Przygotuj wieczorem, zjedz rano ze smakiem. Chia to superfood, śmieję się, że jest dobra na wszystko. Wersja czekoladowa na pewno się Wam spodoba. Na blogu jest jeszcze:
Pudding czekoladowy z chia

szklanka mleka
3 łyżki chia
łyżka miodu
łyżka kakao
wiśnie z syropu/konfitury
Wymieszać nasionka chia z mlekiem, kakao i miodem, a potem włożyć do lodówki na 15 minut.
Wyjąć, przemieszać dokładnie, aby nasionka się nie zbryliły. 
Z powrotem włożyć do lodówki na min. 4 godziny, a najlepiej na całą noc. 
Podawać z wiśniami z syropu lub konfitury. 

4 Replies to “Pudding czekoladowy z chia”

  1. Cesarskie Przepisy says: 9 października 2016 at 17:08

    Wygląda przepysznie 🙂 Próbowałam Chiji z jogurtem i truskawkami i wyszło naprawdę przepysznie. Tego przepisu też się podejmę 🙂
    Czekam na kolejne posty i pozdrawiam

    1. Dusia says: 10 października 2016 at 07:08

      Cieszę się, że chia truskawkowe smakowało, to jest trochę bardziej zimowe, ale też dobre 🙂 czekam na fotki do albumu czytelników

  2. Milena says: 20 czerwca 2017 at 18:20

    Wiele puddingów już jadłam, ale takiego nie, na pewno wypróbuję ten przepis 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.