Razem z marką Zelmer, która ufundowała nagrody, organizuję dla Was szybki i prosty konkurs. 

Wśród zgłoszeń wybiorę 5 osób, z których każda otrzyma zestaw widoczny poniżej na zdjęciu, czyli fartuch kuchenny Zelmer oraz zestaw produktów firmy Knorr.
Zadanie konkursowe
Jaką jesienną potrawę lub deser przygotowałbyś dla mnie w wygranym fartuszku? 🙂 
(więcej o mnie dowiesz się na fanpagu)
Anonimowi proszeni o pozostawienie emaila do siebie.
Konkurs trwa do 10.11.13 do godz. 23.59.

45 Replies to “Szybki konkurs z Zelmer”

  1. Magda C. says: 5 listopada 2013 at 08:04

    Przygotowałabym tartę z orzechami włoskimi, laskowymi i migdałami przekładaną maślano-śmietanowym kremem 🙂 Wierzch tarty udekorowałabym karmelizowanymi jabłkami 🙂

    brulionspadochroniarza@gmail.com

  2. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 08:08

    Dusiu kochana! Kuchnię nową mam, swoją własną osobistą i pierwszą w życiu 🙂 Aż wstyd się przyznać, ale fartuszka nie mam do tej pory, więc by się przydał 🙂
    A co bym dla Ciebie zrobiła? hm może coś słodkiego! Bo obie uwielbiamy słodkie – stawiam na 3 BiTA na krakersach 🙂 Po prostu uwielbiam!

  3. Strefa -Kobiet says: 5 listopada 2013 at 08:54

    Jeszcze nie mam żadnego fartuszka i nigdy nie miałam:), ale jakbym wygrała to na pewno pyszną lasagne bym przygotowała dla Ciebie i do tego winko czerwone!

  4. magia-jedzenia says: 5 listopada 2013 at 09:39

    Jesienna potrawa z jesiennych zbiorów leśnych – grzybków 🙂 Przygotowałam bym dla Ciebie schab w sosie grzybowym 🙂 Jeśli chcesz na niego zerknąć to zapraszam do mnie ale ostrzegam przed cieknącą ślinką bo wygląda apetycznie 😛 pozdrawiam serdecznie

  5. Kaja Idzikowska says: 5 listopada 2013 at 10:00

    hm.. 10 listopad akurat moje urodziny a fartuszka jeszcze nie mam.
    Dla ciebie zapewne przygotowałabym tarte z brokułami, pieczarkami i kalafiorem w serowo ziołowej panierce, a na deser pucharek z lodami czekoladowymi z bita śmietaną i domowej roboty ajerkoniakiem.

    szczesliwa.zona@gmail.com

    Buziaki :))

  6. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 10:02

    Myśle ,że w taką pogodę najlepsze będzie szybkie ciasto z owocami i serkiem białym oraz z ogromną ilością kruszonki pysznej słodkiej kruszącej się i do tego oczywiście kieliszeczek naleweczki ( oczywiście deserek w zestawie z naleweczką tylko w godzinach popołudniowych po pracy) lub zamiast procencików kawę latte .Ulka

    1. Dusia says: 5 listopada 2013 at 10:08

      proszę poda email

  7. Jolanta Augustyn says: 5 listopada 2013 at 10:13

    🙂 Dusia z nieba mi spadłaś z tym konkursem:)
    Dlaczego?
    Już piszę:)
    Kilka dni temu pisałam na moim Fanpage, że szukam malaksera bo chce kupić i … moja siostra to przeczytała i oddała mi swój malakser! Piękne prawda:) Ja na to, ze chce zapłacić, a Gosia mi mówi: Jola będziesz miała jakiś fajny fartuszek to mi dasz. Ni o właśnie ja nie mam zdanego nowego fartuszka, żeby Jej dać:(
    Stąd właśnie mój udział w Twoim konkursie. Chce sprawić siostrze piękny prezent, a ponieważ marzy jej się fartuszek… 🙂
    A teraz powiem tak. Ja Dusiu mogę przygotować Ci każdą słodkość o jakiej marzysz, ale jeśli wygram, to nie ja będę go nosić, a moja Siostrzyczka, upiecze Ci najlepszy sernik z rosą, i zrobi każdą sałatkę jaką tylko będziesz chciała. To mistrzyni sałatek:) Więc, jeśli zdecydujesz sie na takie smakołyki, to ja fartuszek przekażę w ręce mojej siostry:)
    Miłego dnia:)

