Wesołego
Alleluja.
Babka piaskowa bezglutenowa
5 jajek
szklanka drobnego cukru
łyżka cukru waniliowego
1 i 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
200 gram masła
czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka zmiksować na puszystą masę.
Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, dalej miksując.
Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do masy.
Roztopione i ostudzone masło wlać do miski.
Zmiksować.
Przelać do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Piec 60 minut w temp. 170 st.C do tzw. suchego patyczka.
cudna baba ! ślicznie wygląda i pyszna – idealna na Wielkanoc 😉
wesołych świat ;*
Dusiu, śliczna babeczka:)
Wesołych i zielonych świąt!
wygląda obłędnie ;d
ale fajniutka, wygląda naprawdę bardzo smacznie i puchato 🙂
Wygląda pysznie 🙂
Wesołych świąt 😉
cudna babka, wesołych świąt 🙂
poproszę kawałeczek:)
Wypróbowana, bardzo dobra.
Cieszę się 🙂 Czekam na fotkę na fanpagu 🙂
Świetny wypiek 🙂 Jesli ma być jednak bezglutenowy bez specjalistycznych bezglutenowych produktów to foremkę proponuję wysypać mąką ziemniaczaną albo kukurydzianą 🙂 Tradycyjna bułka tarta odpada 🙂