Ostatnio miałam przyjemność uczestniczyć w wyjątkowej kolacji degustacyjnej w sopockim Hotelu Haffner, która miała na celu zaprezentowanie gościom nowości z jesiennej karty dań. Kolacji towarzyszyła muzyka na żywo oraz degustacja wyselekcjonowanych win. Przyznam, że ta kolacja komentowana to było bardzo miłe przeżycie. Co podano na talerzu? Zapraszam do dalszej części wpisu, a Wam polecam zapoznać się też z ofertą brunchu w tym hotelu – zobacz mój wpis.
Kolacja degustacyjna w Hotelu Haffner – nowe jesienne menu
Jesteście ciekawi jak wygląda kolacja degustacyjna?
Specjalnie dla Was przygotowałam materiał filmowy.
Specjalnie dla Was przygotowałam materiał filmowy.
W nowym menu znajdziecie wiele ciekawych propozycji, ale moje serce podbił totalnie tatar z troci poezja smaków! Na zdjęciach znajdziecie dania w pomniejszych formach, zamawiając z karty dostaniecie dania w normalnych porcjach :).
Menu jest autorstwa Szefa Kuchni Michała Zawierzeńca. Desery przygotowane przez Mistrza Polski Cukierników 2018 – Michała Wiśniewskiego.
Co jedliśmy?
Amuse-bouche
Podwędzana pierś z gęsi, mus jabłkowy, chips gryczany, galaretka żurawinowa
Przystawka
Tatar z troci, piklowany ogórek, majonez chili
Zupa
Rybna, mleko kokosowe, imbir
Ryba
Polędwica z dorsza, soczewica, kwaśna śmietana, por, marynowana dynia
Mięso
Konfitowane udko z perliczki, rozmaryn, puree truflowe, demi glace, marchew karmelizowana
Deser
Jabłko z marakują, kruszonka, migdały, lody orzechowe
Dziękuję za zaproszenie! To było niezapomniane, pyszne przeżycie!
Wszystko wygląda bardzo wykwintnie
jedzenia tyle co kot napłakał 😀
Renato proszę zapoznaj się z treścią wpisu, czytanie ze zrozumieniem – to była kolacja degustacyjna.
Kolacja degustacyjna, ale można najeść się samym widokiem tych przepięknych i kolorowych dań. Każde danie wygląda wspaniale.