurczaka ogromną:)

  27. Tomek gotuje says: 24 sierpnia 2012 at 15:21

    Ciekawy pomysł, czego to ludzie nie wymyślą 🙂

  28. Bee says: 24 sierpnia 2012 at 19:41

    Chętnie spróbuję. Pierś z kurczaka to najczęściej jedzone przeze mnie mięso i lubię szukać nowych urozmaiceń 🙂

  29. Izuś says: 24 sierpnia 2012 at 20:18

    Och wygląda pysznie! Spróbuję jak tylko znajdę w sklepie:)

  30. Anonimowy says: 25 sierpnia 2012 at 10:52

    wygląda bardzo smakowicie:)

  31. amlai says: 28 sierpnia 2012 at 21:50

    Dzięki Tobie wypróbowałam 😉 Dziękuję za podsunięcie pomysłu na szybki i smaczny obiad 🙂

  32. Anonimowy says: 31 sierpnia 2012 at 15:29

    …czyli na tym blogu nie ma miejsca na odmienne zdanie ? ;P
    pozdrawiam
    Kamila 🙂

  33. Anonimowy says: 30 września 2012 at 12:04

    To ja podobnie robię ale z użyciem papieru Saga (do gotowania i pieczenia), sposób podobny tyle ze sama mieszam przyprawy 😉 Ale jestem otwarta na nowości i to też pewnie kiedyś wypróbuje 😉

  34. Anonimowy says: 30 września 2012 at 21:33

    To ja też wole sama przyprawiać 🙂 Papirusa próbowałam i mi bardzo przypadła do gustu taka pierś, ale domownicy skarżyli sie, że zbyt słona.

  35. Kamila Kim says: 6 maja 2014 at 08:41

    Bardzo lubię kurczaka w pergaminie, zawsze po niego sięgam jak nie mam czasu na stanie przy garach!Jest bardzo soczysty, i dobrze przyprawiony. Moja ulubiona wersja to ta z ziołami prowansalskimi

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.