Bezchmurne.
Niebo.
Flądra w sosie Lutenica
smażone flądry (przepis na smażoną flądrę)
sos Lutenica (z Premium Rosa)

Z flądry zdejmujemy skórę i ostrożnie wybieramy mięso, uważając na ości.
W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian mięso flądry z sosem.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st. na ok.10min.

20 Replies to “Flądra w sosie.”

  1. MałgosiaZ says: 4 sierpnia 2012 at 08:05

    Ty mi napisz kochana jak się patroszy tę flądrę to kupię bo sa tylko tuszki a ja w zyciu nie miałam nic wspólnego z obieraniem ryby:))

    1. Dusia says: 4 sierpnia 2012 at 08:09

      Odcinasz głowę tuż za skrzelami – ustawiasz sobie rybę na boku i wtedy jest wygodniej, wyciągasz wszystko ze środka – ważne, żeby usunąć woreczek żółciowy, nadaje gorzkiego smaku, jeśli się wcześniej nam przeciął to kilka razy potem rybę myjesz, zamiast raz, żeby pozbyć się tej goryczki, usuwasz płetwy bo piją tłuszczu bardzo dużo. Płuczesz i gotowe 🙂

  2. Dorota says: 4 sierpnia 2012 at 08:21

    Lutenica pyszna więc i z rybką będzie smakowita:-)

  3. Inka says: 4 sierpnia 2012 at 08:50

    w sam raz na dziś, smacznie ta ryba się prezentuje 🙂

  4. Bee says: 4 sierpnia 2012 at 09:53

    Dawno nie jadłam żadnej ryby w sosie, ostatnio tylko ten kurczak i kurczak, z z ryb łosoś- trzeba w końcu urozmaić 😉

  5. Paulina Wnuk says: 4 sierpnia 2012 at 10:09

    O mniam, musi pysznie smakować 🙂

  6. Tomek gotuje says: 4 sierpnia 2012 at 10:40

    No i nabrałem ochoty na rybkę 🙂

  7. CornerWithRecipes says: 4 sierpnia 2012 at 11:34

    Z tego typu sosem jestem w stanie zjeść nawet taką rybę, której nie lubię;)

  8. whiness says: 4 sierpnia 2012 at 12:25

    Bardzo lubię flądrę, ale… dotychczas jadłam tylko wędzoną albo gotowaną na parze. Trzeba będzie spróbować i takiej 😉

  9. Kulinarna Ja says: 4 sierpnia 2012 at 15:24

    Wygląda bardzo apetycznie.

  10. Karmel-itka. says: 4 sierpnia 2012 at 17:41

    o maaatko!
    Dusiu, pyszności.

  11. pasjonatka says: 4 sierpnia 2012 at 19:40

    lubie ryby wiec pewnie by mi smakowalo 😉

  12. zjedz_mnie says: 4 sierpnia 2012 at 20:07

    Flądrę bardzo lubię, ale taka od rybaków (zdarzyło mi się taką jeść), ta ze sklepu to porażka. Z takim sosem chętnie bym spróbowała, ale od tej ryby dzieli mnie 500 km 🙂

  13. Lovelykate says: 4 sierpnia 2012 at 20:43

    Wygląda pysznie. Za flądrą nie przepadam, ale może można zastąpić ją inną rybą? 🙂

  14. kaczodajnia.blogspot.com says: 4 sierpnia 2012 at 22:03

    Wygląda bardzo smacznie ma takie intensywne kolory

  15. MartynCia ^^ says: 5 sierpnia 2012 at 10:53

    lubię flądre. To jedna z moich ulubionych ryb, zawsze króluje na Wigilii u mnie w domu 😉

  16. agattekh says: 5 sierpnia 2012 at 11:24

    Wygląda pysznie, pozdrawiam 🙂

  17. Kasiaaa says: 5 sierpnia 2012 at 12:41

    jeżeli smakuje tak jak wygląda to zjem nawet zdjęcie 😉

  18. Sonja says: 5 sierpnia 2012 at 20:50

    Szybkie danie, a na pewno jest rewelacyjne w smaku. Chętnie wypróbuję, tylko nie wiem, gdzie szukać tego pysznego sosiku

  19. Ewelina Md says: 6 stycznia 2013 at 13:09

    Bardzo smakowity pomysł 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.