Wszystkim moim Czytelnikom życzę dzisiaj w Walentynki dużo miłości i słodkości. Z dedykacją dla Was wszystkich deser walentynkowy, lekki jak puch.
Deser walentynkowy
galaretka różowa o smaku Margarita
szklanka wrzącej wody
200 ml śmietanki kremówki 30 %
łyżka cukru waniliowego
śmietan-fix ewentualnie
posypki cukrowe
Galaretkę różową rozpuścić w szklance wrzącej wody (normalna miara to 1,5 szklanki wody, należy trochę odjąć z objętości, jeśli zrobicie klasyczną galaretkę na 500 ml wody to też odejmijcie pół szklanki do rozpuszczenia).
Przelać płynną galaretkę do płaskiego naczynia i zostawić w lodówce do stężenia.
Przygotować pucharki lub szklanki do deseru.
Z galaretki wycinać foremką do ciasteczek kształt serduszek.
Galaretkowe serduszka przykleić do wnętrza ścianek.
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym, jeśli trzeba dodać śmietan-fix.
Ubitą kremówkę przełożyć do szprycy z końcówką gwiazdką i wyciskać do pucharków śmietanę.
Wierzch ozdobić resztkami posiekanej galaretki i posypać ozdobami cukrowymi.
Prezentuje się doskonale <3
Zapewne równie dobrze smakuje 🙂
Tobie również życzymy mnóstwo słodyczy i miłości :*
Buziaki
xo xo xo xo xo xo xo
piękny deser:)
fantastycznie podany!
Prosty, ale jak przepięknie podany! 🙂
Prosty, ale jak pięknie podany! 🙂
Jak ładnie, różowiutko u Ciebie. 🙂
Wow, to serduszko wygląda rewelacyjnie!