Walczyć.
Ze sobą.
I z innymi.
Flądra smażona
flądry
mąka
sól, pieprz ziołowy
Flądrę oczyścić i umyć.
Posypać solą i pieprzem ziołowym.
Obtoczyć z dwóch stron w mące.
Smażyć na gorącym oleju do zbrązowienia, z obu stron.

26 Replies to “Flądra.”

  1. Gula says: 31 lipca 2012 at 07:26

    Dusia, dobro ty moja duszo. Czytasz mi w myślach. Jak mi się marzy taka rybka!

  2. Ania says: 31 lipca 2012 at 08:10

    Rany! ale bym zjadła taką rybkę!

  3. k.m.w. says: 31 lipca 2012 at 08:15

    mniam ! uwielbiam ryby!

  4. Tomek gotuje says: 31 lipca 2012 at 08:44

    Widzę, że fląderka jednak wygrała z miętowymi lodami 😉

  5. MałgosiaZ says: 31 lipca 2012 at 08:45

    ale chyba pójdę do sklepu kupić:) na świeżo złowioną nie ma szans- narobiłaś apetytu!

  6. olesia says: 31 lipca 2012 at 09:22

    mniam uwielbiam 🙂 ja przyprawiam rybe vegeta ma intensywniejszy smak:)
    twoja wyglada apetycznie bardzo:)
    pozdrawiam

  7. Nemi says: 31 lipca 2012 at 09:25

    Pyszna rybka, wieki flądry nie jadłam!

  8. mojetworyprzetwory says: 31 lipca 2012 at 09:47

    Jak ja dawno flądry nie jadłam, narobiłaś mi smaka, że nie wiem co;)

  9. Kaś says: 31 lipca 2012 at 09:48

    super rybka, bardzo smakowita

  10. Bon Appetit. Małgorzata says: 31 lipca 2012 at 10:06

    wspaniała rybka, przypomina mi wakacje nad morzem. ale bym ja wszamała 🙂

  11. kuchenny bałagan says: 31 lipca 2012 at 10:36

    lubię takie proste ryby 🙂

  12. Ola says: 31 lipca 2012 at 10:40

    – proszę flądrę
    – tuszkę czy filet?
    – flądrę
    – …

    Czy ja w pracy nie mówię po ludzku?

  13. patitolubi says: 31 lipca 2012 at 10:51

    Moja ulubiona ryba 🙂 Smak, który zawsze będzie kojarzył mi się ze smażalniami ryb nad morzem.

    Pozdrawiam ♥ Pati

  14. Agata Pachla says: 31 lipca 2012 at 10:55

    Tak, walka ze samym sobą i swoimi słabościami… A jeżeli ryba, to tylko samodzielnie przygotowana. Po obejrzeniu reportażu Uwagi i pokazaniu, jak rybę przygotowuje się nad morzem, stwierdziłam, że nigdy nie zjem ryby nad morzem 🙂 Pozdrawiam, miłego popoludnia! 🙂

  15. Beatrice says: 31 lipca 2012 at 11:08

    Flądry jeszcze nie jadłam, a że rybki uwielbiam to na pewno zrobię.

  16. judik says: 31 lipca 2012 at 12:04

    Domowa ryba, smażona w tradycyjny sposób to wspaniały pomysł na obiad:)

  17. Urszula - Proste potrawy says: 31 lipca 2012 at 13:04

    Jak jesteśmy nad morzem , to zawsze smażymy sobie sami tamtejsze świeże fląderki ,
    kolacja wprost boska 🙂
    Na wyjazd zabieramy łososia 🙂
    pozdrawiam

  18. Mama Alergika says: 31 lipca 2012 at 13:42

    Najlepsza dla mnie rybka to ta smażona a mące bez panierek! Zachciało mi się nad polskie morze:)

  19. Gosia says: 31 lipca 2012 at 14:36

    mniam mniam – jak wrócę z gdańska to również wciągnę fląderkę 🙂

  20. Majana says: 31 lipca 2012 at 14:46

    A z czym tak walczysz Dusiu?
    Ryba wyśmienita!:)

  21. Karolaa says: 31 lipca 2012 at 15:09

    Flądra.. pycha. Od razu przypominają mi się moje pobyty nad morzem 🙂

  22. lutka40 says: 31 lipca 2012 at 17:38

    Fanką ryb za bardzo nie jestem ,ale od czasu do czasu to z przyjemnością .Flądra czemu nie ?Wygląda bardzo apetycznie

  23. olala says: 31 lipca 2012 at 18:20

    Uwielbiam flądry 😀

  24. kulinarne-smaki says: 31 lipca 2012 at 19:50

    Chętnie bym się wprosiła do Ciebie na taką rybkę 🙂

  25. dorota20w says: 31 lipca 2012 at 20:11

    klsycznie, pysznie !

  26. MartynCia ^^ says: 31 lipca 2012 at 20:50

    mmm, taką rybkę to z chęcią świeżutką nad morzem bym zjadła.
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie 😉

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.