Ból przeplata się.
Ze szczęściem.
Igrają z nas.
Jabłkowe odwracanki
„Wypieki” Anneka Manning
opakowanie ciasta francuskiego
żółtko
cukier kryształ
nadzienie:
3 jabłka
pół szklanki rodzynek
1/3 szklanki drobnego cukru
1/4 szklanki wody
łyżeczka cynamonu
Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki.
Wszystkie składniki nadzienia wrzucić do garnka i dusić pod przykrywką 10 minut.
Zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 4 minuty, aż płyn odparuje.
Przełożyć do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wykrajać kółka, a każde kółko rozwałkować na owal.
Na połowę każdego kółka kłaść nadzienie i delikatnie zlepić brzegi.
Każde ciastko z wierzchu posmarować rozmieszanym żółtkiem i posypać cukrem kryształem.
Ostrym nożem zrobić po 2 nacięcia na ciastkach.
Przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pec w 200 st. C przez około 30 minut aż się zrumienią.
Wyglądają pysznie!
śliczniusie!
Słodkie maleństwa i jak prosto można je przygotować:)
Mmm same pyszności 🙂
Często kupuję takie ciasteczka na wagę, pyszne są.
pysznie wyglądają:)
Takie słodkie maleństwa umilić mogą każdy dzień:-)
świetne! Z pewnością wypróbuję 🙂
Pycha 😉 Idealne do podjadania w trakcie nauki!
Pychotki – uwielbiam ciasto francuskie z owocami 🙂
urocze 🙂 poproszę kilka pocztą!
świetne! 🙂 bardzo lubię różne wariacje na temat ciasta francuskiego 🙂 Pozdrawiam, Asia
w trochę innej formie, ale ciągle pyszne 🙂
http://images64.fotosik.pl/479/d8cb742099e3361c.jpg
pozdrawiam kamila 🙂