Niby fit a jednak nie.
Crumble pełnoziarniste z rabarbarem i dżemem truskawkowym
200 gram mąki pszennej pełnoziarnistej
100 gram cukru
100 gram masła roztopione i lekko ostudzone
2 łodygi rabarbaru
kilka łyżeczek dżemu truskawego
Mąkę wymieszać z cukrem i wlać masło.
Rozcierać miedzy palcami, aż powstaną okruszki.
Rabarbar pokroić na 1cm. kawałki i przełożyć na żaroodpornych naczyń.
Do każdego naczynka włożyć po dwie/trzy łyżeczki dżemu truskawkowego (przepis).
Całość przykryć kruszonką.
Piec 20 minut w temp. 180 st.C.
Pamiętacie, że jutro jest Dzień Matki?
Z tej okazji PizzaPortal.pl ma dla Was promocję „Tydzień Mamy z pizzaportal.pl”, który trwa od 26 maja do 2 czerwca. Każde danie obiadowe, takie jak u mamy (nie jakaś tam pizza), aż 26 % taniej.
Podczas zamówienia wystarczy wpisać kod promocyjny: DLAMAMY.
pysznie wygląda:) czasami też sobie robię takie na śniadania:)
Nie wiem co to są crumble. Nie znalazłam w żadnej polskiej książce kucharskiej.
Crumble to typowy brytyjski deser.
wyborne! pozdrawiam
strasznie kusisz tymi dobrociami, oj strasznie
Mniam! Uwielbiam :>
kuszę się na to!
Mniaaam:))
taka zdrowa słodkość, no i to naczynie ceramiczne w kropki!:) <3
Bardzo ciekawe :)I wygląda na to, że szybko się je robi. Muszę spróbować 🙂
Lubię takie pyszności zwłaszcza z rabarbarem!:)
kwaśny rabarbar pod słodkim i chrupiącym przykryciem – to musi być pyszne 🙂
Pozdrawiam.
O ja poproszę takie pyszność ale koniecznie w tej kropkowanej foremce, jest piękna 🙂