Czynić dobro.
I dostawać dobro.
Uśmiechy.
Deser z galaretką, mascarpone i borówkami
galaretka różowa (smak margarita)
szklanka wrzącej wody
100 g mascarpone
100 ml śmietany kremówki 30%
łyżeczka cukru pudru
szczypta barwnika w proszku fioletowego (opcjonalnie)
garść borówek
kilka listków mięty
Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości niż na opakowaniu (w oryginalne 1,5 szklanki wody), czyli w szklance wrzątku.
Zostawić do ostygnięcia, przelać do pucharku, wstawić do lodówki w celu stężenia.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać mascarpone i barwnik (opcjonalnie) zmiksować na najniższych obrotach.
Masę wyłożyć na galaretkę, na wierzch dodać borówki i listki mięty.
Prosty w przygotowaniu, pyszny deser 🙂
super przepis 🙂 wygląda pięknie:)
Smacznie się prezentuje : )
Wygląda jak z bajki 😉
super deserek
Cudowny, uwielbiam desery 😉