Ostatnio na moim fanpagu – Dusiowa Kuchnia – wspominałam Wam, że mało przepisów z morelami u mnie. Przygotowałam zatem banalnie proste lody jogurtowo-morelowe. Pamiętacie słynne lody pewnej marki, które się zamrażało? 🙂 Smakują podobnie, a na pewno są o wiele zdrowsze! Więcej receptur tu – przepisy na lody.
Lody jogurtowe z morelami na patyku
3-składnikowe
200 g jogurtu greckiego
4-6 moreli
łyżka miodu (lub ksylitolu, syropu klonowego, stewii lub cukru trzcinowego)
Z moreli usunąć pestki i pokroić owoce na mniejsze kawałki.
Jogurt wymieszać z miodem, a następnie z morelami.
Przełożyć do foremek na lody i schłodzić w zamrażalniku najlepiej przez całą noc.
Wyjęcie lodów z foremki ułatwi Wam polania pojemnika gorącą wodą z kranu, a po chwili lody „odskoczą” od brzegów i będzie można się nimi zajadać :).
P.S. Obserwuj mnie też na Instagramie 🙂
o super 😀
Bardzo fajny przepisz, z wielką chęcią go wypróbuję 😀 Pogoda na lody idealna