    abcmojejkuchni@wp.pl

  8. Stolik w kropki says: 5 listopada 2013 at 10:20

    Ja bym Ci przygotowała pyszny deser 🙂 Np. owoce z bakaliami zalane galaretką 🙂

  9. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 10:21

    Jak jesień, to wiadomo za oknem coraz bardziej ponuro i zimno przede wszystkim, dlatego przygotowałabym rozgrzewający kociołek z ziemniaczkami, marchewką, cebulką, kurczakiem i pikantnym chorizo przyprawiony chili i imbirem, nie ma nic lepszego na jesień 🙂
    Pozdrawiam

    mysickimagination7@gmail.com

  10. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 10:23

    A ja bym dla Dusi zrobiła (moją pierwszą w życiu, bo dopiero zaczynam kuchenne przygody!) szarlotkę na kruchym cieście – z własnych późnych jabłek ze wsi, z warstwą budyniu między jabłuszkami, a kruszonką, coby dosłodzić te jesienne wieczory. Do tego lody własnej roboty – waniliowe z kruszonką. Proste, a przepyszne (przynajmniej z rąk mojej ciotki, teraz ja chciałabym wypróbować swoich sił). a obserwując Dusiowego bloga często napotykam na przepisy z jabłkami, tak więc liczę na to, że pomysł trafiony 🙂 Pozdrawiam serdecznie!

    be-someone-else@hotmail.com

  11. Patrycja T says: 5 listopada 2013 at 10:44

    Ja przygotowałabym jedno-porcjowe ciacho jabłkowo-cynamonowe z czekoladą 🙂

  12. domowacukierniaewy.blox.pl says: 5 listopada 2013 at 11:03

    Przygotowałabym czekokubki – czekoladowa rozpusta, która odgania wszystkie jesienne smuteczki 🙂 Myślę, że byłabyś nimi oczarowana i z przyjemnością sięgnęłabyś po jeden kubeczek 😉

  13. Izuś M. says: 5 listopada 2013 at 11:16

    A dla mnie najlepszych przepisem na jesień są drożdżówki cynamonowe z polewą z serka mascarpone i do tego koniecznie grzane wino!
    Zestaw idealny, pyszny i niezwykle aromatyczny.
    Czasami zastanawiam się czy drożdżówki cynamonowe wolę jeść czy piec. Zapach w domu niesamowity;))

    1. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 11:45

      Zupę (krem) imbirowo marchewkowo dyniową

  14. Magda Barrouquere says: 5 listopada 2013 at 11:37

    A ja przygotowalabym drozdzowe racuchy z jablkami wedlug przepisu mojej babuni. Uwaga : znikaja z talerza (a czasem nawet prosto z patelni 😉 w zawrotnym tempie. A ten zapach… Rozmarzylam sie… chyba dzis na kolacje beda racuchy.
    Pozdrawiam.

  15. afrodyta says: 5 listopada 2013 at 11:37

    Dusiu, w tym ślicznym fartuszku przygotowałabym specjalnie dla Ciebie przepyszny crumble, ala szarlotka. Słodkie, oprószone cynamonem jabłka pod duuuużą ilością chrupiącej kruszonki. Podane jeszcze gorące z gałką aromatycznych lodów waniliowych. 🙂 Pozdrawiam smacznie
    Magda, magdalena.slawicka@gmail.com

  16. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 11:57

    jesień kojarzy mi się z moim ulubionym warzywem czyli buraczkiem ćwikłowym dlatego zaserwowała bym Ci danie które ostatnio zrobiło furorę w mojej rodzinie.Były by to zapiekane buraczki z farszem warzywnym.Mam nadzieje ze to danie by Ci smakowało;)

    magda.uss@interia.eu

  17. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 12:43

    Droga Dusiu 🙂 dla Ciebie znawcy wspaniałych smaków przygotowałabym pyszna zapiekanke kalafiorowo- brokulowa z piersią kurczaka ala gyros w sosie śmietanowym z serkow topionych. Zapiekanke podałabym prosto z pieca bo taka jest najlepsza 🙂 do tego samorobny sok jabłkowy 🙂 mmm pycha 🙂 olusies1@wp.pl Pozdrawiam

