Na drogę.
Pogodę i nie pogodę.
Na piknik.
I osłodę.
Tiramisu wiśniowe w słoiku
125 g mascarpone
100 ml śmietany kremówki 30%
łyżka kakao
łyżka cukru pudru
kilkanaście biszkoptów okrągłych
2 łyżki likieru Baileys
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
Dodać mascarpone i wymieszać na najniższych obrotach miksera.
Masę podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i zmiksować.
Na dnie słoiczka ułożyć biszkopty namoczone w likierze.
Na to domową frużelinę wiśniową (przepis) i masę mascarpone białą.
Powtarzamy: biszkopty w likierze, frużelina, a na wierzch masę ciemną z mascarpone.
zapraszam do obserwacji http://instagram.com/dusiowakuchnia
Ostatnio bardzo modne są desery w słoikach:)
genialny pomysł 🙂
Urzekł mnie pomysł ze słoiczkiem :))
Mniam 😉