Bazar Natury to miejsce, gdzie zakupisz regionalną i ekologiczną żywność prosto od dostawców, którzy chętnie opowiadają o swoich wyrobach, doradzają, a nawet dają możliwość degustowania swoich produktów.
Bazar odbywa się w Gdańsku, w Hali Olivii, co czwartek od godz.13-18 oraz w soboty od godz.9-14.
W szczególności polecam zapoznać się z produktami od Kaszubskiej Kozy, kiszoną kapustą od Gospodarstwa Rolnego Staniak, wędlinami i kiełbasami Bekon, pierogami od Kuchni Smaków oraz zakupić świeże ryby czy mleko. Poniżej zamieszczam fotorelację z Bazaru Natury – więcej zdjęć tu.
Uwielbiam różne smaki i różne potrawy. Mam nadzieje, że się nie zawiodę 🙂 Pozdrawiam 🙂
Świetna inicjatywa i fajnie, że promujesz ją na blogu. W dzisiejszych czasach, kiedy w sklepach mamy do czynienia głównie z wysokoprzetworzoną żywnością, ekologiczne produkty są na wagę złota. Domowe przetwory, wędliny i regionalne potrawy bez konserwantów powinny być szeroko propagowane, a takie bazary są do tego świetną okazją. Zdjęcia mega smakowite, warto w ten sposób ludzi do zdrowszej żywności slow food 🙂 Pozdrawiam