  18. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 14:10

    hmmmm….. ja bym upiekła Chałkę z kruszonką w zimne wieczory ogromna kromka chałki z masełkiem i gorące kakałko mmmmmmm……. uwielbiam 🙂
    Myślę że posmakowało by Ci Dusiu 🙂
    Iwona Ś.
    iwonkaodikotek@o2.pl

  19. Anonimowy says: 5 listopada 2013 at 14:23

    a ja przygotowałabym dla Ciebie Dusiu ulubioną ostatnio przez moją rodzinkę zapiekankę z jesiennymi warzywami;składniki tejże zapiekanki to pokrojone ziemniaczki, cukinia, cebulka,pomidory,mięsko mielone podsmażone, to wszystko wymieszane i zalane sosem ze śmietany i przecieru pomidorowego z przyprawami tj.sól, pieprz i na wierzchu posypane tartym serem.Konkretne jedzonko, no bo jesień to ta pora roku kiedy mamy ochotę zjeść coś pożywnego i sycącego.Myślę że zasmakowałaby Ci:)
    baskawoj2@op.pl

  20. Marta Szymczuk says: 5 listopada 2013 at 14:53

    Danie Makaron z sosem śmietanowym serem kozim kurczakiem i suszonymi pomidorami,a na deser szarlotka z cynamomem maszymczuk@gmail.com

  21. Marta Szymczuk says: 5 listopada 2013 at 14:53

    Danie Makaron z sosem śmietanowym serem kozim kurczakiem i suszonymi pomidorami,a na deser szarlotka z cynamomem maszymczuk@gmail.com

  22. Marta Szymczuk says: 5 listopada 2013 at 14:54

    Makaron z sosem śmiatanowym serem kozim kurczakiem i suszonymi pomidorami,a na deser szarlotka

  23. Natalie says: 5 listopada 2013 at 16:36

    Na jesienną pogodę , coraz zimniejsze i szare dni zrobiłabym dla ciebie crumble . Ale nie takie zwykłe.
    Crumble jakie bym przygotowała zawierałoby jesienne owoce – gruszki i jabłka . Pokrojone w grubą kostkę zasypane cukrem brązowym (dla karmelowego posmaku) i cynamonem , zmieszane z orzechami włoskimi w miodzie – zasypane cudowną maślano-krówkową kruszonką .
    Po upieczeniu podałabym to od razu gdy jest jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych posypaną czekoladą – lody tan by wnieść jeszcze trochę lata 🙂

  24. Mordoklejka Ewelina says: 5 listopada 2013 at 22:25

    Przygotowałabym tartę z pieczoną dynią i burakami w towarzystwie orzechów włoskich i koziego sera. Kolory tej tarty są bardzo jesienne.

  25. Ewelina Studzińska says: 6 listopada 2013 at 07:00

    Zrobiłabym Ci pieczone jabłuszka z mojego ogródka- szare renety, mniam mniamm 🙂

  26. Anonimowy says: 6 listopada 2013 at 14:56

    "Jaką jesienną potrawę lub deser przygotowałbyś dla mnie w wygranym fartuszku? "
    wydaje mi się że ma być propozycja albo potrawy albo deseru a nie jedno i drugie
    to tak na marginesie

    1. Dusia says: 6 listopada 2013 at 14:57

      Nie ma takich ograniczeń – gdybym nie dopisała, że desery też mogą być, zaraz byłaby lawina pytań o to.

  27. Anonimowy says: 6 listopada 2013 at 17:31

    Jesień za oknem, deszczyk coraz mocniej pada… do tego jest zimno, ciemno i człowiek chciałby tylko pójść spać…
    ale ja bym miała dobrą na to receptę 🙂 Przede wszystkim mój grzaniec – na jasnym piwku, z cukrem, sokiem malinowym z tego lata i goździkami.
    A że to tylko jest rozgrzewający napój, którym bym Cie powitała – do tego bym zaserwowała proste (aczkolwiek ja je kocham ze tą prostotę) tosty, z serkiem camembert, czarnymi oliwkami i świeżą bazylią, która stoi na parapecie.
    Jesień może sobie być, ale mojej wiosny w kuchni nie przepędzi 🙂

    emertha@gmail.com

  28. Anonimowy says: 6 listopada 2013 at 21:48

    jesienią to tylko ciasta marchewkowe,pełne orzechów nazbieranych wcześniej,pachnące wanilią i cynamonem, a kolor ciasta pięknie komponuje sie z jesiennymi liśćmi. katasia127@wp.pl

