Powolna sobota.

W sklepach gigantyczne kolejki.
Deszcz leje się z chmur.
A myśli krążą wokół świąt…

Szybka surówka z pekinki
pół kapusty pekińskiej
3 pomidory
1 cebula
kilka rzodkiewek
olej z pestek winogron
sos tysiąca wysp {stąd}
sól, pieprz, zioła
Kapustę pekińską, pomidory, cebulę, rzodkiewki pokroić w kosteczkę.
Skropić olejem z pestek winogron i doprawić przyprawami.
Wymieszać wszystko razem.
Wierzch polać sosem tysiąca wysp.

22 Replies to “Surówka z pekinki.”

  1. Nemi says: 17 grudnia 2011 at 20:40

    Uwielbiam sałatki z pekińskiej, czasem dodaję do niej ananasa:)

  2. Daria Anna says: 17 grudnia 2011 at 21:22

    Apetycznie wygląda 🙂

  3. slyvvia says: 17 grudnia 2011 at 21:23

    Taka surówka nigdy się nie nudzi, świetny dodatek lub solo 🙂

  4. blog okularnicy says: 17 grudnia 2011 at 21:33

    uwielbiam pekinkę, zwłaszcza do ryb 🙂

  5. Avelina says: 17 grudnia 2011 at 23:01

    Bardzo smaczna sałatka. Lubię stosować sos tysiąca wysp do sałatek.

  6. pees says: 18 grudnia 2011 at 10:35

    u mnie taka surówka zawsze do ryby smażonej jest podawana, pyszności~!:)

  7. shy says: 18 grudnia 2011 at 11:07

    takie szybkie surówki są bardzo fajne… a sos tysiąca wysp ubóstwiam ;]

  8. kulinarne-smaki says: 18 grudnia 2011 at 12:29

    pekińska w każdej postaci i z każdym dodatkiem jest dobra 🙂

  9. Dorota says: 18 grudnia 2011 at 12:43

    Już mnie namówiłaś na tą sałatkę:-)

  10. Barbara says: 18 grudnia 2011 at 13:02

    I u mnie deszcz leje się z chmur..
    Bardzo apetyczna sałatka i z sosem tysiąca wysp, który dla mnie jest najlepszy 🙂

  11. judik says: 18 grudnia 2011 at 13:15

    Lubię taką surówkę bardzo, ale nie pomyślałam nigdy o sosie 1000 wysp do niej-podoba mi się:-)

  12. Sledziu says: 18 grudnia 2011 at 14:32

    Niby zdrowe i bez mięsa a bym zjadł 😀

  13. Siaśka says: 18 grudnia 2011 at 22:19

    ostatnio po pekince mnie wzdyma ;/ ale wygląda pcyha! zapraszam do siebie

  14. ŁAKOMCZUCHY says: 18 grudnia 2011 at 23:48

    ja bym tu dała lodową sałatę, ach.
    sos tysiąca wysp jest pyszny 🙂

  15. *sweet dreadi* says: 19 grudnia 2011 at 08:20

    Bardzo fajna sałatka 🙂
    No i trzeba przyznac, że kapusta pekińska jest bardzo wdzięczną bazą do wielu dań!

  16. Dominika says: 19 grudnia 2011 at 12:42

    Często taką zjadam 🙂

  17. Kaś says: 19 grudnia 2011 at 16:23

    lubię bardzo! kolorowa i zdrowa

  18. Domi w kuchni says: 19 grudnia 2011 at 18:35

    Prosta, szybka i przepyszna! Takie sałatki właśnie lubię, oczy jedzą! 🙂

  19. Sue says: 19 grudnia 2011 at 18:59

    Robię podobną często. Jest pycha!

  20. Maja i Kamila says: 20 grudnia 2011 at 00:58

    pekińska dobra na bezśnieżne Święta – zielony to suma summarum kolor nadziei 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.