Smażone krewetki z masłem, czosnkiem i natką
krewetki tygrysie
1/3 kostki masła
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
szczypta soli
Na patelni rozpuścić masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wrzucić rozmrożone krewetki i smażyć około 2 minut, aż staną się różowe.
Na koniec dodać szczyptę soli i posiekaną natkę pietruszki.
Wymieszać całość ze sobą.
smaczne bez dwoch zdan 😉
Bardzo lubię. Do krewetek podczas smażenia dodaję także trochę białego wina i soku z cytryny.
Uwielbiam, pysznie wyglądają:-)
Jeszcze nigdy się nie odważyłam, żeby sama zrobić krewetki. Ale twoje wyglądają smacznie;)
Genialne, proste i pyszne 🙂 Uwielbiam takie dania 🙂 Owoce morza nadają się idealnie 🙂
Klasyczny i pyszny sposób na krewetki. Pycha!
mniam uwielbiam krewetki 🙂
a ja mam plan. że zrobię takie na imprezę.
mmmmmm i jak tu nie lubić tych "robaczków" 😛
Krewetki to coś dla mnie, w każdej wersji! Twoja propozycja wygląda bardzo zachęcająco 🙂 Pozdrawiam.
To jeden z fajniejszych szybkich sposobów na krewetki. Sama robię bardzo podobne.
przepis z "kwestia smaku"!
tak krewetki nauczyła mnie robić Mama, nikt inny,
Takie są najlepsze! 🙂
pyszności 🙂
Uwielbiam krewetki z czosnkiem i masłem:)
uwielbiam krewetki 🙂
zrobiłaś je takie jak najbardziej lubię 🙂 i widać, że są idealnie usmażone.
Feel free to surf to my web site :: homepage
Powiedz mi jaki napój do nich podać, żeby dobrze smakowało?
białe wino 🙂
Super! Uwielbiam krewetki. Wyglądają bardzo apetycznie 🙂 Ja robiłam ostatnio w białym winie. Pyszności 😀 Pozdrawiam!