  29. Fiolka says: 6 listopada 2013 at 21:48

    Za oknem pochmurno szaro i smutno a ty taka wesoła kolorowa a że ostatnio moim częstym zajęciem jest pieczenie i dekoracja tortów to i dla ciebie bym zrobiła tort! Kolorowy wesoły pięknie udekorowany i smaczny masa z mascarpone o smaku wanilii śmietana i wiśnie drylowane a do tego pyszna kawa
    Pozdrawiam Wiolka
    wiolka23@adresik.com

  30. Anonimowy says: 7 listopada 2013 at 09:01

    A ja pokusiłabym sie o przygotowanie całego zestawu obiadowego 🙂
    na I danie zupa krem z pieczarek z lanymi kluseczkami
    II danie to tarta z kurczakiem brokułami, marchewka i kalafiorem do tego lekka sałatka z winegretem
    no i deser wszeak dobry obiad nalezy deserem zakńczyc – mogłyby to byc np mufinki z bananami i orzchami włoskimi z lekkim kremem mascarpone oczywiscie podawane z filizanka kawy
    Az sama zgłodniałam 🙂
    pozdrawiam
    monika
    nikajaz@wp.pl

  31. Beata F says: 7 listopada 2013 at 16:10

    Hmm.. Jeżeli jesień to dynia 🙂 Przygotowałabym dla Ciebie gulasz z dyni, z pieczarkami i tofu, o taki:
    http://hot-and-cooold.blogspot.com/2013/11/gulasz-z-dyni-z-pieczarkami-i-tofu.html 😉

  32. Karlita CałyŚwiatKarli says: 9 listopada 2013 at 10:03

    co bym zrobiła?? Mamy weekend 🙂 także zdecydowanie nasze ciasteczka orkiszowe 🙂 lub bułeczki orkiszowe
    Norbert ma uczulenie na pszenicę także każdego weekendu robimy zapas zdrowych i orkiszowych przekąsek 🙂
    Pieczenie z dzieciakami to przyjemność 🙂 genialny pomysł na wspólnie spędzone chwile ale ile bałaganu 😉

    pozdrawiam
    Karolina 🙂

  33. Anonimowy says: 9 listopada 2013 at 11:42

    Ja przygotowałabym сiasteсzka z płatków owsianyсh, sezamu, suszonyсh moreli, żurawiny i miodu na osłodę ponuryсh dni. Są pyсha i megazdrowe. Na pewno nie mogłabyś przejśс obok niсh obojętnie:)
    Pozdrawiam
    Ania
    aniagoraсa1@wp.pl

  34. Anonimowy says: 9 listopada 2013 at 22:26

    W wygrany fartuszku poczęstowałabym Ciebie jesiennym pieczonym jabłuszkiem z powidłami śliwkowymi i bitą śmietaną, na którą starłabym czekoladę. Jest to smak mojego dzieciństwa, więc trochę muszę cofnąć się do tamtych lat.
    W moim rodzinnym domu był piec kaflowy, który stał w pokoju i posiadał dochówkę (taki mały piekarnik), usytuowaną w połowie wysokości pieca, zamykaną ozdobnymi drzwiczkami z odlewu żeliwnego.
    W takiej to dochówce mama często jesienią piekła nam jabłka z powidłami śliwkowymi, które również sama przygotowywała na zimę. Mimo upływu lat (minęło już ponad pół wieku) pamiętam ten smak i zapach, który rozchodził się po całym domu.
    Marysia

  35. agateq says: 10 listopada 2013 at 10:10

    Z ogromną przyjemnością przygotowałabym dla Ciebie wiśniowo-owsiany wypiek pod bezową kołderką z cytryną. Płatki owsiane, domowe konfitury wiśniowe, jajko, proszek do pieczenia, mleko… może budyń wiśniowy dla podkręcenia smaku?:) Ubiłabym białko na super sztywną pianę, dodając do niego świeżo wyciśniętego soku z cytryny, ułożyła na przygotowanej wcześnie w kokilce 'owsiance' i gotowe!:)) Niecałe pół godziny w 200 st. C uczyniłoby z tego niepozornego wypieku pyszny deser, który polałabym syropem wiśniowym i oprószyła migdałami.
    Podać łyżeczkę?:)))

