Problemów.
Ciąg dalszych.
Chorobowych.
Why?
Smażony dorsz
dorsz
sól, pieprz
mąka
olej
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę pokroić na mniejsze kawałki.
Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą do ryb.
Każdy kawałek obtaczamy dokładnie w mące.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia.
U nas w Gdańsku rybę podaje się z kiszoną kapustą i frytkami.
Mój Maruś to jest fanem dorsza :))
Apetyczny 🙂
Maruś, czy dorsz?
bardzo lubię dorsza:) życzę powrotu do zdrowia:)
podoba mi się tam u Was w Gdańsku:)
Oj tak. 3miasto zawsze! Choć nie tylko.
Kawałek Bałtyku i zawsze jest pięknie:)))
Genialny obiad. Choć z tego co wiem to powinno się ją klasycznie podawać z ziemniakami no ale mamy XXI wiek.
P.S. Wolę gotowane ziemniaki ♥ i ogórka kiszonego choć kapuchą nie pogardzę
Fryteczki najlepsze!;))) Ale też coraz częściej wybieram gotowane ziemniaki – wiadomo, kalorie. Reszta różnie, byleby kwaśno było hehe.
Dużo zdrówka!
Taki zestawik kojarzy mi się z wakacjami nad morzem 🙂
Tyle, że zazwyczaj dodają tonę panierki. Wiadomo – waga.
Ale skojarzenie mam podobne.
Uwielbiam dorsza w każdej postaci, wygląda pysznie 🙂
dorsz, moja ukochana ryba 🙂
zdrówka Dusiu :*
Pysznie tak, lubię właśnie z kapustą kiszona:)
Dorsza bardzo lubię, ale teraz to już myślę tylko o karpiu ♥
mniam… już nie pamiętam kiedy jadłam rybę, dobrze, że święta niedługo 🙂
Jakoś nagle zgłodniałem.:D
właśnie sam zrobiłem to danie wedle tego przepisu, i ziemniaczki purre z łyżeczką śmietanki. Pyszności, dziękuję za przepis!
Własnie zrobiłem obiadek – bardzo dobre 🙂