Ciepło.
Śmietankowiec
500ml śmietany kremówki
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
galaretka truskawkowa
500ml wrzącej wody
Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie.
Przelać do miseczki i zostawić do stężenia.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody.
Żelatynę dolać do kremówki i zmiksować.
Galaretkę pokroić w kostkę i wrzucić do masy śmietanowej, wymieszać.
Całość przelać do silikonowej formy i zostawić na noc do stężenia.
fajny pomysł na deser w upalne dni 🙂
Zawsze lubiłam galaretkę z bitą śmietaną, ale w takim wydaniu jeszcze jej nie jadłam 🙂
mam na niego ochotę, ah!
mniam! uwielbiam wszystko co smietanowe, moja ciocia robiła podobne ciasto tylko na biszkopcie !
Smakowicie wygląda 🙂
mmm, i ten listek miętki 🙂
p.s. bardzo ciepło Duś…
smakowicie wyglada. mniaam
dla mnie efektywniej wygląda z 3 kolorami galaretek rozpuszczone w 300ml wody wtedy:)
ale apetycznie wygląda!! mmmmmm ….;)
http://twoje-kosmetyki.blogspot.com/
ciekawy pomysł 🙂
Genialnie wygląda! Uwielbiam desery tego typu. Będę musiała je zrobić.
Mniam, uwielbiam takie szybkie i proste desery 🙂 wyglada pysznie!
buziaki ;*
na taki upał jak znalazł 🙂
świetny pomysl na upały 🙂
wspaniale wygląda 🙂
no… podsumowałaś to, powiem więcej – GORĄCO. Deserek bardzo apetyczny
obłoczek w buzi! Do wypróbowania!!
Sprawia wrażenie mega-puszystego 🙂
Musiał się rozpływać w ustach:)
Jak ja dawno nie jadłam takiego ciasta 🙂
Mniam!
Wygląda na bardzo lekki ,super musi smakować:)
lubie^^ ale wole jogurtowca ;p
Jaka fajna puszysta pianka 🙂
musiało by pyszne 🙂 ja zawsze robiłam jogurtowiec z jogurtu naturalnego w wersji z zelatyną, ze śmietaną chętnie spróbuję 😉
wygląda pysznie 🙂 robiłać to w takiej formie jak do tarty?
pozdrawiam
Marlena