Działam.
Crumble ze śliwkami i migdałami
15 śliwek
3 łyżki cukru trzcinowego
100ml soku pomarańczowego
łyżeczka cynamonu
100g mąki
50g masła
2 łyżki cukru
50g migdałów w płatkach
Śliwki przekrojone na połówki wymieszać z cukrem trzcinowym, sokiem i cynamonem.
Całość przekładamy do 3ech kokilek.
Zagnieść kruszonkę z mąki, miękkiego masła i cukru.
Śliwki posypać częścią migdałów w płatkach.
Wyłożyć kruszonkę, a na nią resztę migdałów.
Zapiekać przez ok.25min w 180st.C.
Ale smacznie 🙂
bardzo lubię :)) ale smakowite zdjęcia zrobiłaś
wygląda niesamowicie Dusiu, zachęcająco pachnie z samych już fotek. Crumble to crumble, nic więcej dodawać nie trzeba 😉
Ależ ślinotoku dostałam!
Mniam… ale mi narobiłaś ochoty na crumble!
A ja jeszcze nie jadłam w tym roku śliwek 🙁 Pysznie! 🙂
Wpraszam się na jedną porcję;)
wygląda smakowicie:D
Uwielbiam;)
to coś dla mnie!:)
Crumble śliwkowe i jabłkowe to moje ulubione :)niesamowicie apetyczne!
Nie ma to jak crumble. 🙂 Idealny deser na jesień.
kurczę, ostatnio ciągle widzę gdzieś crumble, pyszności
uwielbiam Crumble…i piękne foty =)
Mmm jaka pyszna kruszonka! 🙂
uwielbiam crumble!
Jak pięknie podane 🙂
nie ma to jak dobre crumble ze śliweczkami 🙂
Pyszności :]
Owoce i kruszonka to idealne połączenie 🙂
gdy mam ochote na cos slodkiego i szybkiego ^^
Pyszności 🙂
Wspaniałe 🙂
mmm..na sam widok slinka cieknie:):)
Zaciekawiło mnie to połączenie śliwek i soku jabłkowego, musi być pyszne 🙂
yummy!
crumble w kązdym wydaniu jest pyszne 🙂
a tutaj jesienne sliwkowe…
mniam, mniam 🙂