Powolna sobota.
W sklepach gigantyczne kolejki.
Deszcz leje się z chmur.
A myśli krążą wokół świąt…
Szybka surówka z pekinki
pół kapusty pekińskiej
3 pomidory
1 cebula
kilka rzodkiewek
olej z pestek winogron
sos tysiąca wysp {stąd}
sól, pieprz, zioła
Kapustę pekińską, pomidory, cebulę, rzodkiewki pokroić w kosteczkę.
Skropić olejem z pestek winogron i doprawić przyprawami.
Wymieszać wszystko razem.
Wierzch polać sosem tysiąca wysp.
Uwielbiam sałatki z pekińskiej, czasem dodaję do niej ananasa:)
Pyychhaa!
Apetycznie wygląda 🙂
Taka surówka nigdy się nie nudzi, świetny dodatek lub solo 🙂
uwielbiam takie surówki :)))
http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
uwielbiam pekinkę, zwłaszcza do ryb 🙂
Bardzo smaczna sałatka. Lubię stosować sos tysiąca wysp do sałatek.
u mnie taka surówka zawsze do ryby smażonej jest podawana, pyszności~!:)
takie szybkie surówki są bardzo fajne… a sos tysiąca wysp ubóstwiam ;]
pekińska w każdej postaci i z każdym dodatkiem jest dobra 🙂
Już mnie namówiłaś na tą sałatkę:-)
I u mnie deszcz leje się z chmur..
Bardzo apetyczna sałatka i z sosem tysiąca wysp, który dla mnie jest najlepszy 🙂
Lubię taką surówkę bardzo, ale nie pomyślałam nigdy o sosie 1000 wysp do niej-podoba mi się:-)
Niby zdrowe i bez mięsa a bym zjadł 😀
ostatnio po pekince mnie wzdyma ;/ ale wygląda pcyha! zapraszam do siebie
ja bym tu dała lodową sałatę, ach.
sos tysiąca wysp jest pyszny 🙂
Bardzo fajna sałatka 🙂
No i trzeba przyznac, że kapusta pekińska jest bardzo wdzięczną bazą do wielu dań!
Często taką zjadam 🙂
lubię bardzo! kolorowa i zdrowa
Prosta, szybka i przepyszna! Takie sałatki właśnie lubię, oczy jedzą! 🙂
Robię podobną często. Jest pycha!
pekińska dobra na bezśnieżne Święta – zielony to suma summarum kolor nadziei 🙂