  36. Polcia says: 10 listopada 2013 at 16:27

    No i kolejny moje staranie w konkursie ;D
    Jako fanką crumble upiekłabym własnie takie słodkie maleństwa – jabłko z cynamonem, bo to nasz ulubiony smak 🙂 I obowiązkowo bita śmietana do tego 😀 Nie ma nic lepszego na jesienny wieczór jak zapach cynamonu w domu…

  37. Anonimowy says: 10 listopada 2013 at 17:08

    Dusiu, przygotowałabym dla Ciebie śniadanie, które wczoraj jadłam po raz pierwszy w życiu, a powaliło mnie na kolana. Ociepliło i rozpogodziło pochmurny jesienny dzień. Sprawiła to zwykło-niezwykła owsianka. Zwykła, ponieważ jest to pierwszy posiłek wielu z nas, a niezwykła, ponieważ był to mój debiut i zakochałam się na całe życie! 🙂 Gęsta i sycąca owsianka z jabłkiem, suszoną morelą, uprażonym słonecznikiem i wspaniale zdrowym akcentem w postaci siemienia lnianego. Jesienne barwy śniadania ożywiłam dodatkiem łyżeczki wiśniowej frużeliny z cynamonem, a dzieło zwieńczyłam odrobiną pokruszonych solonych pistacji. Jesień, ale w najpiękniejszym i kolorowym smaku dla podniebienia! :))

    Pozdrawiam,

    Karolina.

    kokarkil@gmail.com

  38. Majka says: 10 listopada 2013 at 18:15

    Dusia – ponieważ jesteś z nad morza i nie obce Ci tamtejsze przysmaki, smakołyki, potrawy, ja przygotowałabym dla Ciebie coś w górski deseń 🙂 Wszak – rzut berem mieszkam od Zakopanego. Wiesz jak fantastycznie smakuje oscypek na ciepło? Z odrobiną sosu żurawinowego? Do tego gruba pajda przepysznego razowca i prawdziwe masło ukręcone przez góralkę 🙂 Czuję przez skórę, że oscypek trafiłby w Twoje kubki smakowe 😛 Mam rację? Pozdrawiam ciepło

  39. Majka says: 10 listopada 2013 at 18:15

    Dusia – ponieważ jesteś z nad morza i nie obce Ci tamtejsze przysmaki, smakołyki, potrawy, ja przygotowałabym dla Ciebie coś w górski deseń 🙂 Wszak – rzut berem mieszkam od Zakopanego. Wiesz jak fantastycznie smakuje oscypek na ciepło? Z odrobiną sosu żurawinowego? Do tego gruba pajda przepysznego razowca i prawdziwe masło ukręcone przez góralkę 🙂 Czuję przez skórę, że oscypek trafiłby w Twoje kubki smakowe 😛 Mam rację? Pozdrawiam ciepło

  40. disasterinthekitchen says: 10 listopada 2013 at 19:11

    Póki są jeszcze świeże polskie jabłka, takie kruche i pachnące, obrałabym je ze skórki, pokroiła w kostkę, zrobiła proste, ale za tą prostotę przeze mnie uwielbiane ciasto. Oczywiście to byłby deser, a jeśli postawiłam już na prostotę daniem głównym będzie puree z ziemniaków z delikatnym mięsem z kurczaka (pierś) ułożonym w taki sposób, aby tworzyły koszyczek, który zawierać będzie podsmażane na oliwie kurki z patelni. Do tego delikatne buraczki oraz sałatka z rukoli, pestek granat oraz orzechów włoskich. Buraczki/sałatka do wyboru:) Jak kto woli:) Smacznego:) Pozdrawiam, Kamila

  41. Justyś says: 10 listopada 2013 at 20:29

    A ja bym upiekła dla Ciebie w tym fartuszku sernik z jagodami Goji i musem truskawkowym, jest taki pyszny że znika w mgnieniu oka.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.