image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Wesołego
Alleluja.
Babka piaskowa bezglutenowa
babka piaskowa, babka piaskowa bezglutenowa, babka piaskowa przepis, przepis na babkę,
5 jajek
szklanka drobnego cukru
łyżka cukru waniliowego
1 i 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
200 gram masła
czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka zmiksować na puszystą masę.
Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, dalej miksując.
Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do masy.
Roztopione i ostudzone masło wlać do miski.
Zmiksować.
Przelać do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
Piec 60 minut w temp. 170 st.C do tzw. suchego patyczka.
babka piaskowa, babka piaskowa bezglutenowa, babka piaskowa przepis, przepis na babkę,
babka piaskowa, babka piaskowa bezglutenowa, babka piaskowa przepis, przepis na babkę,

10 Replies to “Babka piaskowa bezglutenowa”

  1. teenager ;) says: 30 marca 2013 at 10:35

    cudna baba ! ślicznie wygląda i pyszna – idealna na Wielkanoc 😉

    wesołych świat ;*

  2. Panna Malwinna says: 30 marca 2013 at 13:11

    Dusiu, śliczna babeczka:)

    Wesołych i zielonych świąt!

  3. Roz Airad says: 30 marca 2013 at 14:59

    wygląda obłędnie ;d

  4. Jey says: 30 marca 2013 at 16:39

    ale fajniutka, wygląda naprawdę bardzo smacznie i puchato 🙂

  5. Kamciss says: 30 marca 2013 at 17:07

    Wygląda pysznie 🙂
    Wesołych świąt 😉

  6. Gosia says: 30 marca 2013 at 17:27

    cudna babka, wesołych świąt 🙂

  7. MartynCia ^^ says: 30 marca 2013 at 20:04

    poproszę kawałeczek:)

  8. Anonimowy says: 20 kwietnia 2013 at 13:39

    Wypróbowana, bardzo dobra.

    1. Dusia says: 20 kwietnia 2013 at 13:40

      Cieszę się 🙂 Czekam na fotkę na fanpagu 🙂

  9. Anonimowy says: 16 kwietnia 2014 at 12:48

    Świetny wypiek 🙂 Jesli ma być jednak bezglutenowy bez specjalistycznych bezglutenowych produktów to foremkę proponuję wysypać mąką ziemniaczaną albo kukurydzianą 🙂 Tradycyjna bułka tarta odpada 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.