Przygotuj wieczorem, zjedz rano ze smakiem. Chia to superfood, śmieję się, że jest dobra na wszystko. Wersja czekoladowa na pewno się Wam spodoba. Na blogu jest jeszcze:
Pudding czekoladowy z chia
szklanka mleka
3 łyżki chia
łyżka miodu
łyżka kakao
wiśnie z syropu/konfitury
Wymieszać nasionka chia z mlekiem, kakao i miodem, a potem włożyć do lodówki na 15 minut.
Wyjąć, przemieszać dokładnie, aby nasionka się nie zbryliły.
Z powrotem włożyć do lodówki na min. 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Podawać z wiśniami z syropu lub konfitury.
Uwielbiam 😉
Wygląda przepysznie 🙂 Próbowałam Chiji z jogurtem i truskawkami i wyszło naprawdę przepysznie. Tego przepisu też się podejmę 🙂
Czekam na kolejne posty i pozdrawiam
Cieszę się, że chia truskawkowe smakowało, to jest trochę bardziej zimowe, ale też dobre 🙂 czekam na fotki do albumu czytelników
Wiele puddingów już jadłam, ale takiego nie, na pewno wypróbuję ten przepis 🙂