Ostatnio miałam okazję gościć na warsztatach „Ketchup Gournmand” pod patronatem marki Pudliszki. Warsztaty odbyły się CookUp Studio, gdzie trochę ciężko było mi trafić i dotarłam chwilę spóźniona – ominęło mnie zapoznanie się z blogerami ( kto był niech zostawia komentarz) i prezentacja. Przybyłam na szczęście na samo gotowanie pod nadzorem szefa kuchnia Pawła Kibart. Dania były niestandardowe i bardzo inspirujące. Podzieleni na grupy przygotowaliśmy dorsza w ketchupowej tempurze, żeberka w sosie bbq, domowe cannelloni z ketchupem zapiekane z mozzarellą, ketchupowy sorbet z wanilią (niestety to nie był trafiony pomysł) oraz to czym ja się zajęłam, czyli danie, które wymagało użytku siły – ketchupowe pikantne skrzydełka kurczaka.

 Dorsz w ketchupowej tempurze pierwsza klasa 🙂

 Skrzydełka pikantne ketchupowe – na pewno powtórzę w domu 🙂 Teraz już wiem, gdzie przeciąć, co obciąć by mieć piękne skrzydełka. 

 
Cannelloni ketchupowe z mozzarellą – niestety danie nie wyszło najlepiej, bo grupa makaronowa nie włączyła piekarnika 😉
 Danie z serii – kompletnie nie moja bajka – zbyt mocno waniliowe i zbyt mocno ketchupowe lody.
Były też przekąski, słodkości i lemoniada 🙂
 
Okazuje się, że ketchup Pudliszki zawiera mnóstwo pomidorów i nie ma w nim konserwantów. Same pomidory zawierają przeciwutleniacz likopen, którego w przetworzonych pomidorach jeszcze jest więcej, a wpływa on pozytywnie na nasz układ krwionośny. Ketchup w Europie pojawił się w XVIII wieku i grono jego fanów ciągle rośnie.
Pamiątkę zdjęcie z Szefem Kuchni, Olą Małą i Adą z Pora Coś Zjeść.
*wpis nie jest sponsorowany

5 Replies to “Warsztaty z Ketchupem Gourmand”

  1. Anonimowy says: 31 lipca 2013 at 07:08

    Piękna relacja, oby do następnych takich :))
    Skrzydełka do powtórzenia też u mnie, a lody niee 😛
    Pozdrawiam

  2. Marzena says: 31 lipca 2013 at 11:01

    Fajna relacja, fajne warsztaty. Czekam w takim razie na skrzydełka:-)

  3. Grace says: 31 lipca 2013 at 15:50

    Dziękuję za udział, możliwość poznanania na żywo i do zobaczenia!

  4. kuchenny bałagan says: 2 sierpnia 2013 at 19:13

    Miło było poznać Cię na żywo, choć okazji do rozmowy nie było za dużo. Mam nadzieję, że następna okazja nadarzy się wkrótce 🙂

  5. snikersik - blog parentingowy says: 18 października 2013 at 13:08

    po zdjęciach widać że fajne warsztaty mnie omnięły

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.