Krople potu.
Krople deszczu.
Przemoczone buty.
Gofry
450g mąki
70g cukru pudru
15g proszku do pieczenia
500ml mleka
2 jaja
4 łyżki oleju
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 30minut.
Piec w rozgrzanej gofrownicy, moja wymaga nasmarowania tłuszczem przed każdym gofrem, przez ok.3minuty.
Idealnie smakują z ubitą kremówką.
Uwielbiam:)
Też mam taką gofrownicę. 🙂
Piękne, apetyczne gofry.
bardzo apetycznie wyglądają…uwielbiam gofry
Nie zjadłam w te wakacje jeszcze ani jednego gofra… Chyba też będę musiała zrobić 🙂
Kiedys mieliśmy taką gofrownicę, żeliwna, potęrzna:) Była IDEALNA:)
i coraz bardziej żałuje, że nie mam gofrownicy
Z bitą śmietaną lubię najbardziej 🙂
Dostałam na ostatnie urodziny gofrownicę, która robi gofry o takim samym kształcie 😀 Zdecydowanie wolę ją od tradycyjnych prostokątnych gofrów 🙂
Wspaniale wyglądają ;)jednego poproszę…;))
Tak kusisz, a ja nie mam gofrownicy ;p
Uwielbiam!.
Z masłem orzechowym/ nutellą, bądź górą bitej śmietany z polewą toffi!;)
Tak dawno nie jadłam gofrów, że aż wstyd.
oł zjadłabym sobie takie gofry domowej roboty, bo ostatnio to tylko kupne jadłam ;( niestety nie mam gofrownicy ;(
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
mój syn zobaczył twoje goferki przez moje ramię:) zażyczył sobie takie same na kolację;)
pochwalcie się na fanpegu zdjęciem 🙂
zrobiłam się głodna:)))
Serduszkowe gofry są śliczne 🙂
Śliczne, muszę w końcu się dorobić gofrownicy!
Szkoda że nie mam gofrownicy ::((
lubie gofry, szkoda tylko ze moja gofrownica jest przedpotopowa i grzeje sie pol dnia i rzadko jej uzywam ;(
proste i smaczne 😉 mniaaaaaaaaaam 😉
no i kolejny mój zakup… to będzie… gofrownica 😀
Muszę takie zrobić! Wyglądają obłędnie!