Truskawkowe dni.
Słodko-kwaśne.
Pachnące miłością.
Biszkopciki z truskawkami i białą czekoladą
biszkopt:
4 jajka
50 gram margaryny lub masła
pół szklanki cukru
3/4 szklanki mąki tortowej
łyżeczka proszku do pieczenia
truskawki
biała czekolada
dżem truskawkowy (przepis)
mięta
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na pianę, stopniowo dodawać cukier.
Następnie dodawać po 1 żółtku ciągle miksując.
Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem i ręcznie wymieszać.
Przelać do dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 15 minut w temp. 180 st.C.
Ostudzony biszkopt pokroić na małe kawałki.
Na każdy kłaść dżem truskawkowy, truskawki, miętę i posypać posiekaną czekoladą.
Przypominam, że trwa głosowanie na najlepszy kulinarny blog na Pomorzu – będę wdzięczna jeśli klikniecie 5 głosów dziennie!
klik klik klik
mmmm, lato w pełni :))
O zawsze chciałam własne biszkopty zrobić <3
deserek idealny 🙂
kojarzy mi się to z takim ciachem z cukierni..takim puchatym naleśniczkiem z kremem w środku 🙂
lekko i przyjemnie już na sam ich widok:D
Wyglądają na leciutkie, jak chmurka 😉 na pewno były przepyszne 😉