Niby fit a jednak nie.

Crumble pełnoziarniste z rabarbarem i dżemem truskawkowym

 200 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
100 gram cukru
100 gram masła roztopione i lekko ostudzone

2 łodygi rabarbaru
kilka łyżeczek dżemu truskawego

Mąkę wymieszać z cukrem i wlać masło.
Rozcierać miedzy palcami, aż powstaną okruszki.
Rabarbar pokroić na 1cm. kawałki i przełożyć na żaroodpornych naczyń.
Do każdego naczynka włożyć po dwie/trzy łyżeczki dżemu truskawkowego (przepis).
Całość przykryć kruszonką.
Piec 20 minut w temp. 180 st.C.

crumble z rabarbarem, crumble pełnoziarniste z rabarbarem, crumble z rabarbarem i dżemem
crumble z rabarbarem, crumble pełnoziarniste z rabarbarem, crumble z rabarbarem i dżemem
Pamiętacie, że jutro jest Dzień Matki?
Z tej okazji PizzaPortal.pl ma dla Was promocję „Tydzień Mamy z pizzaportal.pl”, który trwa od 26 maja do 2 czerwca. Każde danie obiadowe, takie jak u mamy (nie jakaś tam pizza), aż 26 % taniej.
Podczas zamówienia wystarczy wpisać kod promocyjny: DLAMAMY.

12 Replies to “Crumble pełnoziarniste z rabarbarem i dżemem truskawkowym”

  1. Justyna Bąk says: 25 maja 2013 at 08:32

    pysznie wygląda:) czasami też sobie robię takie na śniadania:)

  2. Anonimowy says: 25 maja 2013 at 08:52

    Nie wiem co to są crumble. Nie znalazłam w żadnej polskiej książce kucharskiej.

    1. Dusia says: 25 maja 2013 at 09:23

      Crumble to typowy brytyjski deser.

  3. Anonimowy says: 25 maja 2013 at 09:00

    wyborne! pozdrawiam

  4. kulinarne-smaki says: 25 maja 2013 at 10:01

    strasznie kusisz tymi dobrociami, oj strasznie

  5. Kamciss says: 25 maja 2013 at 12:45

    Mniam! Uwielbiam :>

  6. Jey says: 25 maja 2013 at 16:04

    kuszę się na to!

  7. Olcik says: 25 maja 2013 at 17:48

    Mniaaam:))
    taka zdrowa słodkość, no i to naczynie ceramiczne w kropki!:) <3

  8. Dominika Anna says: 26 maja 2013 at 11:52

    Bardzo ciekawe :)I wygląda na to, że szybko się je robi. Muszę spróbować 🙂

  9. Majana says: 26 maja 2013 at 17:13

    Lubię takie pyszności zwłaszcza z rabarbarem!:)

  10. Marta says: 28 maja 2013 at 08:40

    kwaśny rabarbar pod słodkim i chrupiącym przykryciem – to musi być pyszne 🙂
    Pozdrawiam.

  11. Dorota Owczarek says: 30 maja 2013 at 10:40

    O ja poproszę takie pyszność ale koniecznie w tej kropkowanej foremce, jest piękna 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.